Ce l-a salvat pe soțul Andreei Esca în lupta cruntă cu COVID-19: «A fost pe ventilație mecanică»

Ultima actualizare:

    Andreea Esca şi Alexandre Eram s-au căsătorit în anul 2000foto: Sever Gheorghe
Andreea Esca şi Alexandre Eram s-au căsătorit în anul 2000foto: Sever Gheorghe

„Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul și fiul meu”, a declarat luni seara Andreea Esca, în direct la Știrile PRO TV. Prezentatoarea a apărut, de această dată, în calitate de invitat și a vorbit cu emoție în glas despre experiența cruntă prin care a trecut.

Din 10 iulie, de când PRO TV a anunțat că „în cursul săptămânii câțiva angajați ai trustului au fost confirmați cu Covid-19”, au început să curgă speculațiile și întrebările. Să fie vorba despre Andreea Esca (47 de ani), pe care nu am mai văzut-o la știrile de la ora 19.00? Să se fi infectat de la petrecerea la care participase pe litoral?

După aproape două săptămâni de tăcere, Esca a apărut azi (20 iulie) la Știrile PRO TV și a acordat primul interviu despre starea ei de sănătate. „Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu. A avut febră foarte mare pe care inițial am asociat-o cu o problemă gastrică. Numai că nu mai trecea. Ne-am impacientat, am chemat salvarea. Am făcut testul, el a ieșit pozitiv, eu negativ. Apoi și fiului meu, care locuiește cu noi, i-a ieșit rezultat pozitiv. S-au internat amândoi în același salon la Spitalul Victor Babeș”, își începe Esca povestea.  

„Îmi pierdusem complet mirosul și gustul” 

Ea, inițial, a rămas acasă în izolare. „Mă miram că eu nu am, mi se părea ciudat”. Însă după 5 zile au apărut și la ea primele simptome: „Îmi pierdusem complet gustul și mirosul. Într-o zi, făceam niște cartofi și usturoi și am observat că nu simt deloc mirosul usturoiului. Mi-am zis că e doar în capul meu. Apoi am început să testez parfumuri puternice din casă și am văzut că nu simt nimic. Am mâncat și nu simțeam niciun gust”. A repetat testul și, de data aceasta, a ieșit pozitiv. S-a internat în același spital, la un alt etaj.  

Plasma a fost colectată de la pacienţii vindecaţi
Plasma a fost colectată de la pacienţii vindecaţi

Alexandre Eram a fost pe ventilație mecanică la ATI

„În cazul soțului meu, situația a fost mai gravă. Eram acasă când fiul meu m-a sunat și mi-a spus că Alex a fost dus la terapie intensivă. Parcă s-a prăbușit cerul pe mine, nu-mi venea să cred, simțeam că leșin. Tocmai el să pățească atât de rău! Un bărbat de 50 de ani care nu fumează, face sport, duce o viață ordonată, fără excese... Plămânii lui au fost afectați într-un timp extrem de scurt. A stat multe zile la terapie intensivă, a fost pe ventilație mecanică. Îmi spunea, atât cât a putut să mai vorbească,  «nu mai pot, este groaznic, cred că așa arată Iadul». Aveam senzația că văd un film îngrozitor, așteptam să mă trezească cineva să-mi spună că nu e adevărat. I s-a propus să facă transfuzie cu plasmă și bine că a acceptat pentru că după a început să i se îmbunătățească starea de sănătate”, a povestit Andreea Esca. Ieri, ea a fost externată. Toți trei au rezultat pozitiv, dar Alexandre Eram a rămas în spital să se recupereze.  

„Nu am luat deloc legătura cu Alex cât timp am fost în spital, dar când am plecat, am trecut să-l văd și am fost foarte impresionată. Dintr-un bărbat solid, a pierdut 8 kg în câteva zile, era plin de vânătăi de la atâtea branule... Este impresionant și incredibil cât de repede poți să te deteriorezi de la o zi la alta de la acest nemernic de virus”, a spus Esca. 

Citește AICI ce este PLASMA donată de pacienții vindecați de coronavirus


    Plasma a fost colectată de la pacienţii vindecaţifoto: captura gulfnews.com
Plasma a fost colectată de la pacienţii vindecaţifoto: captura gulfnews.com

De ce a păstrat tăcerea până acum? 

Chiar dacă multe voci au ales să critice decizia prezentatoarei tv de a rămâne discretă în legătură cu problemele ei personale, Andreea și-a dorit să vorbească despre această boală atunci când a știut că ea și familia ei sunt în siguranță. „Am ales să vorbesc acum, când am ajuns acasă. Fiecare om cred că are limitele lui și vreau să le mulțumesc acelora care m-au privit ca pe un om. Nu sunt Dumnezeu, nu sunt un robot. Sunt un om! Nu e niciun mister, nu e niciun secret, nu e nicio rușine. Doar că nu mă simțeam în stare să fac acest lucru și nu mi se părea normal ca eu să dau declarații. Fiecare are o limită a cât poate duce, eu atât am putut să duc. Și are o limită a decenței. Aici e limita decenței mele. Cred că de la spital și de la înmormântare nu e nimic de spus”. 

De unde a luat virusul? 

Întrebată de colegul ei, Cosmin Stan, de unde a luat virusul și dacă are vreo legătură cu petrecerea la care a participat pe litoral, Andreea a recunoscut că „habar nu are”. „Chiar am vorbit cu Alex, ne-am tot gândit. Nu cred că e legat de acea petrecere, pentru că s-au luat toate măsurile, a fost în aer liber și nimeni din cei de acolo nu au avut rezultate pozitive. Ce cred că e important de știut e că putem lua oricare dintre noi, oriunde și oricând. Noi ne-am protejat, am fost mereu atenți la o mulțime de lucruri. Dar și noi, ca și alții, am avut momente în care am lăsat garda jos. Mesajul meu este că nu e momentul să lăsăm garda jos. Aceste mici neglijențe vă pot costa sănătatea. Pe noi ne-au costat”, a mai spus în interviul acordat la PRO TV. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net