Câți bani câștigă Andra, Inna, Delia, Andreea Bălan, Smiley și Selly din YouTube

image
Smiley apare cu datorii la stat, de pe urma veniturilor încasate din concerte

Încasările artiștilor din vizualizările pe YouTube variază mai ceva ca la Bursă, iar Click.ro îți spune ce sume câștigă Andra, Inna, Delia, Andreea Bălan, Smiley și Selly din videoclipurile pe care le pun la dispoziția fanilor pe internet. SocialBlade.com publică în timp real clasamentul încasărilor aproximate în funcție de traficul de pe cele mai populare canale.

YouTube, serviciul video oferit de gigantul american Google, plătește lunar vizualizările realizate pe un canal monetizat ținând cont de proveniența acestora. Astfel, Andra, Inna, Delia, Andreea Bălan, Smiley și Selly primesc de la YouTube sume mult mai mici pentru vizualizările realizate în România. Iar conținutul de pe canalele lor sunt adresate în mare parte publicului din țară. Dacă fanii lor ar fi din SUA sau din alte state mari europene, câștigurile artiștilor ar fi și de zece ori mai mari. În plus, chiar dacă artiștii se laudă cu milioane de abonați, YouTube plătește doar vizualizările.

YouTube plătește lunar celui mai profitabil canal din România cel puțin 24.400 de euro

Potrivit SocialBlade.com, cel mai profitabil canal YouTube din România e „TraLaLa” și are peste trei miliarde de vizualizări obținute în șapte ani de existență. Acest canal furnizează constant cântece și desene animate pentru copii, iar proprietarii încasează lunar cel puțin 24.400 de euro și pot ajunge la un câștig anual de minimum 294.000 de euro. Pe locul al doilea în clasamentul încasărilor YouTube România se află canalul emisiunii „Puterea dragostei” (Kanal D). Chiar dacă are doar 480.000 de abonați, vizualizările în ultima lună sar de 66 de milioane, ceea ce aduce postului tv încasări de 15.000 de euro pe lună și un minim anual de 180.000 de euro. Pe locul al șaselea se află canalul casei de producție Cat Music, cu încasări de minimum 12.600 de euro pe lună și 150.000 de euro pe an.

Inna câștigă anual prin YouTube în jur de un milion de euro

Inna este o artistă internațională a cărei audiență se află pe tot globul. De aici și încasările mult mai bune pe YouTube. Potrivit SocialBlade.com, artista poate depăși milionul de euro într-un an dacă lansează constant videoclipuri, așa cum reușește în ultimii ani. Cel mai urmărit vloger din România, Selly, care mai nou face parte și din trupa 5Gang, are și el încasări lunare de minimum 4.000 de euro și poate ajunge la cel puțin 50.000 de euro într-un an.

Andreea Bălan obține de la YouTube cel puțin 6.600 de euro pe an

Dorian Popa face și el cu ajutorul vlogului de pe YouTube 1.700 de euro pe lună și 20.000 de euro pe an. Andra câștigă din canalul ei video cel puțin 2.200 de euro pe lună și minimum 26.500 de euro pe an. Delia obține lunar din canalul ei video aproape 1.000 de euro și anual 11.450 de euro, la fel ca Antonia, potrivit estimărilor SocialBlade.com. În comparație, iubitul Antoniei, Alex Velea, primește doar 350 de euro pe lună și 4.000 de euro anual. Alexandra Stan sare de 1.200 de euro lunar și anual depășește 14.700 de euro.

image
Smiley apare cu datorii la stat, de pe urma veniturilor încasate din concerte

Smiley câștigă 800 de euro pe lună și minimum 9.500 de euro pe an. Din YouTube, Lora primește lunar peste 650 de euro și în jur de 8.000 de euro anual. Activă de doar doi ani în zona de vlogging, Andreea Bălan face minimum 550 de euro pe lună și poate ajunge la un câștig anual de cel puțin 6.600 de euro.

Artiștii americani primesc sute de mii de euro pe lună de la YouTube

În comparație cu artiștii români, cei americani primesc de la YouTube sume uriașe. LadyGaga, de exemplu, încasează lunar peste 500.000 de euro din canalul ei video, iar anual poate sări de 6 milioane de euro. La fel și rapperul Eminem și Shakira. Și Rihanna încasează 360.000 de euro lunar și peste 4,3 milioane de euro anual. Celine Dion primește de la YouTube 100.000 de euro lunar și peste 1,2 milioane de euro anual. Nici Mariah Carey nu stă rău la acest capitol: 135.000 de euro lunar și 1,6 milioane de euro anual, foarte aproape de Madonna care primește 1,7 milioane de euro anual. Chiar dacă Michael Jackson a dispărut acum 10 ani, canalul lui video încasează anual de la YouTube peste 4 milioane de euro. La fel și canalul lui Whitney Houston, cântăreață decedată acum șapte ani, încasează anual din YouTube peste 1,5 milioane de euro. De asemenea, canalul lui Elvis Presley, artist faimos care nu mai este printre noi de 42 de ani, primește de la YouTube 645.000 de euro anual.

Citește și:

Ele sunt cele mai scumpe soliste din România! Ce tarife cer la concerte

Vezi pe ce sume incredibile cântă artiştii români la concerte

cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
sotie cumpanasu jpg
cub laurette png
image png
anca serea jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
daniel onoriu jpg
Dorian Popa
image png
sotie cumpanasu jpg
image png
2 britney spears jason alexander party time jpg jpeg