Ce camera frumoasă are fetița lui Emanuel Mirea, ex-Stigma: “Am cumpărat o garsonieră lipită de apartamentul nostru”

Ultima actualizare:
Fetița lui Emanuel Mirea, fericită în camera ei
Fetița lui Emanuel Mirea, fericită în camera ei

Emanuel Mirea, fostul solist al trupei Stigma, este un tată dedicat. Artistul i-a amenajat de curând o superbă camer ă fetiței sale, Radha, în vârstă de 2 ani și 4 ani, și ne-a povestit pentru Click! cât de costisitoare a fost procedura și ce ar trebui să ia părinții în calcul atunci când vor să le facă propria camera copiilor.

Emanuel, v-ați mutat în casă nouă?

Stăm de ceva timp în acest apartament însă de curând ne-am extins locuința pentru că am cumpărat o garsonieră care era lipită de apartamentul nostru, și așa am putut să facem o cameră specială pentru Radha și încă una pentru studioul meu de acasă.

I-ați amenajat fetiței voastre o cameră de vis! Ați avut designeri sau tu și soția ta v-ați ocupat? Care a fost tema decorării camerei? Are un tapet aparte!

Mulțumim frumos! Soția mea este cea care se ocupă de tot ce înseamnă designul interior. Nu a fost o temă anume, ne-am dorit să creăm un spațiu frumos în care ea să crească și să se dezvolte armonios. Într-adevăr tapetul este punctul de atracție în camera Radhei.

Ce ați luat în calcul atunci când i-ați amenajat camera micuței?

În primul rând ne-am gândit la funcționalitate și am încercat să îmbinăm utilul cu plăcutul. Radha e înnebunită după cărți și acesta a fost unul din lucrurile pe care le-am luat în considerare, să amenajăm un loc în care ea să se poată bucură de cărți, cu o bibliotecă a ei, un fotoliu puf în care stă tot timpul și își răsfoiește cărțile, o canapea cu un baldachin unde putem spune povești toți trei și unde ne imaginăm tot felul de forme pe tapetul pe care îl are pe perete.

A ieșit așa cum v-ați dorit?

A ieșit mai bine decât ne-am imaginat, de poveste, dar acest sentiment l-am avut cu adevărat după ce am pus și tapetul. Tapetul a reprezentat acel element care a întregit decorul și a dat o notă aparte camerei pentru că am ales un model custom care a fost desenat de mână.

Emanuel alături de fiica sa
Emanuel alături de fiica sa

Cât de costisitor a fost să îi faceți camera mult visată?

Nu am investit sume exagerat de mari, tocmai pentru că un copil crește, și pe măsură ce el crește apar alte nevoie, prin urmare camera ei va fi într-o continuă transformare până când va ajunge ea la o maturitate a lucrurilor care îi plac.

Pe de altă parte am ales lucruri de calitate, și încercăm să îi insuflăm de mică frumosul, chiar și când vine vorba de amenajarea camerei ei. Așa cum a fost de exemplu alegerea tapetului, unde am optat pentru un model inspirat din natură, cu copaci desenați manual și care arată ca un tablou pictat în acuarelă pe întreg peretele, mai ales că textura este una tip canvas. Costul tapetului s-a ridicat la 400 euro pentru un perete, fiind vorba de un tapet care este lavabil, lucru care chiar contează într-o cameră de copil…până acum nu am avut incidente să vrea picteze și ea pe el.

Sunt elemente pe care le-am ales în așa fel încât să fie în armonie cu restul casei, și nu am vrut să rupem designul și să îl fragmentăm mai ales că avem uși glasvand și peretele unde am pus tapetul se vede și din living. 

Ce ar trebui să ia în calcul părinții atunci când vor să le facă copiiilor camera proprie?

În ceea ce privește amenajarea camerei celor mici, oferta este una generoasă și se pune accent pe faptul că un părinte e în stare să cumpere aproape orice pentru copilul lui. Părințîi cred că ar trebui să își înfrâneze pornirea de a cumpără foarte multe, să nu încarce cu mult mobilier camera și să aleagă lucruri în care să investească. Ar trebui să ia în calcul că acea camera va ajută la dezvoltarea armonioasă a copilului lor și să se ghideze după asta. De asemenea să nu uite că cei mici nu au nevoie de multe. E foarte important să îi insufli de la o vârstă fragedă lucruri valoroase și să îl ajuți să își îmbogățească imaginația. Noi asta facem de exemplu când stăm și citim cu Radha și inventăm povești pornind de la tapetul pe care ea îl are în camera ei.


    Emanuel alături de fiica sa Sursă foto: Arhivă personală
Emanuel alături de fiica sa Sursă foto: Arhivă personală

Îți calcă pe urme fetița ta? Îi place să cânte, îi place muzica?

Îi place “muzica de balerine” așa cum spune ea. În mașină sunt rare momentele când putem asculta alt post decât Radio România Muzical. Îi place să cânte și este abonată la pianul meu, iar când dispare din peisaj știm că e la mine în studio și se joacă la pian sau la chitări. 

În perioada asta, de când am relansat proiectul meu de artist Emanuel și am petrecut mult timp în studio să compun, a stat și ea lângă mine. Îmi cere tot timpul să îi pun pe Youtube “Viața rotundă” să danseze ca o balerină,  iar pe ultimul single “Unu amândoi” cântă și ea.

O să vedem dacă îmi calcă pe urme, dacă o va face sunt aici să o susțin și să o ajut. E clar că i se va insufla de mică să cânte la un instrument și cred că ăsta este un lucru de care orice copil ar trebui să aibă parte, chiar dacă o face doar ca un hobby.

Ce îți dorești pentru ea?

Îmi doresc, ca orice părinte, tot ce e mai bun pentru copilul meu, să fie fericită, să copilărească cât mai mult și să se exprime liber. Îmi doresc foarte mult să îi inoculam o ierarhie a valorilor sănătoasă care să îi fie de folos în viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
banner jean de la craiova png
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
nicki minaj instagram jpg
banner laura cosoi png
whats up sotie micky colaj instagram jpg
gabriela nastas cap jpg
hedy lamarr jpg jpeg
cub ornela pasare png
image
actualitate.net
image
actualitate.net