Ce spune miliardarul Cornel Tăbăcaru, la 6 ani de când a refăcut traseul Titanicului

1 octombrie 2018
Cornel Tăbăcaru, alături de familie  jpeg
Cornel Tăbăcaru, alături de familie

Cornel Tăbăcaru e cunoscut drept milionarul care s-a aflat pe vaporul de croazieră Balmoral, care a refăcut traseul Titanic-ului. Este cel mai cunoscut român din Costa Rica, acum după Elena Udrea, şi i se spune “milionarul TEC”.

Cornel Tăbăcaru a ajuns în frumoasa ţară sud americană în anul 2000. În 2005 a început primele investiţii, cu bani strânşi în special în România, din celebrele sucuri la dozator, iar acum are statut de rezident permanent ca investitor în Republica de Costa Rica. Cornel Tăbăcaru este şi unul dintre cei mai bogaţi români. Are o casă cu o curte mare în Toronto (unde stă 7 luni pe an), apartament de 540 mp pe ocean în Costa Rica (unde-și petrece iernile, circa 5 luni pe an), apartament de 320 mp în Florida la Ocean, un duplex cu curte în Pipera România. Miliardarul Cornel Tăbăcarul vorbește despre refacerea traseului din 2012, pe care l-a efectuat pe celebrul vas Balmoral.

image
Cornel Tăbăcaru, alături de familie Foto:Arhivă personală

Sunteți cunoscut drept milionarul care a refăcut traseul Titanic-ului. În ce an ați făcut acest traseu?

În aprilie 2012 s-au comemorat 100 de ani de la Evenimentul tragic al scufundării Titanicului. Vasul Balmoral a refăcut traseul Titanicului respectând la secundă cursul evenimentelor de atunci. Am ajuns deasupra epavei fix în aceiași zi, la aceiași oră și minut când Titanicul s-a scufundat. Au fost aruncate în ocean coroane de flori și a fost ținută o slujbă religioasă de comemorare. Pe vas erau foarte multe rude (la a treia și a patra generație), a celor care au murit în tragicul eveniment. Apoi, am continuat drumul pe care Titanicul ar fi trebuit să-l parcurgă cu abatere prin Canada, unde s-a vizitat cimitirul în care au fost înmormântați cei care au fost pescuiți de pe suprafață oceanului. La New York am ancorat la aceiași dana la care ar fi trebuit să acosteze Titanicul. Totul cu o rigurozitate exemplară .

Ați mai repeta experiența?

Dacă aș mai repetă experiență.....( ha ha ha ) , dacă voi mai trăi 94 de ani de acum încolo , da voi merge la comemorarea a 200 de ani ! Se construiește copia fidelă a Titanicului care va face croaziere tematice... dar eu am participat la repetarea unică ( în viață asta) a traseului Titanicului, fix în aceleași condiții, la 100 de ani depărtare. Pe vasul Balmoral au fost cabine de tot felul. De la cabine sub nivelul mării prevăzute cu un hublou ermetic, la camere simple prevăzute cu un mic balconaș și până la cele două apartamente de lux care aveau un dormitor, o sufragerie mare, baie cu cadă și duș , terasă uriașă și toate facilitățile unui apartament de 5 stele. Unul din cele două apartamente a fost ocupat de mine și soția mea, iar al doilea a fost ținut rezervat în eventualitatea în care ar fi venit cu elicopterul, în momentul comemorării, Leonardo DiCaprio. Pe vasul original în 1912 apartamentul meu a fost ocupat de milionarul american Astor IV. Așa că pe Balmoral mi se spunea Mr Astor.

V-ați temut? Ați avut emoții?

Nu, nu m-am temut, cu toate că se spunea că Balmoralul va și supus blestemului la care a fost supus și Titanicul. Emoții da. Mai ales că în prima parte am traversat o furtună severă ( care a făcut imposibilă sosirea actorului DiCaprio). Soția mea nu a venit pe punte la Comemorare de emoții, iar organizatorii au avut proastă inspirație să dea în noaptea aia de câteva ori filmul Titanicul....

Cub Laurențiu Reghecampf jpeg
florin calinescu png
Kate Middleton3 jpg
anamaria prodan (3) jpg
reghe corina caciuc jpeg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
MicrosoftTeams image (12) png
FotoJet (10) jpg
Simon Cowell jpeg
roxana blagu jpeg
mircea eremia jpg
4 dana rogoz jpg jpeg