Ce este benzodiazepina, substanța interzisă care i-a ieșit Ralucăi Bădulescu de la ”Bravo, ai stil!” la testul antidrog al poliției


    Raluca Bădulescu s-a ales cu dosar penalFOTO: Facebook/ Raluca Bădulescu
Raluca Bădulescu s-a ales cu dosar penalFOTO: Facebook/ Raluca Bădulescu

Raluca Bădulescu s-a ales cu dosar penal după ce la testul antidrog al poliției care a oprit-o în trafic pentru un control de rutină a arătat pozitiv la benzodiazepina. Ea a fost dusă la INML pentru a i se recolta probe biologice, urmând să se ia o decizie în funcție de rezultatul analizelor.

Incidentul a a vut loc în noapte de 11 spre 12 noiembrie, în jurul orelor 03.20. Polițiștii au oprit-o în trafic pe o stradă din Sectorul 1, iar în urma testării cu aparatul DRUGTEST, a fost indicat un rezultat pozitiv pentru consum de substanțe psihoactive. Conform art.336 alin.2 din Codul Penal, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă ”persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.

Ce este benzodiazepina substanța la care DRUGTEST-ul poliției a dat răspuns pozitiv

Benzodiazepinele sunt o clasă de medicamente psihotrope și sunt cunoscute ca și tranchilizante minore. Sunt printre cele mai prescrise medicamente fiind utilizate ca sedative psihice deoarece diminuează anxietatea sub diferitele ei aspecte, tulburările psihosomatice, agitațiile psihiatrice. Unele dintre ele sunt prescrise special împotriva insomniei. În plus, benzodiazepinele sunt utile și în anestezie, pentru a atenua contracturile musculare, și în cursul tetanosului, conform sfatulmedicului.ro.

Mai sunt recomandate și în cazul spasmelor musculare sau în caz de convulsie epileptică. Toate benzodiazepinele au proprietati sedativ-hipnotice in grade variate.

Astfel de substanțe se găsesc în tratamente precum Xanax și Valium

Ce contraindicații au benzodiazepinele

Contraindicațiile sunt insuficiența respiratorie și miastenia. Ca și oricare asociere cu alte substanțe deprimante ale sistemului nervos central (alcool, psihotrope, de exemplu).

Administrarea  se face oral sau, pentru urgențele ca angoasa acută, pe cale injectabilă.

Toxicitatea benzodiazepinelor este în ansamblu slabă.

În cazuri mai rare, ca efect secundar este și apariția unei toxicomanii: subiectul este constrâns să urmeze consumarea medicamentului din cauza apariției unor tulburări grave atunci când este oprită folosirea lui. Un alt efect periculos pentru conducătorii de vehicule: somnolența. Se mai poate observa și o oboseală, ca și erupții cutanate.

De asemenea au un efect periculos periculos pentru conducătorii de vehicule deoarece dau somnolență.

Citește și:EXCLUSIV Reacția Ralucăi Bădulescu după ce s-a ales cu dosar penal pentru că ar fi condus sedată

Bravo, au stil! Părinţii Ralucăi Bădulescu şi-au eclipsat fiica la un eveniment

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
camion thor24 1200 jpg
neymar plange brazilia jpg
image
image
image
image
image
image
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
tina turner jpg
x 12 andreea antonescu 3 jpeg
inna sexy jpg
florin piersic  jpg
cub mașina moș craciun png