Concerte 2019. De Ziua Aromânilor, Elena Gheorghe face show la Sala Palatului

Ultima actualizare:

    Elena Gheorghe a lansat o nouă piesă cu elemente folclorice armâneștiFoto: Arhivă personală
Elena Gheorghe a lansat o nouă piesă cu elemente folclorice armâneștiFoto: Arhivă personală

Pe 23 mai, chiar de Ziua Națională a Aromânilor, Elena Gheorghe aduce în fața publicului de la Sala Palatului cel mai mare eveniment de muzică și tradiție armânească. În cadrul acestuia, artista va lansa un nou album de muzică armânească, ce conține cel putin 10 piese, atât melodii tradiționale și readaptări în manieră modernă, cât și producții noi. Biletele costă intre 35 si 190 lei.

Datorită succesului înregistrat cu piesa “Lunâ Albâ”, care a depășit deja 11 milioane de vizualizări pe YouTube, în doar două luni, artista a decis ca evenimentul de la Sala Palatului să poarte numele melodiei. Spectacolul va fi unul grandios, atât prin interpretarea artiştilor, muzică, dans şi tradiţii armâneşti, dar şi prin producţia vizuală. Acest proiect muzical este, în primul rând, un omagiu adus bunicii artistei, care a crescut-o şi a invăţat-o limba, dansul şi tradiţiile armâneşti. Alături de Elena vor mai urca pe scenă cei mai iubiți intepreți de muzică armânească: Gicu Coadă, unul dintre cei mai apreciați artiști ai aromânilor de pretutindeni, Sirma Guci, poetă, textieră și compozitoare de marcă a comunității armâne și formația Steaua di Vreari, care de 19 ani bucură prin muzica ei inimile oamenilor.

Atât Gicu Coadă, cât și Steaua di Vreari, sunt unii dintre artiștii care au colaborat cu Elena Gheorghe și în anul 2008, atunci când a lansat pe piață primul ei album de muzica aromână. De asemenea, ansamblul Vanghelizmo readuce în inimile publicului flacăra vie a unui folclor nemuritor, menținut viu prin cultura orală secole la rând.

Printre cele mai cunoscute si iubite melodii care vor stârni emoție pe 23 mai 2019, la Sala Palatului, se numără binecunoscutele "Pamporea", "Un trandafil creasti la firida mea", "Opa, opa", "Ela Ela" și, desigur, "Lunâ Albâ". În ultima perioadă, muzica, dansul și tradițiile aromâne au căpătat tot mai multă amploare și în rândul românilor, care au ajuns să iubească melodiile, chiar și fără să ințeleagă versurile.

afişul spectacolului
afişul spectacolului

Biletele costă costă intre 35 si 190 lei şi pot fi achiziţionate de aici: http://bit.ly/LunaAlba

image
image
image
image
image
image
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net