Carmen Negoiţă te învaţă cum să faci cozonac raw vegan pentru Paşte
O alternativă sănătoasă şi delicioasă la clasicul cozonac pe care îl preparam până acum după reţete la cuptor este acest desert festiv fără preparare termică. Carmen Negoiţă, afacerista care promoveayă bucătăria raw vegană, recomandă o reţeta de cozonac fără făină, doar din preparate vegetale, fără coacere, păstrându-şi toţi nutrienţii naturali.
Ce când a lansat propria companie de catering de acest tip, Carmen Negoiţă pregăteşte preparate delicioase fără coacere în cuptor. Bloggeriţa de fashion le-a dat gospodinelor reţeta pentru un cozonac sănătos. “Aluatul se realizează din 300 de grame de caju sfărâmat. Pe acesta îl amestecaţi cu 50 de grade de miere de albine, 20 de grame de ulei de cocoş şi un sfert de linguriţă de pudra de vanilie. Toate aceste ingrediente se amestecă bine până obţinem un aluat uniform pe care îl putem modela cu degetele.
Apoi, pentru a face crema avem nevoie de 200 de grame de mac, pe care îl amestecăm cu 100 de greme de miere şi coajă rasă de la o portocală.Întindem aluatul, adăugăm stratul de crema, iar apoi rulăm toată compoziţia. La final, punem la frigider unde îl ţinem cel puţin o oră. Este delicios, sănătos şi săţios”, a mărturisit Carmen Negoiţă.