Ce va face Emil Rengle cu premiul de la «Românii au talent»

Ultima actualizare:

    În afară de marele premiu de 120.000 €, Emil a câştigat şi premiul de originalitate în valoare de 10.000 €  Foto: PRO TV
În afară de marele premiu de 120.000 €, Emil a câştigat şi premiul de originalitate în valoare de 10.000 € Foto: PRO TV

La 27 de ani, Emil Rengle a ajuns pe culmile succesului. După ce a colindat prin toată lumea, s-a făcut remarcat ca dansator pe tocuri şi coregraf, el a cucerit o ţară întreagă, vineri seara, la „Românii au talent” (PRO TV). A fost votat în număr mare şi a câştigat nu unul, ci două premii: marele trofeu în valoare de 120.000 de euro şi premiul de originalitate de 10.000 de euro. Încă emoţio­nat, artistul ne-a povestit ce va face cu banii.

  • Click!: Cum a fost pentru tine seara de vineri? Ai avut emoţii?

Emil Rengle: Am fost copleşit, senzaţiile trăite au fost unice. Mi-am imaginat, pe parcursul show-ului, cum ar fi să ajung în finală, să câştig... Iar când s-a pronunţat numele meu parcă nu-mi venea să cred. Acest premiu nu este doar al meu, este al tuturor celor care m-au votat, al celor care au crezut în mesajul meu. Iar eu sunt un mesager al ideii de dragoste. Încă sunt copleşit de emoţii şi încerc să realizez.

  • Ai câştigat şi marele trofeu, şi premiul de originalitate. Ce vei face cu cei 130.000 de euro?

O parte din ei o voi dona.  Cu restul vreau să-mi iau un apartament şi să mă stabilesc în România, după atâta timp de hoinăreală prin lume. Stau în chirii de la 20 de ani, de când am venit în Bucureşti. Am locuit cu prieteni, colegi, am schimbat multe case. Oricum, de la 19 ani şi până anul trecut am călătorit în SUA, Mexic, China, unde am lucrat ca dansator şi coregraf. Jumătate din timp eram în ţară, cealaltă plecat. Premiul de la „Românii au talent” reprezintă pentru mine semnul divin că trebuie să fiu acasă.


    Emil Rengle, câştigătorul a două premii în valoare totală de 130.000 de euro, ne-a povestit planurile lui de viitorFoto: PRO TV
Emil Rengle, câştigătorul a două premii în valoare totală de 130.000 de euro, ne-a povestit planurile lui de viitorFoto: PRO TV
  • Cum ţi-ai dori să arate căsuţa ta?

Vreau să fie lângă un parc, pentru că pentru mine e importantă meditaţia de dimineaţă. Am un ritual al meu – după ce mă trezesc, beau un ceai cald sau o cană cu apă fierbinte, apoi meditez, mă plimb, stau pe o bancă şi privesc oamenii. Nu deschid telefonul, nu verific mesajele. Caut puţină linişte. Apoi, mi-ar plăcea să fie un apartament simplu, spaţios, open space, fără pereţi între dormitor, living şi bucătărie; cu parchet de lemn pe care să umblu desculţ, să am o oglindă mare pe un perete unde să exersez dansul. Vreau un loc al meu, în care să îmi adun toate mărunţişurile de suflet, unde să-mi primesc prietenii. După atâta haos trăit până acum prin lume, acasă va fi locul în care îmi voi încărca bateriile. 

  • Dacă îţi vor mai rămâne bani, îi vei împărţi cu cineva?

Cu familia. Vreau să îi ajut pe ai mei, să le ofer un trai mai bun. Am o familie simplă, tata e taximetrist, mama e casnică în prezent, dar a lucrat la o fabrică de pantofi, iar sora mea, Dalma (29 de ani) e angajată într-o fabrică din Oradea (n.r. aici locuieşte familia lui Emil). Deşi condiţiile noastre de trai nu au fost excelente, am învăţat să fim uniţi, mereu ne-am găsit fericirea în lucruri simple pentru că dragostea învinge orice obstacol. Noi avem o relaţie deschisă, aşa că în viitorul apropiat ne vom aşeza cu toţii la masă şi vom decide ce vom face pentru noi.

  • Cum va arăta viitorul pentru tine?

Pentru moment, zilele următoare vreau să evadez puţin pe litoral, să-mi iau timp să răspund mesajelor primite până acum. Mai departe, intenţionez să organizez un turneu prin care să mă conectez cu toţi cei care m-au votat din ţară. Voi prezenta un spectacol complex, cu muzică şi dans. 

  • Repeţi zilnic, mult?

Dansez de când aveam 7 ani. Pot spune că toată viaţa a fost un antrenament şi o repetiţie. Practic, 20 de ani am repetat pentru momentul acesta.

  • Ai vreo superstiţie, vreun talisman pe care îl ţii aproape, când urci pe scenă?

Nu cred în superstiţii. Singurul ritual este să închid puţin ochii şi să mă întreb „de ce fac ceea ce fac”. Caut un sens, apoi doar mă predau momentului şi mesajul curge prin mine. Practic, am un moment de meditaţie care durează uneori doar cât să trag adânc aer în piept.

A colaborat cu artişti de renume


    Emil a dansat pe tocuri în marea finalăFoto: PRO TV
Emil a dansat pe tocuri în marea finalăFoto: PRO TV

Emil Rengle provine dintr-o familie modestă din Oradea. În gimnaziu, colegii îl batjocoreau pentru că era diferit, însă peste ani revista Forbes România l-a inclus într-un top 100 al celor mai cool trendsetters din România (n.r. formator de opinie). În prezent, este dansator şi coregraf liber profesionist, extrem de apreciat în România, dar şi peste hotare. A făcut studii în străinătate, a câştigat numeroase premii, a colaborat de-a lungul timpului cu Alex Velea, Antonia, Loredana Groza, Fly Project, Anda Adam, Corina, Alexandra Stan, Inna, iar în urmă cu trei ani a fost coregraf două sezoane la „Vocea României”. „Cel mai mare şoc pe care l-am realizat în media din România a fost dansul pe tocuri la bărbaţi, acum vreo patru ani, la „Dansez pentru tine“. După ce am făcut asta, am apărut în toată presa şi au început să-mi sune telefoanele. Mă căutau mulţi artişti”, a declarat Emil pentru adevarul.ro.

Click! spune

Finala sezonului 8 “Românii au talent” a fost lider de audienţă pe toate segmentele de public. La nivel naţional, peste 1.7milioane de telespectatori au urmărit spectacolul de vineri seara de la PRO TV. Din cei 11 finalişti, Emil Rengle a reuşit să ajungă la sufletul românilor cu show-ul său. El a pregătit o reprezentaţie complexă şi a trecut rapid de la dans energic pe tocuri la un dans tradiţional românesc care a ridicat publicul în picioare.

Irina Rimes va fi unul dintre antrenorii de la «Vocea României»

simeon stalpnicul png

Vor fi schimbări în noul sezon „Vocea României”, începând chiar cu masa juriului. Cine vine, cine pleacă? Săptămâna aceasta, românilor li s-a lansat provocarea de a ghici noul antrenor. După câteva zile în care oamenii şi-au dat cu părerea, vineri seara, la „Românii au talent”, a fost dezvăluit primul nume. „Irina Rimes este primul antrenor din sezonul 8, însă acesta este doar începutul. Schimbările continuă şi noi antrenori sunt gata să-şi ocupe locurile pe scaune şi să înceapă competiţia!”, a anunţat Pavel Bartoş. Originară din Republica Moldova, Irina Rimes a cucerit inimile tuturor celor din ţara ei după ce a participat într-un show de talente, însă artista şi-a dorit să cucerească şi scena muzicală din România. „Sunt gata să mă implic 120% în tot ce va însemna progresul concurenţilor în acest show. Vreau să adun în echipa mea oameni talentaţi, care să fie deschişi să încerce şi ceva nou”, a declarat artista.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net