Ce pensii de mii de euro au Caramitru și Arșinel! Întorc banii cu lopata

Ultima actualizare:
Ion Caramitru,  directorul Teatrului  Naţional, câştigă lunar  suma de 5.200 de euro
Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional, câştigă lunar suma de 5.200 de euro

Şi-au dedicat viaţa artei, iar acum, la pensie, culeg roadele. Alexandru Arşinel (77 de ani) şi Ion Caramitru (74 de ani) sunt, conform declaraţiilor de avere, pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi artişti din România.

Doi dintre actorii de seamă ai ţării sunt încă activi. Nu numai că fac parte din distribuţia unor spectacole, dar veghează şi la bunul mers al unor instituţii de teatru. Dar, după faptă, şi răsplată. În 1963, Ion Caramitru a urcat prima oară pe scena Studioului Casandra, iar din 2005 ocupă postul de director al Teatrului Naţional din Bucureşti. În cei peste 53 de ani dedicaţi actoriei, Caramitru are în palmares zeci de piese de teatru, filme şi numeroase premii. Nu este de mirare că acum adună roadele. Conform declaraţiei sale de avere, în anul 2015 a încasat 61.532 de lei din salariul de director al Teatrului Naţional, 213.894 lei din drepturile de autor şi colaborări. Acestora li s-au adăugat 2.599 lei din pensie.


    Ion Caramitru,  directorul Teatrului  Naţional, câştigă lunar  suma de 5.200 de euro
Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional, câştigă lunar suma de 5.200 de euro

Per total, anul trecut, în contul lui Caramitru au intrat 278.025 lei. Făcând un simplu calcul, lunar, Ion Caramitru a încasat 23.168 lei, adică aproape 5.200 de euro pe lună. Alexandru Arşinel a intrat în lumea televiziunii şi a divertismentului în urmă cu 56 de ani. Din 1964, Arşinel joacă pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, pe care, în 1998, a ajuns să îl şi conducă. Conform declaraţiei de avere din 2015, Alexandru Arşinel a câştigat într-un an 48.936 de lei, iar din contractele cu diverse firme a beneficiat de 7.180 de lei. În plus, în contul său, într-un an au mai intrat încă 238.188 de lei din drepturi de proprietate intelectuală. Actorul a ieşit la pensie în 2014, cu un câştig de 7.850 de lei anual, la care se adaugă o pensie specială de 12.720 lei/an lei şi o alta de revoluţionar, în valoare de 13.224 lei pe an. Per total, într-un an, conturile actorului se îngraşă cu 328.098 lei. Adică, maestrul Arşinel are un venit lunar de 27.341 lei (peste 6.000 €).

Merişoreanu şi nea Beni au pensia de 2.000 de lei

La cei 68 de ani ai săi, după mai bine de 50 de ani dedicaţi muzicii, Elena Merişoreanu mărturiseşte cu amărăciune că nu are o pensie pe măsura muncii sale. ”Nu este o pensie mare pentru activitatea pe care o desfăşor de la 16 ani. Dar, în comparaţie cu situaţia altora, este satisfăcătoare. Sigur că nu poţi trăi doar cu banii din pensie”, ne-a spus solista. Ea are pensie 2.000 de lei şi mai ia încă 1.000 de lei de la UCMR-ADA din drepturile de autor. 

Benone Sinulescu primeşte o pensie mai mică decât a colegei sale. Doar 1.600 de lei. Spre norocul lui, solistul îşi mai rotunjeşte veniturile cu cei 2.700 de lei dintr-o indemnizaţie de merit.

Micolov: «N-am un leu pensie, trăiesc din mila vecinilor!»

Ilie Micolov cântă din adolescenţă, în urmă cu 30 de ani a dat lovitura cu piesa ”Dragoste la prima vedere”, însă moare de foame, la propriu: “Nu mai pot cânta, căci sunt foarte bolnav, am diabet, dar şi probleme mari cu picioarele, stau mai mult în pat. N-am un leu pensie, mă ajută vecinii, că altfel aş muri de foame”, ne-a declarat artistul, în urmă cu o lună.  Strigătul lui de ajutor nu a rămas fără ecou. Patronul unei firme de medicamente s-a oferit să-l ajute gratuit cu tratamentul pentru diabet, veste care l-a bucurat nespus.

image
image
image
image
image
image
phoebe price lnejerie intima profimedia (1) jpg
image png
culita sterp webp
Ramona Olaru jpeg
image png
dorian popa hp jpg
image png
colaj gina pistol  irina fodor png