Care este meniul cu care Andrei Olteanu a câștigat «Chefi la cuțite»
Marți, 28 noiembrie, al patrulea sezon "Chefi la cutite" și-a desemnat câștigătorul în persoana lui Andrei Olteanu, un tânăr bucătar de doar 26 de ani, care a făcut parte din echipa lui Sorin Bontea. În finală s-a luptat cu doi concurenți de-ai lui Florin Dumitrescu, Mihai Necula și Silvian Hârâială. Pentru a doua oară în patru sezoane, Cătălin Scărlătescu nu a avut niciun elev în ultimul act al competiției.
Nervii au fost întinși la maximum, dar au fost învinși de dorința de a demonstra cine este cel mai bun și cine merită să plece acasă cu cecul de 30.000 de euro. Pentru proba finală, cei trei au avut de făcut un meniu complet: starter (aperitiv), fel principal și desert. Nu au lucrat de unii singuri, ci au avut parte de un ajutor prețios.
În grupul câștigător, Andrei Olteanu i-a avut alături pe Florian Lazăr și Mihai Ionescu, de la echipa mov, și pe Ionuț Chirițoiu, de la echipa verde. Meniul ales de Andrei a fost de efect și i-a adus voturile majoritare care l-au făcut învingător.
Aperitiv: Scoici Saint Jaques și King Crab în sos de cocos, cu ciuperci shimeji
Fel principal: Doradă, piure cu usturoi și sos de creveți
Desert: Mousse de ciocolată, mousse de zmeură, sos de mango. Acest ultim preparat a fost creația lui Florian Lazăr. Andrei a recunoscut că nu îi place deloc să facă deserturi, așa că s-a lăsat pe mâna fostului rival.