Ce cântăreț celebru și-a găsit soție la mănăstire. «M-am rugat pentru o familie și în două luni eram căsătoriți»

Ultima actualizare:

    Claudia si Dumitru Stroie s-au cunoscut la Mănăstirea Găbud (județul Mureș)
Claudia si Dumitru Stroie s-au cunoscut la Mănăstirea Găbud (județul Mureș)

Doi tineri interpreţi de muzică populară, Claudia Olariu și Dumitru Stroie, au devenit soţ şi soţie după doar două luni de relaţie. Dumnezeu i-a adus împreună şi a făcut în aşa fel să se cunoască, să se întâlnească şi să fie amândoi în locul potrivit, la momentul potrivit. Click! îți spune emoționanta poveste de dragoste a celor doi artiști.

Claudia (27 de ani) şi Dumitru Stroie (29 de ani) sunt exemplul perfect pentru zicala “văzut, plăcut, luat acasă”. “Ne-a unit Dumnezeu. Nimic nu e întâmplător. Am fost la Mănăstirea Găbud şi m-am rugat să îmi găsesc o fată, să îmi fac o familie cât mai repede. Am văzut-o acolo, iar părintele ne-a făcut cunoştinţă”, ne-a povestit Dumitru. La rândul ei, Claudia, ne-a spus că, după nici două luni de relație, Dumitru i-a adresat marea întrebare: dacă vrea să fie soția lui. “Asta se întâmpla pe 12 iulie, când toți creștinii sărbătoresc Sfânta Fecioară Maria  Prodromița. Cu ajutorul părintelui Modest, de la Mănăstirea Găbud, care se afla la Oașa în acea zi, conform unui scenariu bine pus la punct de Dumitru, am primit un superb inel cu diamante, un buchet cu 135 de trandafiri și o icoană cu Sfânta Fecioară Prodromița. Printre lacrimi, am spus «DA», am primit binecuvântarea sfinților părinți și, câteva minute mai târziu, am aflat că Dumitru găsise și sală. Pe 27 octombrie ne-am căsătorit”, ne-a povestit Claudia emoţionată.

În urma poveștii lor de dragoste s-a născut și melodia „Hai, mândro, la cununat”. „Am hotărât să facem acest duet chiar după ce ne-am logodit. Deși avem în lucru alte 4 duete, creații proprii, ca urmare a cererii în căsătorie, a luat naștere acest cântec, fiind si primul pe care am decis să îl lansăm, întrucât reprezintă ceea ce noi trăim în prezent”, ne-a spus Claudia. Videoclipul a fost filmat de un prieten apropiat, pasionat de fotografie și video, regia fiind semnată de cei doi artiști. „Filmările au avut loc în munții Jinarilor și prin peisajul Comunei Jina. Am filmat sus pe munte, unde părinții mei au o colibă. În spate se văd munții Cindrel”, ne-a spus solista. 

Cântă şi fac afaceri împreună

​Dumitru Stroie s-a născut în Jina, o comună din marginimea Sibiului, şi e pasionat de tot ceea ce înseamnă tradiție și obiceiuri, cântec păstoresc, port popular și rețete tradiționale. În prezent face parte și din Ansamblul Jidvei România, în care a intrat în urmă cu 3 ani datorită maestrului dirijor Stelian Stoica. „Deși îmi plăcea de mic să cânt, n-am avut  posibilitatea să mă apuc de cursuri de muzică, deoarece părinții mei, deşi munceau foarte mult, nu aveau suficienți bani pentru a-mi plăti orele de muzică. Cu toate acestea, am primit ajutor de la bunicul meu. El era unul din cei mai buni fluierași ai locului (Jina), iar el m-a învățat să cânt la fluier. Cântam apoi și cu fluierul, și cu glasul. La 19 ani, după ce trei ani am lucrat ca bucătar, am plecat la București ca vânzător la un magazin de produse tradiționale, al unchiului meu. Aici am stat de la 19, până la 23 de ani. Așa am ajuns la o profesoară de canto, doamna Steluța Pop, o interpretă valoroasă, nepoată a doamnei Lucreția Ciobanu, interpretă recunoscută în zona Sibiului și nu numai. M-am înscris la Școala Populară de Arte și Meserii «Ilie Micu» din Sibiu”, ne-a povestit artistul. ​

Claudia și Dumitru Stroie cântă și fac și afaceri împreună
Claudia și Dumitru Stroie cântă și fac și afaceri împreună

Dumitru Stroie a participat și la o serie de festivaluri-concurs de gen din țară, unde a reușit să obțină și câteva premii, după care a început să lucreze la propriile cântece, pentru a-și crea un repertoriu  personal. Acum îşi ajută familia la magazinul de produse bio sibiene, chipul său fiind desenat chiar pe logo-ul firmei. Acolo lucrează cu Claudia, care e născută în Cisnădie, județul Sibiu, şi care e studentă în anul II la Facultatea de Muzică din Târgu Mureș, specializarea pedagogie muzicală, după ce a absolvit și studiile de licență și master ale Facultății de Științe Economice din Sibiu, specializarea Finanțe – Bănci.

Citește și:

Vlăduța Lupău s-a măritat cu un fotbalist. Ce mireasă sexy a fost frumușica muzicii populare!

Vlăduța Lupău, viață amoroasă complicată. Bărbații s-au bătut la propriu pentru ea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net