Ce reţete de Revelion vă recomandă finaliştii de la MasterChef

Ultima actualizare:

    Andreea Ionică are două reţete perfecte pentru noaptea de RevelionFoto: Arhiva personală
Andreea Ionică are două reţete perfecte pentru noaptea de RevelionFoto: Arhiva personală

Ultimii concurenţi ai emisiunii “MasterChef” de la Pro TV vă oferă câteva reţete special de Revelion. Luaţi aminte şi preparaţi!

Andreea Ionică ne-a arătat două reţete: raţă cu măr şi portocală, sos Marsala şi ratatouille şi ton în crustă de alune, sos mascarpone cu scorţişoară şi salată de fenicul cu grapefruit

Raţă cu măr şi portocală, sos Marsala şi ratatouille

Ingrediente: 1 raţă; Sare de mare; Piper negru măcinat; O portocală; 1 măr; 5 frunze de dafin

Sos: 2 cepe roşii; 100 ml Marsala; 1 bulb usturoi; 1 litru supă pui; 2 morcovi;

Ratatouille: 2 dovlecei; 2 ardei graşi roşii; 2 cepe roşii; Uei de măsline; Sare şi piper

Mod de preparare:

Interiorul  raţei  se curată de grăsimea în exces. Se asezonează cu sare şi piper cu atenţie, până când toată rată e acoperită de mirodenii. Mărul şi portocală se taie felii şi se pun în cavitatea interioară. Se bagă totul la cuptor pentru aproximativ 1 ora şi 20 de minute la 180 de grade.

După ce timpul a expirat jumătate din grăsimea lăsată de rată din tigaie se scoate (o puteţi folosi pentru a da savoare altor preparate) şi se adaugă ceapă, morcovii şi usturoiul. Raţa se întoarce pe partea cealaltă şi se bagă din nou cu aceste legume la cuptor pentru încă 35 de min sau până când această capătă o culoare frumoasă.

După ce raţa este crocantă la exterior, se scoate din tavă şi se lasă să se odihnească. Mixati cu ajutorul blenderului vertical tot ceea ce a mai rămas în tavă. Se dă totul prin sită, se adaugă 100 ml Marsala şi 400 ml stoc de pui şi se lasă pe foc mic la redus. Acesta va fi un sos minunat şi delicios pentru raţa crocantă.

Pentru garnitură eu va propun un simplu ratatouille. Aveţi nevoie de 2 ardei graşi roşii, 2 dovlecei şi 2 cepe medii roşii. Se taie ardeiul cubuleţe, dovlecelul şi ceapă julien şi se călesc în ulei de măsline. Se condimentează totul după gust. Nu uitaţi de mărul şi portocală din interiorul raţei. Vor acompania garnitură la masă.

Ton în crustă de alune, sos mascarpone cu scorţişoară şi salată de fenicul cu grapefruit

Ingrediente (pentru 3 porţii): 600 gr ton; Alune măcinate; Ulei de măsline; Sare şi piper; 

Sos mascarpone: 3 linguri mascarpone; Scorţişoară; Sare şi piper

Salată de fenicul: 2 bulbi fenicul; 2 grapefruit mari; 2 buc lime; Sare şi piper; Ulei de măsline; O mâna Frunze de mentă

Mod de preparare: 

Tonul se porţionează în 3 bucăţi a câte 200 gr fiecare. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se tăvăleşte prin alunele măcinate. Se încinge o tigaie cu puţin ulei de măsline şi se prăjeşte tonul pe fiecare parte. Atenţie la timpul de prăjire; tonul trebuie să fie roz în mijloc.

Sosul de mascarpone este foarte simplu şi rapid,dar acompaniază minunat peştele.

3 lg de mascarpone se amestecă cu scorţişoară sare şi piper. Se amestecă puţin, dar textura trebuie să rămână groasă, pentru că vom formă 3 quenelle. Una pentru fiecare porţie.

Pentru garnitură se curată grepefruitul feliuţă cu feliuţă. Într-un bol se amestecă sucul de lime cu uleiul de măsline, sarea şi piperul.

Se aşează feliile de fenicul şi de grapefruit în farfurie şi se adaugă dressingul de mai sus. Presăraţi frunzele de mentă deasupra.

Se aşează tonul, quenelle-lul de mascarpone şi salată de fenicul în farfurie.

Câştigătorul Ciprian Ogarcă ne-a recomandat varză cu chimen în 2 culori cu jumări de porc şi salată de ceapă roşie şi dorada pe pat de legume vezi şi sos lime butter.

Ciprian Ogarcă
Ciprian Ogarcă

Varză cu chimen în 2 culori cu jumări de porc şi salată de ceapă roşie

Ingrediente: 1 varză albă; 1 varză roşie; stoc de curcan; stoc de vită; chimen; vin alb; vin roşu; 1 ceapă mare; 2 morcovi

Jumări: 300g Fleică de porc; ierburi aromate, sare + piper; 200ml de apă; sare

Salată de ceapă: 1 ceapă roşie; 200 ml ulei de foarea soarelui; 1 lingură de zahăr; sare+piper; 2 crenguţe de cimbrişor proaspăt

Mod de preparare:

Verzele le tăiem julien separate varză albă o frecăm cu sare şi o linguriţă de zahăr  la fel procedăm şi cu cea roşie . Se iau 2 tigăi se pun la foc mic se adaugă  ceapă brunoise fin se căleşte împreună cu morcovii  tăiaţi brunoise fin, se adaugă  varză albă cât şi cea roşie separate în fiecare tigaie se adaugă peste varză albă stoc de curcan iar peste cea roşie stoc de vită după ce a scăzut se condimentează cu sare + piper şi se adaugă vin alb peste varză albă şi vin roşu peste varză roşie se ţin la foc mic până scade şi vom avea o varză scăzută delicioasă la final adăugăm chimen. Timp de preparare 30-40 min

Jumările de porc: Se ia un vas mic sau tigaie şi se pune slănină tăiată cuburi cu 200 ml de apă  la foc mediu după care se adaugă fleica tăiată cuburi 3-4 cm după care adăugăm  sare după gust, Fierbeţi/frigeţi la foc mic timp de 1 ora până ce jumările noastre sunt rumenite şi plutesc în untură formată de la grăsime. Scoateţi cu spumieră jumările din untură şi transferaţi-le într-o strecurătoare aşezată deasupra unui vas.

Salată de ceapă: ceapă se curată se taie brunoise fin se pune la marinat într-un vas cu sare şi piper, 2-3 crenguţe de cimbrişor, zahăr, se pune zeamă de lime şi ulei de floarea soarelui până acoperă toată ceapă din vas. Se ţine 1 zi la marinat şi se serveşte împreună cu jumările şi varză noastră o putem amestecă şi cu pătrunjel tocat mărunt.

Dorada pe pat de legume vezi şi sos Lime butter

Ingrediente: 1 peşte dorada; unt 30g, ulei de măsline 20ml; ierburi aromate; 1 căţel de usturoi mare, tocat; 2 buc lime; Sare 1 linguriţă; piper alb; 1/2 unt nesărat, topit; 200ml smântână de gătit; sparanghel, zucchini, fasole verde, broccoli, guile, ţelină apio şi praz 

Mod de preparare:

Filetăm dorada, după care o asezonăm cu sare piper alb, o tragem la tigaie în ulei de măsline şi unt. Blansam legumele în apă cu sare şi ierburi aromate după care pe sotam în unt cu sare şi piper după gust

Sosul se prepară la rece. Se ia usturoiul tocat împreună cu untul nesărat topit şi zeamă de lime se prepară la blender, într-un vas separat se bate cu ţelul smandata de gătit 32% până devine frişcă după care se adaugă peste sosul nostrum la rece după care se bagă la frigider pentru 20-30 de min.

Liviu Lambrino a făcut un desert şi un fel principal: o prăjitură Evrika şi un muşchi de porc cu tarhon şi sos de mere.

Liviu Lambrino
Liviu Lambrino

Prăjitură Evrika

Blat: pandişpan cu migdale şi lime însiropat cu sirop rozmarin - ghimbir

Topping: mango-ganache ciocolată

Bezea cu cafea

Blat: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 3 linguri migdale măcinate.

Coajă de la 3 lime - se spală foarte bine şi se rade coajă.

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi apoi se adaugă pe rând jumătate din cantitatea de zahăr. Se bate în continuare până când spuma devine lucioasă şi de consistentă tare.

Gălbenuşurile se amestecă cu restul cantităţii de zahăr până când devin pufoase şi se deschid uşor la culoare. Se amestecă cu coajă rasă de lime.

Se încorporează amestecul de gălbenuş în albuşurile bătute pe rând, câte o treime din cantitate odată, amestecând uşor şi cu grijă cu o spatulă pentru a nu pierde aerul din albuşuri. Se adaugă făină şi migdalele mărunţite în robot (pulsate de câteva ori) în ploaie şi se amestecă cu spatulă pentru a le încorpora în amestec fără a exagera (dacă se pierde aerul din amestec blatul nu va creşte).

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până când blatul se rumeneşte frumos şi trece testul scobitorii.

Sirop: se fierb la foc mic 200 ml de apă cu 4-5 ramuri de rozmarin proaspăt şi felii de ghimbir (aprox 30 de grame) până când lichidul scade la jumătate din cantitatea iniţială. Se strecoară şi în lichidul aromatizat se adaugă 50-80 grame de zahăr şi se fierbe 2-3 minute până la obţinerea unui sirop cu consistentă uşoară.

Se însiropează blatul (după ce şi blatul şi siropul s-au răcit la temperatura camerei)

Bezele cu cafea instant

Se bat albuşurile de la 4 ouă cu un praf de sare. Când se întăresc se adaugă 40 de grame de zahăr şi se bat până devin lucioase. Se adaugă 1 lingură de cafea instant şi se bat până la încorporarea completă a acesteia.

Se da formă de bezea amestecului cu un pos sau folosind 2 linguri pentru a obţine formă quenelle, pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se dau la cuptor (preîncălzit) pentru 2-3 ore la 95 de grade. Se scot când exteriorul este tare şi crocant însă interiorul este încă moale/gumat. Se răcesc complet înainte de folosire.

Topping mango-ganache ciocolată:

Se taie 2 mango brunoise mediu şi se trag 1-2 minute la tigaie cu o linguriţă de unt şi zeamă de la 1 lime.

Se face un ganache de ciocolată astfel: Se încălzesc până aproape de fierbere 150 ml smântână cu conţinut de grăsime minim 32-35%. Se lasă să se răcească 1-2 minute şi apoi se toarnă într-un bol în care am mărunţit în prealabil 150 g ciocolată 60% cacao. Se amestecă cu o spatulă până când ciocolată se topeşte şi amestecul devine omogen şi lucios. Se lasă la răcit până la temperatura camerei.

Se amestecă cu spatulă brunoise-ul de mango cu ganache-ul de ciocolată şi se obţine un amestec omogen de consistentă orezului cu lapte.

Sos de ciocolată - se urmează paşii de la ganache însă folosim smântână în raport 2:1 cu cantitatea de ciocolată (de ex 200 ml smântână pt 100 g de ciocolată). Se răceşte la temperatura camerei.

Se montează prăjitură: peste blatul însiropat se aşează ganache-ul cu mango în strat gros. Bezelele se scufundă pe jumătate şi foarte rapid în sosul de ciocolată şi se aşează peste topping. Prăjitură se lasă la rece câteva ore înainte de servire. Se porţionează şi se serveşte cu sos de ciocolată şi migdale măcinate.

Muşchiuleţ de porc cu tarhon şi sos de mere

Durata de preparare: 35 min

Mod de preparare:

Muşchiuleţul de porc se dă cu sirop de arţar şi din belşug cu tarhon proaspăt tăiat mărunt, sare şi piper. Carnea se trage la tigaie în ulei încins 3-4 min pe toate părţile să formeze crustă. Apoi stîngi (deglaze) cu alcool (eu am folosit whisky) şi dai la cuptor 200 de grade pt 25-30 de min.

Sosul care rămâne în tigaie după cuptor îl scazi pe aragaz (la jumătate) adaugi unt amestecat cu puţină făină şi amesteci până încorporezi bine şi sosul se îngroaşă. Adaugi 100 ml vin alb sec şi fierbi până scade la jumătate apoi adaugi merele tăiate julliene şi găteşti 30 de secunde. Se condimentează după gust cu sare şi piper.

Salată: baby spanac cu vinegretta de oţet balsamic, lime, zahăr şi brunoise de jalapeno.

Odette Mândruţă a propus o salată de caracatiţă, pentru că este "o reţeta extrem de simplă şi foarte gustoasă, cu care putem să înlocuim clasică salată de boeuf, pe care o facem în fiecare an. E o varianta mai sănătoasă" şi un file de peste cu beurre noisette, rodie, ghimbir, lămâie şi coriandru, alături de broccoli sotat, pentru că e bine să mănânci peşte de Anul Nou.

Odette Mândruţă
Odette Mândruţă

Salată de caracatiţa

Ingrediente: (4 porţii) 700 g caracatiţă; 1 ceapă albă; 200 g cartofi albi; 200 g cartofi mov (puteţi folosi 400 g cartofi albi); 3 fire de ceapă verde; 1 lămâie; 3,4 linguri de ulei de măsline; sare, piper

Mod de preparare:

Spălaţi caracatiţa şi puneţi-o la fiert, împreună cu ceapă albă, în apă cu sare. Trebuie să fiarbă cel puţin o oră, sau până devine fragedă.

Între timp, se spală şi cartofii şi se fierb în coajă, într-un vas acoperit, timp de 20 de minute. După ce s-au fiert, îi curăţaţi de coajă, îi tăiaţi cum vreţi şi îi amestecaţi cu carnea de caracatiţa, cu ceapă verde tocată mărunt, zeamă de la o lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper. Am ganisit salată cu ulei de busuioc. 

File de peste cu beurre noisette, rodie, ghimbir, lămâie şi coriandru, alături de broccoli sotat

Ingrediente (4 porţii): 4 fileuri de cod sau pangasius (sau ce vreţi voi); 5 linguri de făină; 1 linguriţă boia; ulei floarea soarelui sau de măsline pentru a prăji peştele; 500 g broccoli; 1 lingură unt; 1 căţel usturoi

Pentru sos: 1 pachet de unt; seminţele de la o jumătate de rodie; 1 linguriţă de ghimbir (tocat); zeamă de la o lămâie; câteva fire de coriandru; sare, piper

Mod de preparare:

Spălaţi fileurile de peste, le tamponaţi cu un şervet de bucătărie, le săraţi şi le lăsaţi câteva minute. Între timp pregătiţi un amestec din făină, boia, sare, piper, daţi fileurile prin acest mix, scuturaţi excesul de făină şi praiti în tigaie, în puţin ulei. După ce s-au rumenit, le scoateţi din tigaie pe un şervet de bucătărie (să îndepărta excesul de ulei).

Eu am blansat broccoli timp de 3 minute, apoi l-am sotat în unt, cu puţin usturoi, sare şi piper.

Pentru sos, tăiaţi untul cubuleţe, apoi îl puneţi într-o tigaie şi aşteptaţi să se topească, va deveni transparent, apoi va lua culoarea caramelului şi va elibera o aromă de nucă. Atunci punem bobiţele noastre de rodie, ghimbirul, şi zeamă de lămâie, amestecăm, punem şi coriandrul tocat, luăm de pe foc şi sosul nostru e gata. 

Patricia Iordache le propune cititorilor Click! o foi cu miere şi cremă de lămâie şi prăjitură cu nucă, ciocolată albă şi caramel

Patricia Iordache are două reţete pentru desert delicioase
Patricia Iordache are două reţete pentru desert delicioase

Foi cu miere şi cremă de lămâie

Ingrediente

Pentru foi: 5 linguri cu ulei; 5 linguri cu lapte; 1 cană cu zahăr (250 gr.); 3 linguri de miere; o lingură bicarbonate; 2 ouă; făină cât cuprinde (aproximativ 500 gr )

Pentru cremă: 1 cană cu lapte; 1 cană cu zahăr; 6 linguri cu griş; 1 şi 1/2 pachet unt (300 gr); 1 fiolă esenţă de lămâie (Dr. Oetker); coajă rasă de la o lămâie; zeamă de la o lămâie

Pentru glazură: 1 albuş de ou; 1 lingură cu zeamă de lămâie; 100 gr. zahăr pudra; 50-75 gr. fulgi de migdale (pentru decor)

Mod preparare

Preparam foile: Totul se pregăteşte pe foc. Se pune într-un vas uleiul, laptele, zahărul iar când începe să fiarbă se adaugă mierea, ouăle şi bicarbonatul nestins amestecând continuu.

Se amestecă până când compoziţia capătă o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc şi se pune făină.

Se face un aluat care se împarte în 4 părţi egale. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tăvii, tapetate doar cu făină.

Cuptorul trebuie să fie la 150 grade, o foaie e gata în aproximativ 10-15 min.

Preparam cremă: Fierbem laptele cu zahărul şi grişul. Când grişul începe să se umfle se ia de pe foc şi se lasă la răcit până ajunge să fie călduţ.

Se adaugă untul şi se mixează 15 minute până se albeşte şi îşi dublează volumul.

La sfârşit se adaugă esenţă de lămâie, coajă şi zeamă de lămâie.

Preparam glazură: Albuşurile şi zahărul se mixează timp de 5-6 minute până se topeşte zahărul. Se adaugă restul, se amestecă.

Montăm preparatul: Într-o formă dreptunghiulară reglabilă, punem prima foaie, crema, a două foaie, crema, a treia foaie, glazură, nivelăm, presăram ce dorim pe deasupra sau lăsăm aşa (eu am pus fulgi de migdale).

Punem la rece şi tăiem cu grijă după 24 de ore. În acest timp foile devin fragede şi uşor de porţionat.

Am această reţeta de la o fosta colegă de serviciu. E prăjitură preferată a băieţelului şi soţului meu. Va garantez că este cea mai bună prăjitură cu crema de lămâie pe care am mâncat-o vreodată! Dacă o veţi încerca, sigur îmi veţi da dreptate! 

Prăjitură cu nucă, ciocolată albă şi caramel

Ingrediente

Pentru blat: 8 ouă (albuşurile); 1/6 linguriţă cu sare; 250 gr. zahăr; 250 gr miez de nucă măcinat fin; 4 linguri cu vârf de făină; 1 plic praf de copt (10 gr.)

Pentru stratul de ciocolată albă: 200 gr. ciocolată albă; 5 linguri cu ulei

Pentru caramelul cu nuci: 7 linguri cu zahăr; 250 gr. unt  (la temperatura camerei); 8 gălbenuşuri; 7 linguri de zahăr; 250 gr. miez de nuca prăjit (zdrobit mare)

Pentru glazură: 200 gr. ciocolată cu lapte; 2 linguri cu unt; 4 linguri cu lapte

Mod preparare

Preparam blatul: Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă cu puţină sare. Adăugăm treptat zahărul până obţinem o bezea.

Cernem făină împreună cu praful de copt şi le încorporăm uşor în albuşuri.

Măcinăm miezul de nuca (eu l-am măcinat la robot) şi îl încorporăm uşor, în compoziţie.

Tapetăm o tavă (23/34 cm) cu hârtie de copt umezită cu apă.

Turnam compoziţia, nivelăm şi punem la cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 25-30 minute până trece testul scobitorii. Răsturnăm blatul cald pe o tavă, dezlipim cu grijă hârtia de copt.

Preparam stratul de ciocolată albă: Într-un vas de inox cu fundul dublu, punem bucăţile de ciocolată şi uleiul. Lăsăm la foc mic şi amestecăm continuu până ce ciocolată este topită 2/3 din cantitate. Oprim focul şi continuăm să amestecăm până la dizolvare completă. Întindem ciocolată topită pe toată suprafaţă blatului.

Lăsăm la răcit şi apoi punem tavă la frigider.

Preparam caramelul: Aici va rog să aveţi mare grijă! Deşi este relativ simplu, eu am ratat, prima dată. Dacă urmaţi paşii menţionaţi, sigur totul va fi ok.

Mixati gălbenuşurile cu cele 7 linguri de zahăr, până obţineţi o spumă. Punem la topit cele 7 linguri cu zahăr. Avem mare grijă să nu se ardă pentru că va avea gustul amărui şi o culoare urâtă.

Tăiem untul în cubuleţe, astfel încât să-l putem adaugă treptat peste zahărul topit.

Punem câteva cubuleţe de unt şi amestecăm energic şi continuu, cu o lingură de lemn. Aveţi grijă, pentru că va puteţi frige cu stropii care sar de la caramelul fierbinte.

Procedati aşa cu întreagă cantitate de unt. Veţi obţine un caramel de culoare maro deschis care va avea volum.

Turnam în fir subţire amestecul de gălbenuşuri cu zahăr făcut anterior şi amestecăm continuu. Oprim focul.

Prăjim nuca şi o tăiem cu cuţitul în bucăţele mari. O adăugăm peste caramel şi amestecăm.

Scoatem tavă de la frigider şi întindem deasupra caramelul, nivelăm şi lăsăm să se răcească.

Pregătim glazură: Punem toate ingredientele într-un vas de inox cu fundul dublu, la foc mic şi amestecăm continuu până se topeşte totul.

Punem glazură peste caramelul deja răcit şi întărit, nivelăm şi lăsăm la rece.

Portionam şi servim. Pentru a obţine margini frumoase, tăiaţi prăjitură cu lama încălzită a unui cuţit.

Tudor Marcu a făcut două reţete simple, dar gustoase: curcan cu varză de Bruxelles şi unt aromatizat şi salată nicoise. 

Tudor Marcu
Tudor Marcu

Curcan cu varză de Bruxelles şi unt aromatizat

În primul rând avem nevoie de un curcan de cam 7-8 kg. Curcanul trebuie să fie curat şi cu pielea curată.

Pentru început preparam un unt aromatizat:

Ingrediente: 1 pachet de unt; sare; piper; 1 lingură ulei de măsline; Coajă răzuită  de la 2 lămâi; Zeamă de la cele 2 lămâi; 3 căţei de usturoi zdrobiţi bine; Un pumn de frunze de pătrunjel tăiat gros; 1 linguriţă de cimbru

Toate ingredientele de mai sus se amestecă într-un bol până se formează o pastă.

Mod de preparare:

Curcanul se asezonează în interior cu sare şi piper. Se taie 2 cepe mari şi se introduc în interiorul curcanului. Se introduc în interiorul curcanului şi 2 căţei de usturoi , jumătăţile de lămâie care le-am folosit mai sus, o crenguţa de rozmarin, şi 3 foi de dafin.

Acum cu mare grijă se desprinde pielea din jurul pieptului şi pulpelor de pe carne însă cu grijă să nu rupem pielea! (pielea trebuie să rămână ataşată de curcan , ea trebuie doar desprinsă cu degetele). (băgăm degetele între piele şi carne şi desprindem pielea). Facem acest procedeu pentru că va fi nevoie să introducem untul aromatizat sub piele.

După ce aţi desprins pielea intruduceti untul aromatizat sub piele şi întindeţi-l peste tot,  şi apoi ungeti-l şi pe deasupra peste tot. Puneţi curcanul pe spate într-o tavă mare şi adâncă şi stropiţi-l cu ulei de măsline. Băgaţi curcanul la cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 10 minute. După 10 minute scoateţi curcanul afară din cuptor stropiţi-l cu sucul care l-a lăsat în tavă, şi apoi aşezaţi fâşii de bacon afumat de-a latul pieptului şi stropiţi-l cu puţin suc din tavă.

Coborâti temperatura la 180 de grade şi introduceţi curcanul înapoi în cuptor. Un curcan de 7-8 kg se coace cam în 3 ore jumate 4 ore cam 30 de minute pentru fiecare kg. La fiecare 20 de minute se stropeşte curcanul cu sucul pe care îl lasă în tavă.

Când curcanul e gata se scoate din cuptor, se aşează pe un platou, se acoperă cu folie de aluminiu şi să lasă la odihnit cam 2 ore la temperatura camerei!!!. Sucul rămas în tavă poate fi folosit că şi sos.

Că şi garnitură pentru curcan vom face varză de Bruxelles cu pancetta sau bacon afumat.

Pregătim varză de Bruxelles: 1 kg de varză de bruxelles

Îndepărtăm frunzele exterioare şi o tăiem în 2. Punem varză la blansat în apă clocotită timp de 2 minute. Între timp luăm 200g de panceta sau bacon afumat şi îl taiel bastonaşe. Într-o tigaie încinsă punem puţin ulei de măsline şi apoi adăugăm pancetta. Adăugăm sare şi piper.

Prăjim pancetta până începe să devină crocantă. Apoi strecurăm varză de bruxelles şi o punem în tigaie peste pancetta. Sotam varză la foc mare până începe să se rumenească puţin, după care răzuim coajă de la o jumătate de lămâie peste varză , adăugăm zeamă de la o jumătate de lămâie şi amestecăm.

Salată nicoise

Ingrediente: 250 g somon;1 ou; 3 cartofi medii; 150 g fasole verde; 150 g roşii cherry de diferite color (roşii, galbene etc); 50 g inele de ceapă; 50 g măsline negre; Ulei de măsline; Zeamă de lămâie sau oţet; Sare; Piper; 2 fileuri de anşoa; Salată mix (rucola, Frunze de sfeclă, valeriana, măcriş etc)

Mod de preparare:

Cartofii se fierb se curată apoi de coajă, şi se taie rondele de 0,5 mm. Fasolea se blanseaza câteva minute în apă clocotită după care se scoate în apă rece că gheaţă.

Somonul se prăjeşte 90 % din timp într-o tigaie încinsă cu puţin ulei de măsline şi chiar la final se adaugă un cub mare unt, se stropeşte cu zeamă de lamiae şi se întoarce pe partea cealaltă.

Roşiile cherry se taie în jumătate. Oul se fierbe în aşa fel încât gălbenuşul din interior să rămână lichid.

Se face o vinegretă simplă din 3 părţi ulei de măsline şi o parte zeamă de lamiae sau oţet, sare şi piper.

Cartofii, fasolea blansata, ceapă, roşiile cherry şi măslinele se trag la tigaie în puţin ulei de măsline, apoi se scot pe o farfurie , se stropeşte cu puţină vinegretă şi se asezonează.

Se aşează un pumn de salată mix pe farfurie după care se pune salată care a fost trasă la tigaie, oul,fileurile de anşoa şi somonul.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Connect-R
pavel bartos jpeg
ana morodan instagram jpg
Banner moș Nicolae
Banner Irinel Columbeanu
mihai leu raliuri jpeg
Alin Pânc și influencerul Snik s-au distrat de minune la filmările comediei românești
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net