Ce este „intermitent fasting”, dieta pe care Oana Roman o ține de un an

Ultima actualizare:

    Oana Roman a dat jos circa 10 kg în ultimul an
Oana Roman a dat jos circa 10 kg în ultimul an

La 44 de ani, Oana Roman este acum în cea mai bună formă a sa. După ce ani în șir s-a luptat cu kilogramele în plus, dar și cu valuri de ironii și răutăți, după ce a încercat tot felul de cure de slăbire, dar fără rezultate pe termen lung, a ajuns acum, la finalul lui 2020, total transformată. În urmă cu un an, a început o dietă care a ajutat-o să slăbească aproape 5 măsuri la haine.

„Așa cum v-am promis, o să vă povestesc despre dieta pe care o țin de un an. Nu știu dacă se potrivește la toată lumea, nici dată dă rezultate tuturor. Nu este o dietă de la nutriționist, că mă frustrez să mi se spună că aia n-am voie, aia n-ai voie. Este o dietă pe care mi-am creat-o singură”, își începe Oana Roman mărturisirea pe pagina sa de Instagram.

Ce este intermitent fastingul

Dieta se bazează pe două aspecte: mâncare puțină și „intermitent fasting”, un program de masă ce presupune pauze de 12 ore între masa de seară și cea de a doua zi.  „Am început să mănânc din ce în ce mai puțin, apoi am descoperit postul intermitent, care presupune să lași o pauză de 12 ore între ultima masă de seară și prima masă de a doua zi. Și mie mi-a ieșit. Nu știu dacă e ok pentru toată lumea, dar eu așa am făcut. Practic, de la masa de seară și până a doua zi nu mănânc absolut nimic 12, chiar 14 ore. Doar beau apă, ceai și cafea cu îndulcitor”, explică Oana Roman.

Meniul ei dintr-o zi

Prima masă a Oanei nu e niciodată mai devreme de ora 13. Constă doar într-o „gustare”: un covrig, sau o banană, un baton proteic, niște biscuiți cu cereale. „După-amiază am o masă consistentă. De fapt, singura masă consistentă pe care o iau într-o zi. Ea poate conține orice, eu mănânc chiar orice, dar nu în cantități mari: o porție de paste, sau 3 felii de pizza, o friptură sănătoasă cu o salată... orice, dar nu în cantități mari. Seara, pe la 20 - 21, mai mănânc ceva, având în vedere că eu mă culc foarte târziu: o bucată de friptură de vită, sau niște iaurt, sau brânză cu smântână. Secretul constă în a mânca foarte puțin. Eu mănânc orice, dar puțin. Mi-e poftă de dulce, mănânc două pătrățele de ciocolată, sau o cupă de înghețată, o jumătate dintr-o prăjitură. Plus proceduri la salon, disciplină și multă credință”, explică ea.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net