Ce rețetă i-a adus lui Bogdan Vandici trofeul "Chefi la cuțite". Balerina Ana Pavlova l-a inspirat

Ultima actualizare:

    Bogdan i-a cucerit pe chefi cu o prăjitură creată în cinstea balerinei Ana Pavlova
Bogdan i-a cucerit pe chefi cu o prăjitură creată în cinstea balerinei Ana Pavlova

Competiția culinară Chefi la cuțite și-a desemnat câștigătorul marți seară, 26 iunie. Câștigătorul nu a fost o persoană cu mulți ani de experiență în bucătărie, ci un tânăr pasionat de arta gastronomică și de dulciuri. Bogdan Vandici a reușit să câștige aprecierea celor mai apreciați bucătari invitați în emisiune, în calitate de juriu, și a plecat acasă cu premiul cel mare.

Bogdan Vandici este un tânăr din Oradea, în vârstă de 21 de ani care are o poveste impresionantă, fiind un exemplul prin curajul nebun de care a dat dovadă pentru a-și atinge idealul. Bogdan a plecat la facultate în Olanda, dar fiindcă nu i-a plăcut, el a decis să se apuce de bucătărie. A venit acasă, și-a luat o diplomă de bucătar și apoi a plecat la Paris, acolo unde a primit lecții de la cei mai reputați oameni din domeniu. 


    Câștigătorul concursului a făcut parte din echipa chef-ului Florin Dumitrescu Foto: Antena 1
Câștigătorul concursului a făcut parte din echipa chef-ului Florin Dumitrescu Foto: Antena 1

Bogdan a câștigat aprecierea juraților exigenți gătind ceva dulce, prăjitura Pavlova. Iată care este povestea acestui desert savuros și modul în care îl puteți prepara. 

"Paternitatea" acestui desert este reclamată atât de australieni cât și de neozeelandezi. Se spune că balerina Ana Pavlova a susținut un turneu atât în Australia cât și în Noua Zeelandă în 1926-1927 și un chef din acea perioadă i-a dedicat, în semn de apreciere, un desert aerat, de spumă, inspirat de tou-tou-ul balerinei, care ar fi fost decorat cu trandafiri de mătase în tonuri de roșu și verde.


    Cea care a inspirat prăjitura Pavlova a fost renumita balerina Ana Pavlova
Cea care a inspirat prăjitura Pavlova a fost renumita balerina Ana Pavlova

Ingrediente prăjitură Pavlova

Pentru bezea

6 albuşuri300 g zahăr pudră1 praf sare

Pentru Pavlova

400 g căpşuni proaspete şi zmeură200 ml smântănă lichidă pentru frişcă200 ml iaurt natural degresat2 linguri zahăr pudră1 păstaie de vanilie, cu seminţele scoasefrunze de mentă, proaspete


    Prăjitura Pavlova
Prăjitura Pavlova

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 150 de grade Celsius. Pui albuşurile într-un bol curat şi le baţi, la viteză medie, până se formează o spumă fermă.

Cu mixerul în funcţiune, adaugi treptat zahărul şi un praf de sare. Setezi mixerul la cea mai mare viteză şi amesteci 7-8 minute, până când bezeaua este albă, strălucitoare şi fină. Dacă ţi se pare că nu este gata, poţi să mai mixezi bezeaua un pic, dar cu grijă.

Aşezi hârtie de copt în două tăvi. Împarţi amestecul de bezea în două părţi egale, uniforme. Le dai forma unui cerc de aproximativ 20 cm diametru. Dai ambele tăvi la cuptorul încins şi le laşi să se coacă 1 oră, până când bezeaua capătă o culoare aurie şi este pufoasă în centru.

Tai în două sau în patru căpşunile mari şi pe cele mici le laşi întregi, apoi le amesteci cu zmeura. Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul, până se formează un amestec pufos, apoi amesteci cu iaurtul şi încorporezi seminţele de vanilie. Cu o lingură, pui jumătate din cantitatea de frişcă peste una dintre foile de bezea şi o întinzi uşor.

Presari jumătate din cantitatea de fructe, uniform, peste amestecul de frişcă. Deasupra, aşezi cealaltă foaie de bezea şi apeşi uşor pentru a se lipi. Întinzi restul de frişcă pe deasupra prăjiturii şi presari restul de căpşuni şi de zmeură. Pentru decor, poţi să adaugi câteva frunze de mentă proaspătă. Serveşti acest tort Pavlova cu căpşuni şi zmeură la ocaziile speciale sau la o cină în doi, dacă doreşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mircea diaconu jpg
banner andreea marin violeta banica png
banner buletin de bucuresti png
banner oana pellea png
mircea diaconu jpg
image png
mircea diaconu jpg
banner mircea diaconu 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net