Ce nu știați despre Elwira și Mihai Petre, câștigătorii Asia Express. Iubirea, recordurile și secretele celor doi soți


  Mihai și Elwira Petre s-au cununat religios în iunie 2008foto: Click!
Mihai și Elwira Petre s-au cununat religios în iunie 2008foto: Click!

"Asia Express" a ajuns la finalul sezonului patru, iar fericiții câștigători sunt Mihai și Elwira Petre, care au arătat încă de la început cât sunt de competitivi și de antrenați din punct de vedere fizic. Cei doi soți și-au dorit să câștige pentru a-și face mândre fetele, iar premiul de 30.000 de euro cu siguranță se va consuma, în familie. Click! îți spune câteva secrete despre dansatorul profesionist și partenera lui de viață, superba cu origini poloneze, Elwira Duda.

Mihai Gabriel Petre s-a născut pe 28 martie 1979 în București. A început dansul sportiv de la vârsta de 8 ani, la insistențele mamei sale. Înainte de a se apuca de dans făcea karate. O vreme a practicat în paralel cele două discipline, apoi s-a dedicat dansului, în exclusivitate, ceea ce s-a dovedit a fi cea mai bună alegere pe care a făcut-o, pentru că la 14 ani a devenit campion național la dans sportiv. Împreună cu soția lui a format o pereche imbatabilă, deoarece au ajuns campioni ai României, semifinaliști la Cupa Mondială și finaliști în Cupa Europeană de Dans.


  Mihai și Elwira, într-o vacanță în Statele Unitefoto: Arhivă personală
Mihai și Elwira, într-o vacanță în Statele Unitefoto: Arhivă personală

Mihai și Elwira, de 14 ori campioni ai României la dans sportiv

Între 2002 - 2004, atât la secțiunea Standard, cât și la secțiunea Latino-Americană, Mihai Petre și Elwira Duda au fost campioni naționali ai României. Este prima pereche din România care s-a clasat în primele 50 ale lumii în IDSF World Ranking List, în 2004. De asemenea, au mai fost semifinaliști la Cupa Europeană de 10 Dansuri, semifinaliști la Campionatul Mondial de 10 Dansuri, finaliști la Cupa Europeană de dansuri Latino-Americane, finaliști la numeroase Open-uri Internaționale IDSF. În total, Mihai și Elwira au 14 titluri de campioni naționali, iar în 2002 au înființat propria Academie de Dans.


  Mihai a avut dintotdeauna aceeași frezăfoto: arhivă personală
Mihai a avut dintotdeauna aceeași frezăfoto: arhivă personală

Pe lângă cariera pe care o are în dans sportiv, Mihai a reușit să se facă remarcat și ca actor, în telenovele de la Acasă TV, dar a putut fi urmărit și în juriul concursului "Dansez pentru tine". A făcut parte din juriului emisiunii "Românii au talent", de la Pro TV, dar a jurizat și la Antena1, în emisiunile "Ham Talent" și "Dansez printre stele". Ca actor, pe Mihai l-ați văzut în "Îngerașii" (2008), "Aniela" (2009) și "Iubire și onoare" (2011).


  Mihai Petre și Adela Popescu, în
Mihai Petre și Adela Popescu, în

Mihai Petre, drumul în televiziune. De la jurat feroce, la concurent în reality-show

 • Prima sa apariție ca actor a fost în serialul "Cu un pas înainte" (2007), în rol de coregraf.
 • Mihai Petre a debutat la PRO TV în martie 2006, ca jurat la „Dansez pentru tine” (PRO TV). Din 2011 s-a alăturat juriului de la „Românii au talent”, până în 2020, când a fost înlocuit cu Alexandra Dinu.
 • La "Dansez pentru tine", la un moment dat, a dansat și cu actrița Edith Gonzalez, când aceasta a venit în România.
 • Mihai Petre l-a interpretat pe Sergiu Neagu în "Îngerașii", serialul de la Acasă TV.
 • Pentru serialul "Aniela", unde l-a interpretat pe Radu Vulturesco, în 2009, i-a "furat" locul lui Denis Ștefan, care fusese propus inițial. Ulterior, producătorii s-au răzgândit și l-au ales pe Mihai.
 • În același an a trebuit să filmeze pentru telenovelă o scenă de dragoste cu Adela Popescu, doar că ea avea mâna în gips și au fost nevoiți să mascheze acel impediment. Le-a ieșit perfect, iar secvența a făcut vâlvă la vremea aceea.
 • Pentru serialul "Aniela" a învățat să călărească, iar el i-a învățat pe colegii lui să danseze.

Cum s-au cunoscut Mihai și Elwira: "Eram disperat să-mi găsesc o parteneră de dans"

Pe Mihai și Elwira dansul i-a unit pentru toată viața. Dragostea dintre ei a venit treptat, căci inițial fiecare își căuta câte un partener de dans. Mihai și Elwira s-au căsătorit în 2008, iar în 2012 au devenit părinții unei fetițe. Șase ani mai târziu familia li s-a mărit cu încă o fetiță. Elwira Duda s-a născut în localitatea poloneză Koszalin. Frumoasa coregrafă a moștenit dragostea pentru dans de la unchiul ei, și el dansator. 


  Elwira și Mihai Petre, în 2008foto: Click!
Elwira și Mihai Petre, în 2008foto: Click!

La întrebarea cum v-ați cunoscut, Mihai a răspuns simplu: "Amândoi suntem sportivi de performanță. Prin 2001, îmi căutăm o partenera de dans, nu reușeam să găsesc pe cineva cu care să fac echipă și, prin urmare, nu puteam participa la competiții. Au fost momen­te în care am vrut să renunț la dans. Însă a apă­rut... Elwira. Și ea își cauta un partener, așa că am aranjat o întâlnire, la Chișinău - antrenorul ei preda în Republica Moldova. Am mers până aco­lo cu mașana, împreună cu tata. Trei zile am stat în sală, am dansat, am văzut la ce stiluri suntem mai buni și am decis să ne antrenăm împreună. Pe atunci, comunicăm in limba engleză", povestea MIhai Petre, în 2010, pentru Pro TV Magazin.


  Mihai și Elwira, la o premieră de filmfoto: Click!
Mihai și Elwira, la o premieră de filmfoto: Click!

„Eram disperat să-mi găsesc o parteneră și să particip la concursurile de dans. Așa că am plecat în Polonia, unde ne-am antrenat câteva luni. Am închiriat un apartament acolo, dar n-aveam nici mașină de spălat, nici televizor. Așa că eu îmi spălam singur rufele, îmi călcam, la capitolul gătit improvizam… Apoi, ne-am întors în România. Nu pot să spun data exactă când ne-am îndrăgostit. Totul s-a petrecut în timp, după ce am început să ne cunoaștem mai bine, să ne descoperim. Cred că amândoi am făcut primul pas, în același timp. A renunțat la viața ei din Polonia pentru a fi cu mine. Ne-am mutat imediat împreună, dar am cerut-o în căsătorie prin 2006. După doi ani, am făcut și nuntă. Nu mai știu în ce limba am formulat întrebarea, important era că știam cum sună DA și în română, și în poloneză, și în engleză”, povestea MIhai pentru publicația amintită.

Citește și:

Finala Asia Express. Poze rare cu Irina și Răzvan Fodor înainte de căsătorie. Îi despart 13 ani, dar îi unește o iubire imensă

EXCLUSIV Mihai Petre spune adevărul despre plecarea de la PRO TV: «O așa veste te ia mereu pe nepregătite»

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
cub ioana nastase png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
profimedia 0742415693 jpg
FotoJet jpg
Kanye West
Kirstie Alley jpg
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg