Ce poveste! Cum și-a cunoscut Amza Pellea soția. S-a lăsat așteptat la prima întâlnire

Ultima actualizare:

    Amza Pellea și DOnica s-au căsătorit în 1958foto: arhivă personală
Amza Pellea și DOnica s-au căsătorit în 1958foto: arhivă personală

Oana Pellea, fiica marelui actor Amza Pellea, a dezvăluit un episod emoționant din viața părinților ei, în ziua în care cei doi și-ar fi sărbătorit logodna. Prima întâlnire romantică dintre Domnica și Amza Pellea a fost cu totul ieșită din tipare, așa cum erau și personalitățile celor doi.

Actrița Oana Pellea (55 de ani) a vorbit despre începutul relației dintre părinții ei, Domnica și Amza Pellea, pe pagina personală de Facebook. Marele actor, ucis de cancer la numai 52 de ani, a cunoscut-o pe Domnica, cea care avea să fie iubirea vieții lui, într-un turneu la Craiova.

Tânăra cu ochii verzi, fostă campioană la gimnastică, pasionată de dans, l-a cucerit imediat, însă actorul a avut puțin de muncit până s-o cucerească la rândul lui.


    Domnica Pellea a murit în 2003, în urma unei grele suferințefoto: arhivă personală
Domnica Pellea a murit în 2003, în urma unei grele suferințefoto: arhivă personală

”13 septembrie. Ziua logodnei lor. Multe emoții si multă, multă, multă iubire! Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rautchi, cu Cozorici, la ștrand. Și a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese și campioană la gimnastică, la juniori.Făcea o gramadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicletă, dansa Roke'n Roll extraordinar!Și Amza când a vazut-o a zis «Mamă, ce frumusețe!»Dar toată lumea i-a spus să stea liniștit, că nu era de nasul lui.Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica?S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau că Amza nu învățase să înoate.Era când pe fundul bazinului, când la suprafață, dar tot încerca să-i vorbească Domnicăi. Iar ea nu-l băga în seamă.Amza era doar unul din miliardele de băieți care-i făceau curte.După ce a scăpat cu viață din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeași seară, în parcul mare din Craiova.Mama s-a dus acasă și nici nu-i trecea prin cap să se ducă la întâlnire. Dar... destinul! Cu zece minute mai înainte de ora fixată de Amza, Domnica s-a îmbrăcat și a plecat în parc.Și dusă a fost!Pană-n zori.Ca să ajungă în parc, trebuia să treacă prin cimitir.A sosit la locul stabilit și a așteptat. Trece o jumătate de oră, mai trece o oră, și încă una, iar Amza tot nu apare...Domnica era o puștoaică cuminte, nu întârziase niciodată acasă. Dar i-a fost frică să treacă din nou prin cimitir, să se întoarcă din nou la ai ei. Cum era genială și sportivă, a găsit soluția, s-a suit într-un copac, ca să fie la adăpost. La ora 23:30, pe alea parcului, foarte melancolic și singuratic, cine-mi venea cu mâinile în buzunar? Amza! Care nu spera s-o mai găsească pe Domnica, așa că trecea artistic pe acolo, fluierând «Je suis seul ce soir...»Domnica nici nu știa cum îl cheamă și, din copac, i-a făcut: «Pâs-Pâs!» Lui i s-a părut ceva incredibil. Cred și eu! Să găsești o fată superbă într-un copac...A ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu «Și ai să mă uiți, căci și uitarea e scrisă-n legile omenești».Cu asta a cucerit-o. Pe Podul din Parcul Bibescu a sărutat-o și a condus-o acasă.Doamna și domnul Policrat tremurau de groază, că fata lor nu se întorsese până la două noaptea.Iar Amza n-a fost erou că le-a adus fata?N-a fost deloc erou, pentru că în curte, i-a sărutat mâna, tot artistic, iar Domnica s-a emoționat îngrozitor, a uitat că are de trecut un prag și a căzut. S-a julit pe genunchi, și-a rupt rochia și a intrat în casă plină de sânge, toată ciufulită și disperată, plângând în hohote în fața familiei Policrat.Părinții au întrebat-o ce i s-a întâmplat. Iar ea, în hohote de plâns, atât a spus «M-am în-dră-gos-tiiit».Ce întâlnire!Dar așa a fost toată viața lor. Au trăit una dintre cele mai frumoase povești de iubire.A fost mai mult decât o iubire: a fost și o prietenie extraordinară.S-au logodit la Craiova, pe 13 septembrie 1958, și s-au unit în fața Domnului în 28 septembrie, tot la Craiova.”

Oana Pellea și-a pierdut tatăl când avea 22 de ani, la scurt timp după ce își începuse cariera de actriță, o carieră pe care Amza nu a vrut-o pentru fiica lui, dar pe care a acceptat-o după ce și-a dat seama de talentul ei.


    Oana Pellea i-a călcat pe urme tatălui eiFoto: Facebook
Oana Pellea i-a călcat pe urme tatălui eiFoto: Facebook

”I-m scris atunci o scrisoare lui Dumnezeu. I-am scris la propriu, rugându-l ca, dacă există, să-l ierte și să-l facă bine pe tata”, a mărturisit actrița în emisiunea Andreei Esca de la postul de radio Europa FM.

La 20 de ani după moartea lui Amza s-a stins și Domnica, femeia despre care actorul a știut din prima clipă că-i este sortită. Domnica Pellea a ales să rămână acasă toată viața și să aibă grijă de fiica și de soțul ei. N-a regretat niciodată această decizie, dimpotrivă ”ea era stâlpul familiei”. ”Fără asta mică – mama era minionă – nu eram nimeni”, a declarat Oana Pellea că ar fi recunoscut Amza înainte de a muri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Lisabona apus vedere panoramica portugalia shutterstock 255728725 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Connect-R
Emilia Ghinescu. Sursa foto: Click!
cub corina caragea png
Alina Sorescu si Alexandru Ciucu
actorul Constantin Rauţchi FOTO Facebook png
cub laurențiu reghecampf anamaria prodan png
image png
babasha jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net