Chefii îţi dau sfaturi utile pentru masa de Paşte! Ce nu trebuie să-ţi lipsească în ziua festivă
Ai intrat în febra pregătirilor pentru masa festivă de Paşte? Chefii te învaţă cum să pregăteşti o delicioasă friptură de miel care să nu-ţi facă probleme la stomac, dar şi un drob cu care să-ţi impresionezi musafirii. Tot ei te ajută să pui pe masă preparate tradiţionale care în mod normal nu lipsesc din casa niciunui român.
Dacă ai început să răsfoieşti cărţile de bucate sau să scotoceşti internetul în căutarea unei reţete potrivite pentru friptura de miel sau pentru drob, chefii îţi sar în ajutor cu sfaturi. Ei te învaţă în ce combinaţii putem găti carnea de miel astfel încât această să nu fie grea, dar îţi spun şi alte trucuri pentru a pregăti preparate tradiţionale.
Sorin Bontea:
"Eu recomand să combinaţi carnea de miel cu salate verzi, spanac proaspăt, leurdă, untişor, ceapă verde. Primăvară ne pune la dispoziţie în pieţe multe verdeţuri sănătoase. Nu săraţi carnea de miel înainte de a o găti. Dacă nu aveţi prapure pentru drob, tapetaţi tavă în care puneţi compoziţia de drob cu ulei şi pesmet, iar pe deasupra turnaţi ouăle bătute"
Cătălin Scărlătescu:
"Şi eu optez tot pentru o salată verde. Şi va sfătuiesc să consumaţi carnea de miel în cantităţi moderate. Pentru drob, eu nu fierb organele şi carnea, ci le trag la tigaie. 25 % din compoziţie se taie cuburi, restul se toacă la maşină. În stufat puneţi mai mult usturoi verde decât ceapă verde, iese mult mai gustos aşa. Un pahar cu lapte e indicat, pentru că laptele linişteşte stomacul, după atâtea preparate cu ceapă şi usturoi"
Florin Dumitrescu:
"Combinaţi carnea de miel cu verdeţuri proaspete de sezon, spanac, leurdă, untişor, lobodă, ştevie sau cu un sos dulce-acrişor. Eu cred că e foarte important şi vinul cu care o asociem: recomand să fierbeţi carnea în vin, iar la masă să serviţi un vin potrivit. Alegeţi cu grijă vinul pentru masă de Paşte. Există anumite soiuri care însoţesc perfect carnea de miel şi altele care se asortează cu deserturile, de exemplu. Cel mai simplu mod de a găti carnea de miel este să puneţi o bucată de carne la cuptor cu legume rădăcinoase, foarte mult usturoi, cimbru şi vin roşu"
Toţi cei trei experţi consideră că de pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle roşii şi cozonacul, care sunt un simbol al acestei sărbătoriri. Chefii mai au ceva în comun. Toţi petrec de Paşte în familie, în Bucureşti, iar Florin Dumitrescu speră ca iepuraşul să-l facă tătic. "Noi s-ar putea să devenim din nou părinţi chiar de Paşte. Pentru că în prima jumătate a lui aprilie Cristina trebuie să nască, nu ne facem planuri. Vom avea un program liniştit, acasă", a spus Florin Dumitrescu.