Cine sunt frații Zicman, copiii geniali care au uimit la Imperiul Leilor? La 5 ani, Robert citea cărți de știință


    Frații Zicman, la "Imperiul Leilor"foto: PRO TV
Frații Zicman, la "Imperiul Leilor"foto: PRO TV

Fratii Zicman, Robert și Aaron Zicman, au venit în fața antreprenorilor de la "Imperiul leilor", de la Pro TV, pentru a cere o finanțare de 40.000 de euro pentru 40% din magazinul lor online cu invenții și inovații create de ei. Click! îți spune mai multe despre cei doi mici geniali simpatici.

Robert (9 ani) este unul dintre copiii supradotați ai României, face parte din programul Mensa (societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență) și este inclus în procentul de 1% cei mai inteligenți oameni din lume. La 2 ani, Robert știa deja alfabetul, iar la cinci ani citea cărți de știință. E pasionat de chimie, fizică, robotică și matematică, iar la 7 ani s-a apucat să studieze pentru Bacalaureat. Mama lui Robert, Ioana Zicman, este cea care a observat că fiul ei este un copil deosebit. Stabiliți în Anglia, Robert obișnuia să învețe după programa englezilor. După ce i-au testat abilitățile, au descoperit că este un copil supradotat, așa că au hotărât ca acesta să nu mai meargă la cursuri, deoarece programa școlară era prea simplă pentru el.


    Dan Șucu, încântat de invențiile fraților Zicmanfoto: PRO TV
Dan Șucu, încântat de invențiile fraților Zicmanfoto: PRO TV

În prezent, Robert studiază tot ce-i stârnește curiozitatea, iar o dată/de două ori pe săptămână vine un profesor la el, pentru a-i explica ce nu a înțeles. La rândul lui, Aaron (6 ani), fratele lui, îi calcă pe urme, acesta născându-se cu o inteligență remarcabilă, fapt care l-a ajutat să devină și el membru în organizația Mensa.

Cei doi frați au mers în fața investitorilor pentru a cere finanțare pentru invențiile lor - un sistem cu șervețele de hârtie de forma palmelor mâinii, care să fie montat la ieșirea din băile comune, pentru a nu atinge clanța; un sistem de irigat pentru plante, care să depisteze gradul de umiditate și când acesta scade până la un anumit nivel, să ude planta, mese de camping cu picioare reglabile și ascuțite, pentru putea fi ușor introduse în pământ. Toți cei cinci lei s-au aliat și le-au oferit copiilor banii de care au nevoie pentru a-și duce mai departe visul.

Citește și:

INTERVIU Cristina Bâtlan de la "Imperiul Leilor" lucrează cu 1000 de perechi de pantofi pe zi

INTERVIU Dan Șucu: "Băieții mei m-au convins să accept propunerea de la "Imperiul leilor". Ce spune despre soția sa

Faimosi Survivor camp jpg
FotoJet jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
foto1  Vila cluj jpg
Ana Margean varianta cu flipb jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
bunicuta foto1 jpg
image
image
image
image
image
image
Doc Foto Pro TV jpg
Vica Blochina 3 jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
cub Lorelai Moșneguțu png
pamela anderson jpeg
cub isabela onoriu png