Cine este mama Cristinei Țopescu. Anul trecut au sărbătorit Crăciunul împreună în Germania

Ultima actualizare:
Rodica Țopescu, într-o imagine din 25 decembrie 2018
Rodica Țopescu, într-o imagine din 25 decembrie 2018

În urmă cu numai un an, regretata Cristina Țopescu și mama ei, Rodica Țopescu, petreceau împreună Crăciunul, în Germania. Fericită, jurnalista a împărtășit cu prietenii ei virtuali bucuria acelor momente. „La mămica mea dragă, de Crăciun, amândouă cu gândul la tatăl meu. Știu că e și el cu mine”, a scris Cristina pe Facebook în prima zi de Crăciun a anului 2018.

Din postările pe Facebook ale Cristinei, din acea perioadă, se citește cât de fericită era în compania mamei. Jurnalista a făcut publice atunci mai multe imagini din tinerețea Rodicăi Țopescu, dar și câteva fotografii pe care mama ei le ținea înrămate în casă. A fost, cu siguranță, un timp al amintirilor, căci anul trecut, în luna mai, tatăl Cristinei și cel care i-a fost soț Rodicăi timp de 11 ani, marele jurnalist sportiv Cristian Țopescu a murit după o lungă suferință.


    Rodica Țopescu, într-o imagine din 25 decembrie 2018foto: arhivă personală/Facebook
Rodica Țopescu, într-o imagine din 25 decembrie 2018foto: arhivă personală/Facebook

Rodica Țopescu a fost căsătorită cu Cristian Țopescu timp de 11 ani, până în 1970. Cei doi s-au căsătorit tineri și au avut un singur copil împreună, pe Cristina. Deși Rodica a plecat din țară mult după divorțul de marele jurnalist sportiv, acesta din urmă a avut interdicție să iasă din țară din acest motiv. Cristian Țopescu a vorbit despre acest subiect într-un interviu mai vechi.

„Fosta mea soţie era plecată în Germania. M-am dus la securistul clubului, unul din comuna Brebu. Ţinea cu Petrolul, care era în «B».

«Tovarăşu' maior, eu de ce nu am viză de ieşire din ţară?»

«Păi, soţia dumneavoastră...»

«Dar eu m-am despărţit de soţia mea acum 10 ani! Ea a plecat din ţară legal, n-a fugit!»

«Da, dar e ruda dumneavoastră de gradul I.»

«E fosta mea soţie!»

 Dar n-aveau ce face. Am mers la finala cu AC Milan, în '89, însă pentru Sevilla, în '86, n-am fost trecut pe listă. Am stat acasă, m-am uitat la televizor când a apărat Duckadam”, a povestit Cristian Ţopescu în 2012, pentru Adevărul.

Fără să ofere prea multe detalii despre prima lui soție, Cristian Țopescu a declarat că divorțul a fost pașnic. „Sunt amintiri frumoase. Fiecare căsnicie s-a bucurat de apariția unui copil (ambii sunt acum oameni realizați și stimați în societate), iar despărțirile au fost pașnice. Eu am rămas în relații foarte bune cu fostele mele soții, mamele primilor doi copii ai mei. Divorțurile din actualitate sunt o nebunie, mai ales când la mijloc sunt copii”, declara Cristian Țopescu într-un interviu acordat revistei Tango, în noiembrie 2012.

Cristina Țopescu a vrut să fugă la mama ei înainte de Revoluția din 1989

Cristina Țopescu a vrut să plece și ea în Germania, cu câteva luni înainte de Revoluția din 1989, după ce aflase că mama ei era suspectă de o boală gravă. A fost prinsă însă la graniță și a fost băgată în pușcărie. A urmat un periplu lung și dureros prin cinci închisori, timp de trei luni, până când a fost eliberată, cu n umai două zile înainte de Revoluție.

„21 decembrie 1989. Tocmai ce ieșisem din închisoare de două zile, nici nu mă dezmeticisem bine, nu-mi venea, încă, să cred că sunt liberă. Nu știi cât de neprețuită este libertatea până nu ți se ia, până nu ai fost închis măcar o săptămână. Primim tot de ca și cum ni s-ar cuveni. Când, de fapt, nimic nu ni se cuvine și orice ne poate fi luat oricând de către alții, de viață sau de noi înșine”, a rememorat jurnalista în 2009, la împlinirea a 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Cristina Țopescu, găsită moartă în casă după mai bine de două săptămâni

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu a fost găsit în casa jurnalistei din Tunari, județul Ilfov, duminică seară, 12 ianuarie. Din primele informații oferite de anchetatori, se pare că aceasta ar fi murit cu 15 zile în urmă. Autoritățile au fost alertate de o vecină, îngrijorată că nu mai văzuse de mult timp nicio mișcare în curtea Cristinei.

Citește și:

Șir de blesteme în familia Cristinei Țopescu? Tatăl ei a murit de ziua fratelui jurnalistei

Reacția lui Lucian Mândruță, după moartea Cristinei Țopescu: „E șocant că nu mai avea pe nimeni la aproape 60 de ani!”

Cristina Țopescu locuia cu câinii săi. Ce s-a întâmplat cu animalele

Cristina Țopescu suferea de depresie? Ce spune medicul Monica Pop despre moartea vedetei

image
image
image
image
image
image
theo rose 696x393 jpg
laura cosoi colaj facebook jpg
banner oana roman fiica png
copii adela popescu radu valcan jpg
diego maradona daniela mori jpg
gheboasa instagram png
actrita irina gardescu jpg
cub andreea balan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net