Cei mai buni cârnați de casă. Rețeta lui Cristi Caloeanu, de la Haiducii. Pune un condiment care dă savoare
Cristi Caloeanu de la trupa Haiducii poate participa cu uşurinţă la orice concurs de bucătari: găteşte foarte bine, iar pentru Sărbători face cârnaţi de casă după o reţetă proprie, pe care a dezvăluit-o pentru Click!
Cristi Caloeanu de la Haiducii e un adevărat masterchef. Prepară acasă în bucătărie de toate şi s-a specializat în anumite mâncăruri tradiționale. Ca în fiecare an, de Sărbători, cântăreţul s-a pregătit din timp pentru Crăciun, preparând cârnaţii săi delicioşi, de casă. Pentru rețeta de cârnați de casă aveți nevoie de: pulpă de porc, cimbru, piper, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, sare, usturoi.
Sfaturi pentru cei mai buni cârnați de casă
”Se lasă la odihnă carnea timp de 4-5 ore, apoi mă pun pe treabă. Dau carnea prin maşină, pun condimentele şi apoi mă apuc de frământat până obţin o pastă compactă. Pe parcurs, adaug apă minerală. La final, adaug boabele de muştar. Eu am la bază o reţetă veche de 100 de ani, dar am adaptat-o şi a devenit reţeta mea proprie. Acum ceva timp, când am făcut cârnaţi, mi-am zis hai să pun şi boabe de muştar să vedem cum iese, şi mi-a plăcut. Şi de atunci nu fac cârnaţi fără să nu pun boabe de muştar”, ne-a povestit Cristi de la Haiducii, care va petrece sărbătoarea Crăciunului acasă, în familie.
După ce sunt gata, îi lasă la uscat timp de 7 zile. ”După ce sunt traşi, cârnaţii se lasă la vânt, adică la uscat, 7 zile, şi sunt gata, buni de consum. Eu presez cârnaţii cu un făcăleţ şi mie îmi place să îi las la uscat până devin foarte tari”, mai spune artistul.