Ce avertisment a primit Valentina Pelinel de la medici

Ultima actualizare:

    Valentina Pelinel îşi pregăteşte vacanţa la NewYorkfoto: arhiva personală
Valentina Pelinel îşi pregăteşte vacanţa la NewYorkfoto: arhiva personală

Rezident american, Valentina Pelinel profită de faptul că sarcina decurge fără probleme şi va pleca în curând spre New York. Medicii îi recomandă însă prudenţă pentru a evita complicaţiile ce pot apărea în timpul zborului.

După vacanţa petrecută în Franţa, Valentina Pelinel îşi pregăteşte bagajele pentru America. Trebuie să îşi plătească taxele anuale, dar şi să discute cu partenera sa de afaceri despre ultimele colecţii de bijuterii la care este şi designer, şi imagine. Deşi a declarat că ar vrea să îl aducă pe lume pe fiul ei în România, Valentina ia în calcul şi varianta naşterii la New York. Medicii îi recomandă însă atenţie sporită mai ales dacă zboară des cu avionul, notează www.ziarulring.ro.

"Vorbind, în general, despre o persoană însărcinată, e bine de ştiut că, din cea de-a 32-a săptămână de sarcină, unele companii aeriene interzic zborul cu avionul. O gravidă care merge cu avionul trebuie să ţină cont de câteva lucruri: durata călătoriei - care este, până la urmă, un efort -, radiaţiile la care se expune - cu cât vârsta sarcinii este mai mică, cu atât sunt mai mari inconvenientele, deshidratarea (atmosfera din aeronavă este uscată) accentuată pe durata unui zbor. Mai există şi riscul apariţiei tromboflebitei din cauza poziţiei, a imobilizării prelungite şi a duratei zborului, aşa că e recomandată mişcarea în avion. Trebuie avut grijă şi la prinderea centurii de siguranţă, care nu trebuie să deranjeze. Orice gravidă trebuie să aibă un regim echilibrat, să nu facă efort în mod special, iar dacă are 35 de ani intră în categoria celor care trebuie urmărite în mod special”, a declarat, pentru „Ring”, medicul Tudor Ciuhodaru.

În ciuda acestor averismente, Valentina Pelinel spunea că este foarte atentă în privinţa sarcinii, vizitând deja medicul ginecolog şi pe cel nutriţionist. “Nu am nicio interdicţie de la medic sau, ca să fiu precisă, nu am avut până acum. Încerc să consum alimente benefice şi să le evit pe cele care nu îmi aduc nici un aport - patiserie, produse din făină albă etc.”, a spus Pelinel. 

image
image
image
image
image
image
lumanare intuneric logo jpg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net