Catinca, despre starea de sănătate a părinților ei, Mioara Roman și Iosif Zilahy: "Un sanatoriu nu e închisoare"

8 aprilie 2021
image
Fetele și femeile din familia Romanfoto: arhivă personală

Catinca Roman a luat și ea atitudine după ce, alături de sora ei, a fost acuzată că și-a internat mama într-un azil, ca să scape de grija ei.

Fiica Mioarei Roman (80 de ani) este indignată de comentariile malițioase pe care le-a primit atunci când, împreună cu Oana, a decis să-și ducă mama pentru o lună la un centru de recuperare de lux, unde achită peste 2000 de euro. „Mama este foarte bine. Eu cred că ar trebui să ne schimbăm mentalitatea. Nu suntem datoare să dam explicații cu privire la viața noastră de familie. Deocamdată mama e acolo doar pentru o lună, ca să vedem cum se acomodează, dacă-i place, dacă tratamentele pe care le face sunt bune pentru ea. Un sanatoriu sau un azil nu înseamnă închisoare. E liberă să iasă când dorește, să vină acasă, să meargă la coafor. Am dus-o înainte să vadă cum arată, a cunoscut doctorii, asistentele. Noi am vrut s-o punem într-o formă fizică bună”, a declarat Catinca Roman, la emisiunea „Exclusiv Vip”, de la Prima TV.

„Eu am îngrijit doi bolnavi de cancer”

Mioara Roman s-a confruntat în ultima vreme cu serioase probleme de săntătate, care s-au agravat pe perioada pandemei. „Mama are un Parkinson la început, pe care l-am descoperit anul trecut, și fiind pandemia a stat mult în casă și ajunsese să nu-și mai miște mâna dreaptă. Are probleme de reumatism. Am discutat cu ea și cu Oana și ne-am hotărât să meargă în acest centru ca să o pună în formă. Face hidropterapie, kinetopterapie, i-au făcut toate analizele. Are și ea frici ca toată lumea pe pandemie, mai ales că suferă și de diabet, are și hipertensiune. Eu am îngrijit doi bolnavi de cancer acasă și știu ce înseamnă, nu este în regulă nici pentru pacient, nici pentru cel care-l îngrijește”, a mai spus Catinca Roman.

image
Calina, Catinca și Iosif Zilahyfoto: arhivă personală

„Și mama mea vitreagă a fost la azil”

Catinca Roman are grijă pe pandemie și de tatăl ei, Iosif Zilahy (86 de ani), fost sportiv și antrenor de scrimă, fostul soț al Mioarei Roman. „Tata este bine, deși a trecut și el printr-o perioadă complicată înainte de pandemie, cu probleme de sănătate destul de mari. Pentru moment e foarte în formă. Contează că a fost sportiv de performanță. Fizic și psihic stă bine, se îngrijește singur. Soția lui, care a decedat acum patru ani, a făcut un Alzheimer fulgerător, s-a chinuit foarte tare cu ea. Am ales să o ducem la azil. Dar ea ne-a spus: dacă pățesc ceva, să mă duceți la sanatoriu!”, a mai spus Catinca Roman. Mioara Roman și Iosif Zilahy au fost căsătoriți timp de 12 ani. Mioara Roman avea 19 ani când s-a îndrăgostit de Iosfi Zilahy, care la acea vreme avea 27 de ani.

Citește și:

Oana Roman: ”Lumea mă acuză că am internat-o pe mama la azil". În ce complex de lux se recuperează Mioara Roman

Cât de gravă este starea de sănătate a Mioarei Roman? Oana: “O îmbrac și o spăl eu!”

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
bobonete jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
anne png
image png
image png
Dana Rogoz fiica jpg
BeFunky collage (22) jpg
1 julia fox jpg jpeg