Cât va slăbi Horia Brenciu la concertul-maraton din weekend


    Horia Brenciu va urca, alături de band-ul său, pe scena de la Sala Palatului în acest weekend (26-27 septembrie)Foto: Arhiva personală
Horia Brenciu va urca, alături de band-ul său, pe scena de la Sala Palatului în acest weekend (26-27 septembrie)Foto: Arhiva personală

Horia Brenciu va urca pe scena de la Sala Palatului pentru un show grandios. El va susţine, sâmbătă (26 septembrie) şi duminică (27 septembrie), spectacolul "My Way", dedicat aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Frank Sinatra. Brenciu a stat de vorbă cu Click! despre cele două seri de concert, dar şi despre emisiunea X Factor, unde apare ca jurat.

  • Click: Ce suprize ne vei pregăti pentru cele două concerte? Cele care pot fi spuse…

Horia Brenciu: Am pregătit 100 de surprize cât pentru cei 100 de ani care au trecut de la naşterea lui Frank Sinatra. Vreau să surprind publicul cu fiecare moment, cu fiecare melodie. Aliaţii mei sunt baletul, big band-ul, întreaga mea echipa şi, evident, starurile invitate. Am gândit spectacolul ăsta astfel încât, chiar dacă nu ai ştii nimic de jazz şi de piesele de swing, pe care o să le performăm, să te îndrăgosteşti de ele la prima audiţie. Şi ca să fiu şi mai exact, prima surpriza pe care o vor simţi cei 8.000 de oameni care vor veni pe 26 şi 27 septembrie la Sala Palatului va fi chiar în foyer. Un spectacol aniversar care se respecta îşi începe “pledoaria” înca de la intrare. V-am făcut curioşi? Sfatul meu este să nu veniţi cu maşina! Luaţi un taxi sau veniţi pe jos… Bucureştiul e încântător în serile de toamnă.

  • Cât va dura concertul şi cât crezi că vei slăbi per concert? Să nu mai punem la socoteala şi repetiţiile…

Când vorbeşti de swing şi de big band, concertul nu trebuie să depăşească două ore şi jumătate. Buzele extrem de solicitate ale suflătorilor nu rezistă o durată prea mare şi dacă treci peste un anumit timp, poţi da rateuri muzicale. Cât despre starea mea corporală, ea va fi mereu… o provocare. De data asta, chiar au fost multe repetiţii, dat fiind genul şi stilul evenimentului. Pentru a da expresie şi pentru a omogeniza 20 de oameni îţi trebuie timp şi muncă. Cred că şi eu şi colegii mei din orchestra vom slabi, în weekend-ul ăsta, împreună, 40+ kilograme, exact cum îi zice ultimului nostru album!

  • Ai început vreo dietă specială pentru X Factor?

Sigur. Am două afişe cu Bănică. Unul e în cămară şi celălalt în frigider. De fiecare dată când vreau să iau vreun aliment de acolo, mă sperii şi trântesc uşa (n.r.: râde)

Brenciu, alături de Delia, cu care jurizează emisiunea "X Factor"
Brenciu, alături de Delia, cu care jurizează emisiunea "X Factor"
  • Ce mâncaţi în pauzele X Factor? Sau unde? Aveți timp?

Felul 1, 2 şi 3… şi cateodata, numai la final de repetiţie, un spritz de vară - toamnă. Lasând gluma la o parte, trebuie să vă spun că s-a repetat nouă luni, o dată la două săptămâni. HB Orchestra Big Band înseamnă şase saxofonişti, patru trombonişti, patru trompetişti, un chitarist, un percuţionist, un toboşar, un contrabassist şi doi pianisti. Pe scurt, un batalion întreg! Ei bine, acum imaginaţi-vă toate întâmplările care s-au petrecut de la începutul acestui an: repetiţiile, pauzele de masă, prezenţele TV şi filmările pentru toate clipurile pe care le puteţi vedea pe Youtube şi multe altele. Cred că acum aveţi deja o idee cam ce înseamnă producţia “MY WAY”… o nebunie curată.

  • Nu te-ai gândit să cânţi cu fratele tău? Să faceţi un duet? Puţini ştiu că ai un frate tenor.

Mi-a trecut asta prin cap, de mai multe ori, dar am hotărât să las destinul să hotărască asta.

  • Fetele tale îţi calcă pe urme, în ceea ce priveşte muzica?

Vreau şi sper ca toate trei să mă urmeze. Ar avea cel mai titrat antrenor, la capitolul ăsta, nu-i aşa? Deocamdată, cu ocazia acestui concert, la 100 de ani de la naşterea lui Sinatra şi a lui Gică Petrescu, fac primul pas cu Maria, fiica mea mijlocie. Ea va urca pentru prima dată pe scena Sălii Palatului. Şi nu pentru că eu îi sunt tată, ci pur şi simplu pentru că vocea, piesa, zâmbetul, momentul, ei bine, toate i se potrivesc perfect. 

cub toma caragiu png
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Prințul Harry jpg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
image
image
image
image
image
image
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg