Ce este „intermitent fasting”, dieta pe care Oana Roman o ține de un an

13 noiembrie 2020
article img
Oana Roman a dat jos circa 10 kg în ultimul an

La 44 de ani, Oana Roman este acum în cea mai bună formă a sa. După ce ani în șir s-a luptat cu kilogramele în plus, dar și cu valuri de ironii și răutăți, după ce a încercat tot felul de cure de slăbire, dar fără rezultate pe termen lung, a ajuns acum, la finalul lui 2020, total transformată. În urmă cu un an, a început o dietă care a ajutat-o să slăbească aproape 5 măsuri la haine.

„Așa cum v-am promis, o să vă povestesc despre dieta pe care o țin de un an. Nu știu dacă se potrivește la toată lumea, nici dată dă rezultate tuturor. Nu este o dietă de la nutriționist, că mă frustrez să mi se spună că aia n-am voie, aia n-ai voie. Este o dietă pe care mi-am creat-o singură”, își începe Oana Roman mărturisirea pe pagina sa de Instagram.

Ce este intermitent fastingul

Dieta se bazează pe două aspecte: mâncare puțină și „intermitent fasting”, un program de masă ce presupune pauze de 12 ore între masa de seară și cea de a doua zi.  „Am început să mănânc din ce în ce mai puțin, apoi am descoperit postul intermitent, care presupune să lași o pauză de 12 ore între ultima masă de seară și prima masă de a doua zi. Și mie mi-a ieșit. Nu știu dacă e ok pentru toată lumea, dar eu așa am făcut. Practic, de la masa de seară și până a doua zi nu mănânc absolut nimic 12, chiar 14 ore. Doar beau apă, ceai și cafea cu îndulcitor”, explică Oana Roman.

Meniul ei dintr-o zi

Prima masă a Oanei nu e niciodată mai devreme de ora 13. Constă doar într-o „gustare”: un covrig, sau o banană, un baton proteic, niște biscuiți cu cereale. „După-amiază am o masă consistentă. De fapt, singura masă consistentă pe care o iau într-o zi. Ea poate conține orice, eu mănânc chiar orice, dar nu în cantități mari: o porție de paste, sau 3 felii de pizza, o friptură sănătoasă cu o salată... orice, dar nu în cantități mari. Seara, pe la 20 - 21, mai mănânc ceva, având în vedere că eu mă culc foarte târziu: o bucată de friptură de vită, sau niște iaurt, sau brânză cu smântână. Secretul constă în a mânca foarte puțin. Eu mănânc orice, dar puțin. Mi-e poftă de dulce, mănânc două pătrățele de ciocolată, sau o cupă de înghețată, o jumătate dintr-o prăjitură. Plus proceduri la salon, disciplină și multă credință”, explică ea.