Ce studii are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta. Afacerea care îi aduce venituri frumușele
Daciana Sârbu, fosta soție a fostului prim-ministru Victor Ponta, este implicată acum în mai multe afaceri. S-a dedicat, în special, unei afaceri cu prăjituri, care s-a extins în mai multe orașe din țară. Aceasta a urmat cursurile unei școli renumite de cofetărie din Franța. Daciana este originară din Arad și este fiica politicianului Ilie Sârbu, fostul ministru al Agriculturii.

Daciana Sârbu s-a retras din politică
Originară din Arad, Daciana Octavia Sârbu este fiica politicianului Ilie Sârbu, fostul ministru al Agriculturii, iar cariera sa politică a început încă de când avea 19 ani. A fost membră a Partidului Social Democrat până în 2018, iar în perioada 2007 - 2019 a reprezentat România în Parlamentul European.
În perioada martie - decembrie 2004 a fost secretar de Stat, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret, iar între iunie 2003 - martie 2004 a ocupat și funcția de Secretar de Stat - Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, ptotrivit cdep.ro. Subliniem că între 2001 - 2003, Daciana a fost consilier în Corpul de Control al Primului ministru, iar în 2001 a fost jurist la un cabinet de avocatură.
Daciana are o afacere cu prăjituri
După retragerea din politică, Daciana Sârbu s-a dedicat unei afaceri cu prăjituri, care s-a extins în mai multe orașe din țară. Nu face rabat de la calitate, așa că și prețurile sunt pe măsură. Potrivit site-ului unde se comercializează dulciurile, un ecler cu cafea, ciocolată sau vanilie costă nu mai puțin de 20 de lei. Prăjitura cu mere se vinde cu 105 lei/kg, în timp ce un tort poate ajunge la 400 de lei, în funcție de ingredientele folosite. Există și produse pentru diete speciale, fără adaos de zahăr, scrie viva.ro.
A urmat școlile unei cofetării din Franța
Fosta soția lui Victor Ponta a urmat cursurile unei școli renumite de cofetărie din Franța, aflând astfel secretele celor mai gustoase deserturi. Afacerea a explodat într-un timp scurt, prăjiturile fiind extrem de apreciate de bucureșteni, dar și de turiști. În prezent, fostul politician are în subordine 41 de angajați și a inaugurat un lanț de patru locații în București.
„Când am simțit că e sfârșitul acestui drum, am căutat să fac ceva care să îmi aducă bucurie, să mă regăsesc. Am pornit de la pasiunea mea pentru gătit, am mers la școală, și am început acest business dulce. Sute sau poate chiar mii de ore de muncă, de stres, de planuri, de idei, de dorințe, de gânduri, anxietate, speranță, încredere", spunea Daciana.