Ce spune doctorul care a salvat-o pe Andreea Bălan: «Resuscitarea a durat un minut»


    Andreea Bălan se simte din ce în ce mai bineFoto Instagram
Andreea Bălan se simte din ce în ce mai bineFoto Instagram

Andreea Bălan spera că o să își strângă copilul în brațe la scurt timp de la operația de cezariană pe care a suferit-o luni, 4 martie, însă lucrurile au luat o turnură cu totul dramatică. Pe masa de operație, inima solistei s-a oprit pentru câteva clipe, după ce Andreea a intrat în stop cardio-respirator. Unul dintre medicii care au intervenit în timp util și au salvat-o a fost invitat la "Sinteza zilei", de la Antena 3.

Andreea Bălan a născut cea de-a doua fetiță prin cezariană, iar în timpul intervenției a făcut un stop cardio-respirator. Medicul Doru Herghelegiu a explicat ce s-a întâmplat.

"Familia nu dorește să divulgăm prea multe în presă despre particularitățile acestui caz. Această complicație este mai frecventă la nașterile pe cale naturală față de cele prin cezariană. Complicaţia este extrem de rară, una la 80.000 de cazuri, dar mortalitatea este mare. Peste 90% din paciente mor dacă ajung în această situație. Ea se află între cele 10% din femeile care au supravieţuit. Este un accident dramatic, imprevizibil. La șocul cardiac s-a adăugat o problemă de respiraţie și de coagulare, care pune în pericol supravieţuirea. Abia astăzi, în cursul zilei, am putut regla problema de coagulare. Din momentul în care s-a instalat șocul cardiac s-a trecut de la anestezia combinată la cea generală. În jur de un minut a durat resuscitarea. Știam ce va urma. Problemele de coagulare sunt greu de controlat", a declarat dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, care a făcut parte din echipa medicală.

Care este starea de sănătate a Andreei Bălan

Andreea Bălan se simte din ce în ce mai bine, este conștientă, iar doctorul crede că mâine va putea ieși de la terapie intensivă.

„Starea ei este bună, este conștientă, a intrat în comunicare. E într-o stare bună și probabil se va recupera foarte repede. Mâine va ieși din terapie. Nu sunt urmări. Copilul este bine”, a mai declarat doctorul.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg