Cine e românca nominalizată la Oscar! Lucrează de 20 de ani în cinematografie

simeon stalpnicul png
Ada Solomon a produs o serie de scurtmetraje şi este câștigătoare a numeroase premii internaționalefoto: cinemagia.ro

Surpriză! Anul acesta pe lista nominalizărilor de la Oscar apare şi numele unei românce. Este o premieră pentru România, iar cea cu care ne mândrim este producătoarea Ada Solomon.

Ada Solomon (48 de ani) e primul producător român ce intră în cursa pentru un premiu Oscar, la categoria cel mai bun lungmetraj străin, mulțumită producției ”Toni Erdmann”. Pelicula a fost filmată aproape în totalitate în România și are deja un merit important, fiind considerat dintre cele mai bune filme din secolul 21.

Ada Solomon lucrează de peste 20 de ani în domeniul cinematografiei și este unul dintre cei mai activi cineaști din Noul Cinema Românesc, atât ca producător, cât și ca distribuitor de film și manager de cinema.

Înainte de a înființa HiFilm Productions în 2004, a colaborat cu parteneri internaționali, la proiecte precum Callas Forever (Franco Zeffirelli) sau Offset (Didi Danquart).La HiFilm, Ada a produs o serie de scurtmetraje, câștigătoare a numeroase premii internaționale: Marilena de la P7 (Cristian Nemescu), Lampa cu căciulă (Radu Jude) și Renovare (Paul Negoescu); lungmetraje de debut: Cea mai fericită fată din lume (Radu Jude), Felicia înainte de toate (Melissa de Raaf, Răzvan Rădulescu), O lună în Thailanda (Paul Negoescu) sau documentarele lui Alexandru Solomon – Cold Waves – Război pe calea undelor, Kapitalism – rețeta noastră secretă, informează cinemagia.ro.

Ada Solomon este fondatorul și directorul Festivalului de Film NexT înființat în memoria lui Cristian Nemescu și Andrei Toncu.

E primul producător român în cursa pentru Oscar

"Toni Erdmann", coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, eveniment ce va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

"Pentru mine este extraordinar că peste 700.000 de spectatori din Germania, și peste 500.000 de spectatori din Franța au făcut cunoștință prin intermediul acestui film cu o seamă întreagă de actori români cât și cu un personaj cheie al acestei povești: orașul București, o prezență extrem de puternică în film și dintr-o complet altă perspectivă decât cea pe care suntem obișnuiți să o vedem pe marele ecran. Sunt mândră că am fost parte a acestei experiențe și sper că voi mai avea parte de proiecte de asemenea forță", declară producătorul Ada Solomon, potrivit Agerpres.

Proiectat în premieră la Cannes

"Toni Erdmann" a fost proiectat în premieră mondială în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016, unde a impresionat atât presa de specialitate, cât și spectatorii, fiind filmul cel mai apreciat de critici și jurnaliști.

Pelicula a fost recompensată cu Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme D'Or, potrivit sursei citate.

"Toni Erdmann" spune povestea lui Winfried, un tată excentric, ajuns la pensie și pus mereu pe glume, care hotărăște să îi facă o vizită surpriză fiice sale, Ines, o femeie de carieră serioasă, care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în București.

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
Lindsay Marsh a spus că se simte umilită jpg
colaj coolio png
FotoJet jpg
Scurgeri de gaz din conductele Nord Stream FOTO EPA-EFE
Joe Biden FOTO Profimedia
image
image
image
image
codin maticiuc
florin ristei si naomi hedman
colaj coolio 1 png
cub adela popescu png
Robert Cormier SURSA FOTO Instagram
Te cunosc de undeva 1 jpg