Ce spune miliardarul Cornel Tăbăcaru, la 6 ani de când a refăcut traseul Titanicului

Cornel Tăbăcaru, alături de familie
Cornel Tăbăcaru, alături de familie

Cornel Tăbăcaru e cunoscut drept milionarul care s-a aflat pe vaporul de croazieră Balmoral, care a refăcut traseul Titanic-ului. Este cel mai cunoscut român din Costa Rica, acum după Elena Udrea, şi i se spune “milionarul TEC”.

Cornel Tăbăcaru a ajuns în frumoasa ţară sud americană în anul 2000. În 2005 a început primele investiţii, cu bani strânşi în special în România, din celebrele sucuri la dozator, iar acum are statut de rezident permanent ca investitor în Republica de Costa Rica. Cornel Tăbăcaru este şi unul dintre cei mai bogaţi români. Are o casă cu o curte mare în Toronto (unde stă 7 luni pe an), apartament de 540 mp pe ocean în Costa Rica (unde-și petrece iernile, circa 5 luni pe an), apartament de 320 mp în Florida la Ocean, un duplex cu curte în Pipera România. Miliardarul Cornel Tăbăcarul vorbește despre refacerea traseului din 2012, pe care l-a efectuat pe celebrul vas Balmoral.


    Cornel Tăbăcaru, alături de familie Foto:Arhivă personală
Cornel Tăbăcaru, alături de familie Foto:Arhivă personală

Sunteți cunoscut drept milionarul care a refăcut traseul Titanic-ului. În ce an ați făcut acest traseu?

În aprilie 2012 s-au comemorat 100 de ani de la Evenimentul tragic al scufundării Titanicului. Vasul Balmoral a refăcut traseul Titanicului respectând la secundă cursul evenimentelor de atunci. Am ajuns deasupra epavei fix în aceiași zi, la aceiași oră și minut când Titanicul s-a scufundat. Au fost aruncate în ocean coroane de flori și a fost ținută o slujbă religioasă de comemorare. Pe vas erau foarte multe rude (la a treia și a patra generație), a celor care au murit în tragicul eveniment. Apoi, am continuat drumul pe care Titanicul ar fi trebuit să-l parcurgă cu abatere prin Canada, unde s-a vizitat cimitirul în care au fost înmormântați cei care au fost pescuiți de pe suprafață oceanului. La New York am ancorat la aceiași dana la care ar fi trebuit să acosteze Titanicul. Totul cu o rigurozitate exemplară .

Ați mai repeta experiența?

Dacă aș mai repetă experiență.....( ha ha ha ) , dacă voi mai trăi 94 de ani de acum încolo , da voi merge la comemorarea a 200 de ani ! Se construiește copia fidelă a Titanicului care va face croaziere tematice... dar eu am participat la repetarea unică ( în viață asta) a traseului Titanicului, fix în aceleași condiții, la 100 de ani depărtare. Pe vasul Balmoral au fost cabine de tot felul. De la cabine sub nivelul mării prevăzute cu un hublou ermetic, la camere simple prevăzute cu un mic balconaș și până la cele două apartamente de lux care aveau un dormitor, o sufragerie mare, baie cu cadă și duș , terasă uriașă și toate facilitățile unui apartament de 5 stele. Unul din cele două apartamente a fost ocupat de mine și soția mea, iar al doilea a fost ținut rezervat în eventualitatea în care ar fi venit cu elicopterul, în momentul comemorării, Leonardo DiCaprio. Pe vasul original în 1912 apartamentul meu a fost ocupat de milionarul american Astor IV. Așa că pe Balmoral mi se spunea Mr Astor.

V-ați temut? Ați avut emoții?

Nu, nu m-am temut, cu toate că se spunea că Balmoralul va și supus blestemului la care a fost supus și Titanicul. Emoții da. Mai ales că în prima parte am traversat o furtună severă ( care a făcut imposibilă sosirea actorului DiCaprio). Soția mea nu a venit pe punte la Comemorare de emoții, iar organizatorii au avut proastă inspirație să dea în noaptea aia de câteva ori filmul Titanicul....

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
anisia gafton jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
Potrivit declaraţiei de  avere, Niculae Bădălău  are aur şi diamante evaluate  la 25 de mii de euro jpeg
cub brigitte pastramă png
foto1 catuse badalau INQUAM Photos Sabin Cirstoveanu jpeg
Un alt tanc T-90M, „mândria” lui Putin, distrus în coloană  Foto: Captură video
image
image
image
image
cub puya tudor chirilă png
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub brigitte pastramă png
culita sterp daniela iliescu jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
Oana Ionita profa de balet  jpg