Corina Chiriac, de nerecunoscut când merge la biserică. Ce cumpănă a apropiat-o de Dumnezeu

image

Corina Chiriac a fost una dintre cele mai dorite artiste de la noi. A trăit şi a iubit cu pasiune, dar puţini o ştiau atât de aproape de Dumnezeu. Ea l-a descoperit pe Creator în 1983, în timpul unui turneu în Israel, când s-a vindecat de o răceală. De atunci îndrăgita artistă a păstrat o legătură specială cu Dumnezeu.

Corina Chiriac (69 ani) a fost dintotdeauna o femeie frumoasă şi cochetă. A frânt multe inimi, a avut iubiri împlinite, dar şi decepţii în dragoste. Puţini ştiu însă că ea este o femeie foarte credincioasă. Corina Chiriac a fost surprinsă de fotoreporterii Click! la slujba de duminică de la biserica Elefterie din cartierul Cotroceni. 

image
Florica Zaha

Interpreta noastră a stat toată slujba deghizată cu un batic pe cap. După slujbă, Corina a plecat împreună cu o prietenă la un restaurant din zona casei sale, pentru a lua prânzul. Interpretei îi stă bine cu batic, pe care nu l-a dat jos din cap nici măcar la restaurant.

image
Cântăreața are în mașină metanii, iar plăcuța e înmatriculată ”GOD” (Dumnezeu, în engleză)

Corina Chiriac a fost căsătorită o singură dată cu omul de afaceri Virgil Anastasiu, mai mic decât ea cu 11 ani şi nici nu are copii. Însă, ea a fost recompensată de Dumnezeu cu multe daruri şi semne din cer, care i-au schimbat percepţia despre viaţă şi religie. Îndrăgita interpretă, care a cucerit publicul încă din Epoca de Aur cu melodii ca ”Inima ta”, ”Strada speranţei” şi ”Păi, de ce?”,  l-a întâlnit pe Iisus în anul 1983, în timp ce se afla într-un turneu în Israel. Era extrem de răcită, întrucât acasă era o iarnă geroasă, şi plecase din Bucureşti cu o răceală straşnică.

A vrut să se retragă la mănăstire

“L-am întâlnit pe Hristos la Ierusalim, unde am ajuns prima oară în 1983. Am ajuns la Tel Aviv pe 25 decembrie 1983. Aveam 33 de ani. Din cauza climei mult mai calde din Israel, răceala mea s-a agravat, în loc să se vindece, deşi luam zilnic porţii mari de medicamente”, ne-a povestit Corina. Într-una din zilele fără spectacole, interpreta a vizitat locurile sfinte, alături de alţi colegi.

“Aveam la ora aceea o atitudine indiferentă faţă de credinţă şi faţă de bunul Dumnezeu”, spune artista, care avea însă, să-şi schimbe radical atitudinea. În timp ce se afla la cumpărături, în bazar, solista nu ştia că acele străduţe însemnau Via Dolorosa, locurile pe unde a călcat Iisus în drum spre răstignire. Corina a avut senzaţia că trăieşte acele vremuri şi s-a descălţat instant. A făcut pe jos drumul crucii, până la mormântul sfânt, iar a doua zi s-a vindecat brusc de răceală. ”Nu era o viziune, ci mai degrabă o convingere interioară că asist la convoiul care îl duce pe Iisus la locul răstignirii”, a mai povestit ea. De atunci, Corina a păstrat o relaţie strânsă cu Dumnezeu. Despre experienţa ei de la Ierusalim, Corina a povestit şi în cartea ei ”Căutând iubirea”, lansată în 2006, când a ajuns pentru a doua oară la locurile sfinte. Într-un moment de cumpănă, în urmă cu 20 de ani, la 2 ani de la divorţul de Virgil Anastasiu, ea a intenţionat să se retragă la mănăstire.

image
IPS Varsanufie i-a oferit Corinei distincția ”Crucea Râmnicului”

“Mi-am dorit să-mi construiesc sau să repar o căsuţă în cadrul unei mănăstiri «de sine». Ar fi luat destul timp să realizez această construcţie, să o aduc la confortul minim actual, având în vedere că eu nu sunt, din păcate, o artistă bogată. Tot din păcate, am pus problema unor acte de proprietate cu respectivele clauze care să-mi garanteze că voi îmbătrâni liniştită în acea căsuţă, fără să mă dea nimeni afară, fără să o înstrăinez nici eu, ci să o las moştenire mănăstirii, încă din momentul construirii ei. Deci un act de proprietate cu clauză de uzufruct pe timpul vieţii. Se pare că nu am găsit încă acel loc sau poate înţelegerea necesară la uşile unde am bătut până în prezent. Nu am renunţat la proiect, l-am amânat doar. Şi voi continua să caut”, a spus artista pentru ziarul Lumina în 2008.

A stat zile bune la o mănăstire din Moldova, apoi a făcut drumuri multe la Părintele Gherontie, care a ridicat Mănăstirea Caraiman de la Buşteni, unde a făcut o donaţie importantă. Ea a avut un fibrom uterin  şi s-a vindecat. A făcut numeroase donaţii la mănăstirile din ţară. A scos la vânzare două imobile moştenite din familie de la mătuşi şi a promis că dacă va reuşi să le vândă, va dona din suma primită.

Interpreta Florica Zaha a fost 10 ani la Ierusalim

image
Artista a mers prima dată în Israel, în 1983

Interpreta de folclor din Bihor, Florica Zaha, îşi petrece sărbătorile de Paşte de 10 ani în Ţara Sfântă şi ia Lumină de la Mormântul Sfânt. Are parte de o încărcare spirituală deosebită, ce o determină să revină an de an.”Împărtăşesc cu drag minunile pe care le face Dumnezeu cu mine şi cu cei care vin la Ierusalim din toate colţurile lumii. Am ajuns prima dată la Ierusalim de Paşte în urmă cu 10 ani. Fusesem în Israel de câteva ori şi eram curioasă să văd Sfânta Lumină. Am fost prin locurile pe unde Iisus şi-a purtat paşii şi a făcut minunile pe care le ştim din Biblie, dar toţi cei pe care i-am întâlnit mi-au spus că nu sunt cuvinte să poţi exprima trăirile de aici şi încărcătura sufletească ce are loc la sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos”, a povestit Florica Zaha. 

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
viorel lis si oana lis
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
covid 19
image
image
image
image
Elvira Deatcu Andreea Esca
BeFunky collage (28) jpg
alec baldwin hilaria 0 jpeg
teo trandafir jpg
oana lis si a vandut verigheta pentru a i cumpara lui viorel un scaun cu rotile 8 size19 jpg
corina caragea jpg