Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Cătălin Scărlătescu a fost întotdeauna un om onest și nu s-a sfiit să recunoască multe lucruri despre familia sa. A răspuns de fiecare dată clar și fără să se ascundă după deget. Cu toate acestea, puțini oameni cunosc etnia acestui celebru bucătar.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai populari bucătari din România. El a fost întotdeauna transparent cu fanii săi, împărtășind aspecte din viața sa personală. Cu toate acestea, puțini oameni știu despre etnia sa. El s-a născut în Constanța, unde majoritatea populației este de origine machedonească. Surprinzător, însă, el nu este machedon.
Ce etnie are chef Cătălin Scărlătescu
Nu are rude din acest popor și a susținut întotdeauna că este român. Născut la malul mării, pasiunea pentru gătit i-a fost insuflată de bunica sa, care era o mare gospodină.
„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu, potrivit Viva.
Dorința de a deveni bucătar a fost determinată și de partea financiară, fiind conștient că bucătarii sunt foarte bine plătiți.
„Am văzut că cheful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu. Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea, dacă îmi daţi voie, era altul. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”, a spus acesta.