Ce mănâncă musculosul de la "Românii au talent" ca să arate aşa la 68 de ani?!

Ultima actualizare:

    În urmă cu  3 săptămâni,  pe scena de  la “Românii  au talent”
În urmă cu 3 săptămâni, pe scena de la “Românii au talent”

În timp ce unii bărbaţi trecuţi de 65 de ani îşi trăiesc viaţa între pensie, crescut nepoţi şi vizite la doctor, principalele lor preocupări fiind plata întreţinerii şi probleme cu prostata, alţii se simt, ba chiar arată ca la 20 de ani. Este cazul lui Vasile Şerban, un pensionar de 68 de ani, care a uluit o ţară întreagă la „Românii au talent”.

Concurentul, fost profesor de limba română, a apărut pe scenă cu o chitară şi a început să cânte fără prea mult talent o melodie folk. Văzând că juraţii abia se abţineau să nu apese butonul roşu, pensionarul a abandonat chitara şi a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a venit acolo. S-a dezbrăcat, şi-a încordat muşchii şi le-a arătat tuturor că vârsta e doar un număr. Bărbatul din Năvodari este multiplu campion la culturism, categoria Master, în 2017 obţinând cea de-a 13 medalie naţională. A început să participe la concursuri abia la 54 de ani, însă a precizat că sportul a fost întotdeauna o pasiune a sa şi că nu e zi în care să nu facă mişcare. 

„În prezent sunt şi instructor de fitness şi culturism, petrec la sală cam 7 ore pe zi, în asta incluzând şi antrenamentul meu de o oră şi jumătate. Acum sunt în extrasezon, următorul concurs de culturism va fi în mai, în Grecia. Această perioadă e «de acumulare», când pun masă musculară şi iau cam 5 kg în greutate. Se adună, invariabil, şi un strat de ţesut adipos care acoperă musculatura. Astfel, cu o lună înainte de concurs, intru în perioada «de finisare», când îmi schimb regimul alimentar, fac sport 7 zile din 7, un antrenament va dura mai mult (două ore şi jumătate) şi dau jos grăsimea ca să se vadă bine musculatura”, mărturiseşte Vasile Şerban. Are 86-88 de kilograme, la o înălţime de 1,72 metri. Îşi cunoaşte foarte bine organismul, ştie foarte clar ce şi cât să mănânce, cum să-şi accelereze metabolismul, cum să fluctueze controlat în greutate.  Cu 3 zile înainte de un concurs nu mănâncă deloc sare şi bea doar un litru de apă pe zi, faţă de 4-5 litri, câţi bea într-o zi obişnuită, cu antrenament.

Dimineaţa mănâncă o omletă din 6-8 albuşuri 

L-am întrebat cum arată acum o zi obişnuită din viaţa sa şi care sunt secretele care îl ajută să se menţină în formă. Ne-a mărturisit că programul zilnic începe puţin după ora 8.00, cu micul dejun. Este unul special, compus din 6-8 albuşuri de ou, 2 gălbenuşuri, o cupă de fulgi de ovăz şi un vârf de cuţit de scorţişoară. Toate se pun în blender, rezultând o pastă care se prăjeşte în tigaie pe o parte şi pe alta, ca pe clătită. Se scoate apoi pe o farfurie şi se „ornează” cu muşchiuleţ, roşii, ardei gras şi caşcaval. „E o masă complexă ce conţine fibre, proteine, carbohidraţi. Asta e mâncarea mea obişnuită de dimineaţă, nu văd ce altceva să mănânc”, spune bărbatul.

Consumă 3.500 de calorii pe zi

Prima gustare e formată dintr-un măr sau o banană, iar prânzul şi-l ia la pachet, la sala de sport unde lucrează. E compus din pulpe dezosate sau piept de pui la grătar, câteodată muşchi de porc, alături de cartofi fierţi/copţi sau orez, plus o salată de roşii şi castraveţi. „Prânzul îl iau pe la 13-14. Următoarea masă e cu 1-2 ore înainte de antrenament şi constă într-o cupă de proteine blenduite cu o banană. Cu o jumătate de oră înainte de sport iau capsule cu vitamine, minerale şi energizanţi. Imediat după antrenament mai beau două cupe de proteine. E masa cea mai bună şi mai eficientă, pentru că proteina pudră se digeră şi se asimilează foarte repede, intră în fluxul sanguin şi reface organismul obosit. Cina e la 21-22 seara, depinde când ajung acasă. Atunci mănânc ceva uşor: peşte, lactate degresate sau o salată cu legume şi brânză. În total, ajung să consum în jur de 3.500 de calorii pe zi”, explică musculosul.

De ce nu se atinge niciodată

Vasile Şerban are un stil alimentar foarte sănătos. Nu se atinge de prăjeli, la fast-food se duce de două ori pe an, de dulciuri nu simte nevoia, iar alcool bea doar la ocazii. „Beau câteodată un pahar de vin ca aliment şi niciodată nu fac excese”, explică el. Soţia lui îi urmează exemplul şi merge regulat la sală, ţine şi ea un regim alimentar chiar mai strict decât partenerul ei. „Are 64 de ani şi arată mai bine decât la 50”, se mândreşte concurentul de la „Românii au talent”. 

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net