Conflict de interese? Emil Rengle a stârnit controverse, după ce a câștigat finala Românii au Talent!

Ultima actualizare:

    Câștigătorul de la Românii au Talent a reușit să creeze subiecte aprise de discuție, pe rețelele de socializare Foto: Instagram
Câștigătorul de la Românii au Talent a reușit să creeze subiecte aprise de discuție, pe rețelele de socializare Foto: Instagram

Dansatorul Emil Rengle, în vârstă de 27 de ani, a fost marele câștigător al ediției cu numărul 8, din cadrul concursului Românii au Talent, de vineri seară, 1 iunie. Totuși, deși acesta a obținut majoritatea voturilor telespectatorilor, multe voci susțin că lui Emil nici măcar nu ar fi trebuit să îi fie permis să participe în competiție. Iată motivele!

După ce dansatorul și coregraful Emil Rengle a fost anunțat drept câștigătorul marii finale de la Românii au Talent, internetul s-a împărțit în două tabere: una pro Rengle, iar alta, bineînțeles, contra. Deși Emil a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, acest lucru făcându-l să obțină mult-râvnitul  premiu în valoare de 120.000 de euro, în prezent, mulți internauți susțin că dansatorul nici măcar nu trebuia să participe în competiție, acesta fiind deja „profesionist”. Conform utilizatorilor rețelelor de socializare, concursul Românii au Talent ar trebui să promoveze tinere talente „neșlefuite”, care nu au deja în spate o întreagă carieră, precum Rengle. Aceștia sunt de părere că regulamentul emisiunii nici nu ar trebui să le permită profesioniştilor înscrierea în concurs.

Emil Rengle a fost colaborator Pro TV 

Nemulțumirea internauților a fost legată și de faptul că Emil Rengle a fost colaborator al trustului Pro TV, realizând coregrafii pentru echipa de balet „ProDance”, de la Vocea României, după ce fostul coregraf, Edi Stancu, a semnat un contract cu Antena 1. „Sunt extrem de fericit că datorită acestei colaborări voi avea oportunitatea de a face ceea ce mi-am propus. Sunt convins că proiectul va fi unul de succes şi că vom face împreună un sezon de neuitat al «Vocii României»“, declara tânărul, în septembrie, 2014. Internauții au explicat faptul că nu este corect ca unei persoane care a lucrat în trecut cu echipa Pro TV să-i fie permisă participarea într-un concurs organizat la același post, câștigarea competiției de către Emil părând, în această situație, „suspectă”. 

Emil Rengle a câștigat și premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro 

Suspiciunile au devenit și mai mari, atunci când dansatorul a câștigat ambele premii pe care concursul le putea oferi. Votat de publicul de acasă, Emil Rengle a reușit să câștige și premiul de originalitate, în urma numărului său de dans pe tocuri. „De obicei când sunt premii în bani există şi nişte reguli ca să nu ajungem la conflict de interese şi ilegalităţi, gen nu au voie sa participe rude de gradul I şi nici angajaţii. Desigur, nu ii contest talentul dar nu e o victorie corectă”, „Nu cunosc regulamentul acestui concurs, dar consider că are o hibă importantă la condiţiile de înscriere. Români talentaţi cu profesii specifice sunt foarte mulţi, dar în această emisiune normal trebuie promovaţi autodidacţii, nu talentele deja consacrate, profesioniştii”, au fost câteva dintre mesajele internauților.

Mihai Vasilescu, un blogger cunoscut, a comentat subiectul

Într-un articol scris pe blogul său, Mihai Valisescu împărtășea opiniile internauților, comentând asupra acelorași „probleme”. „Nu înţeleg de ce Protv-ul şi-a asumat suspiciunile care ar putea plana asupra participării la o emisune, din cadrul trustului, a unui concurent care lucrează în acelaşi trust. Pentru că mulţi oameni din această ţară ar putea trage nevinovata concluzie că a fost un aranjament. Şi nici măcar nu-i poţi învinui pentru asta, nu? Doar suntem singura ţară din lume în care cuvântul «pilă» are şi alt înţeles în afară de cel clasic din Dex. Sincer, mie mi-ar plăcea să iasă cineva de la Protv să explice cum au stat lucrurile, dar mă îndoiesc c-o să se întâmple vreodată. P.S. Tot ca să fim bine înţeleşi, sub nicio formă nu-i contest talentul omului. Tot ce-am scris este o simplă chestiune de credibilitate“, a scris acesta. 

Emil Rengle s-a bucurat și de laude

Totuși, au existat multe persoane care nu au ținut cont de aceste „formalități” și l-au felicitat din tot sufletul pe Emil. Printre aceștia s-a numărat și Vlad Levente Viski, director executiv al asociaţiei MozaiQ, ONG care apără drepturile minorităţilor sexuale, conform Adevarul. „Considerăm că este foarte importantă vizibilitatea persoanelor LGBT în toate sferele sociale. Îl felicităm din suflet pe Emil Rengle! Credem că este o persoană extrem de talentată. Faptul că reprezintă o comunitate nu înseamnă că talentul lui poate fi pus la îndoială. Emil Rengle este un coregraf fantastic şi cu foarte mult curaj. Iată că toate aceste lucruri duc la succes! Ne bucurăm pentru Emil Rengle, îl felicităm şi îl aşteptăm la Bucharest Pride, pe 9 iunie”, a declarat Vinski. Emil Rengle a mărturisit recent că este bixesual, într-unul dintre vlog-urile sale, de pe platforma YouTube. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tv rusia jpg
image
image
image
image
image
image
 Claudia Pavel s-a mutat la Miami acum un an și ceva
Elena Gheorghe Cornel Ene și copiii lor Nicholas și Amelie 2 jpg
banner bianca dragusanu png
Cub sarah prodan
Adriana Bahmuțeanu divorț de Silviu Prigoană
banner catalin botezatu png
Artista își va petrece vacanța de vară alături de fetițele ei
banner Alex Bogdan
image
actualitate.net
image
actualitate.net