Cine sunt concurenții care au ajuns în finala “Chefi la cuțite", sezonul 6

22 ianuarie 2019
article img
Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu se duelează în finala din 22 ianuariefoto: Antena 1

Doar cinci concurenți finaliști în sezonul 6 al show-ului „Chefi la cuțite” (Antena 1)! Semifinala şi finala competiției vor fi difuzate marţi, 22 ianuarie, iar în competiţie au rămas doi concurenți din echipa lui Sorin Bontea şi 3 din cea a lui Cătălin Scărlătescu. Florin Dumitrescu nu are nici un concurent în finală. Click! ţi-i prezintă pe cei 5 finaliști, care se luptă pentru premiul de 30.000 de euro.

Din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu au rămas trei tineri dorinici să facă show în finală. În ultima confruntare au rămas Maria Burlacu, bucătarul de aur al echipei galbene, Andrei Balasz şi Cătălin Badici. Din echipa lui Sorin Bontea au intrat în finală doi bucătari cu experienţă: Mihai Munteanu, alias Munti, și Silviu Nedelea, care a fost ani de zile coleg cu Foa în „Flavours, trei bucătari” (Prima TV) și pe care Sorin Bontea l-a „furat” din echipa lui Florin Dumitrescu.

Cine sunt concurenții finaliști ai lui Cătălin Scărlătescu la „Chefi la cuțite” sezonul 6

article img
Cătălin Scărlătescu și concurenții lui finaliști în sezonul 6foto: Antena 1

Maria Burlacu a ajuns în bucătărie din greșeală

Din echipa Galbenă, a lui Chef Scărlatescu, au rămas trei finaliști. Maria Burlacu, cea care a primit Cuţitul de Aur, e chef la Chef’s Experience, a ajuns să lucreze în bucătărie dintr-o întâmplare (vindea prăjituri, a greşit o comandă de tort şi a spălat vase drept pedeapsă, apoi a fost avansată). Lucrează de mai bine de 18 ani, vrea să fie prima femeie care câstigă „Chefi la cuţite”.

Andrei Balasz a fost bucătar la Londra

Al doilea finalist e Andrei Balasz care a început ca ajutor de bucătar după facultate. A acumulat experienţă, a ajuns bucătar în Londra, unde a stat 5 ani şi a lucrat în restaurante cu stele Michelin. A venit special în ţară pentru „Chefi la cuţite”.

Cătălin Bădici a lucrat ca picol

Cătălin Bădici, al treilea finalist, a fost finalist și la „Hell’s Kitchen”. Pe la 9 ani a început să gătească, în copilărie a lucrat ca picol, ajutor de bucătar şi a învățat bucătăria pas cu pas. A făcut şi cursuri de bucătar şi a lucrat în Cipru.

Cine sunt concurenții finaliști ai lui Sorin Bontea la „Chefi la cuțite” sezonul 6

article img
Sorin Bontea și concurenții lui finaliști în sezonul 6foto: Antena 1

Silviu Nedelea s-a școlit în Japonia

Silviu Nedelea a primit cel mai important vot de încredere din partea lui chef Dumitrescu, și anume Cuțitul de Aur, dar a fost „furat” de chef Bontea cu ajutorul amuletelor norocoase. Experiența lui culinară e vastă, iar pasiunea pentru gastronomie e moștenită de la bunicul lui bucătar. La doar 21 de ani, a ales să plece în Japonia, țară care și-a lăsat o amprentă asupra viziunii lui de viață. Cursurile gastronomice din Londra și Paris îl recomandă pentru aventura competiției „Chefi la cuțite”. Unul dintre atuurile lui din bucătărie e adaptabilitatea, iar Silviu mărturisește că poate face artă atât din sushi, cât și din sarmale.

Mihai Munteanu a spălat vase în Anglia

Mihai Munteanu, zis și Munti, are 32 de ani, e din București și a ajuns în bucătărie din... greșeală. Nu credea vreodată că se va îndrăgosti iremediabil de această meserie, iar acum nu-și vede viața fără să gătească. În urmă cu câțiva ani, Mihai Munteanu a ajuns în Anglia să lucreze la un restaurant, unde a spălat vase. Datorită chef-ului bucătar, a ajuns să gătească. „A fost ciudat, pentru că spălasem trei oale toată viața mea. Dar m-am descurcat, iar unul dintre bucătarii de acolo mi-a oferit o șansă”, povestește Mihai.

Citește și:

Exclusiv! Ce jurat a câştigat «Chefi la cuţite», sezonul șase!

Un concurent Chefi la cuțite și un finalist Masterchef au cucerit Parisul cu un restaurant românesc