Corina Chiriac își riscă viața pentru 1.500€

image
10 septembrie Corina Chiriac a cântat în Piaţa Universităţii, în cadrul evenimentului “Bucharest Music Film Festival”Foto: Virgil Oprina

În războiul generaţiilor, garda veche se ţine bine pe poziţii. Doamnele muzicii româneşti împart scena cu tinerii solişti, sunt tonice şi cu chef de muncă. În weekend, Corina Chiriac a fost aplaudată la scenă deschisă în Piaţa Universităţii, după care a fugit să cânte în Praga. Toate acestea, deşi are un nodul pe corzile vocale, inofensiv, spune ea.

Pe 10 septembrie, în Piaţa Universităţii, Corina Chiriac (66 de ani) a strălucit pe scenă în cadrul evenimentului “Bucharest Music Film Festival”, alături de orchestra lui Ionel Tudor. A purtat o rochiţă cu buline, cu fundă roşie în talie, era coafată impecabil şi accesorizată ca după reviste.

image
Prof. dr. Romeo Călăraşu

Imediat după concertul în aer liber, neobosita Corina şi-a făcut bagajele şi a zburat către Praga, pentru un concert-întâlnire cu românii stabiliţi în capitala Cehiei. Aşadar, duminică, artista a stat nu mai puţin de 6 ore pe scenă, pentru cântări, poze cu fanii, discuţii şi autografe.

“A fost încă o zi de exceptie! Publicul cald, ziua superbă, emoţiile mari”, a mărturisit Corina Chiriac pe Facebook. Dar asta nu e tot.

image
11 septembrie. La Praga, timp de şase ore, solista a cântat, a dat autografe şi a stat de vorbă cu românii stabiliţi acolo

La începutul lunii, doamna muzicii româneşti a bifat un program excepţional la o nuntă, lângă Urziceni, unde s-a îmbrăcat în stilul anilor ’20, după care s-a pus pe filmat pentru emisiunea “Opriţi timpul!”, cu care va reveni, din 18 septembrie, de la ora 13.00, la Naţional TV.

image
18 septembrie. Duminică, la Naţional TV, Corina Chiriac revine cu emisiunea “Opriţi timpul!”, pentru care a filmat din greu în ultima vreme

Iar pe 29 august a făcut show la “Zilele Municipiului Sebeş“. Agitaţie, nu glumă, efort şi alergătură, dar nimic nu este prea greu pentru Corina Chiriac atunci când ceea ce face are legătură cu pasiunea ei de o viaţă, muzica. Nici măcar problemele de sănătate nu o împiedică să facă maraton de cântări, şi ne referim aici la nodulul de pe corzile vocale, spaima oricărui artist care trăieşte din vocea lui.

Corina Chiriac îşi linişteşte însă fanii. “Sunt foarte bine! Am un mic nodul pe una din corzile vocale, dar îl am de patru ani! E al meu şi deocamdată nu-l dau nimănui! Abia ne-am împrietenit! Nu trebuie operat! Deocamdată nu reprezintă o problemă!”, a anunţat solista, foarte activă pe reţelele de socializare. Onorariul Corinei Chiriac, pentru o cântare, porneşte de la 1.500 de euro şi variază în funcţie de locul în care cântă şi de programul artistic cerut.Nodulii sunt excrescenţe mici de ţesut conjuctiv pe ambele corzi vocale. Prof. dr. Romeo Călăraşu, medic primar otorinolaringolog, ne-a declarat că mulţi cântăreţi au noduli pe corzile vocale.

image
Mirabela Dauer

„Aceştia poate că nu mai scot de fiecare dată sunetele corecte, pentru că nodulul de pe corzile vocale este ca o bătătură. Dar, probabil că doamna Corina Chiriac şi-a făcut un registru în care cântă. Există, însă, pericolul să-şi piardă vocea din cauza nodulului sau, în zeci de ani, acesta să se malignizeze. Tocmai de aceea ar fi bine să se protejeze şi să nu abuzeze. În plus, îi recomand să se adreseze unui foniatru (n.r. specialist care se ocupă de bolile şi tulburările vocii, vorbirii şi limbajului). De cele mai multe ori, nodulii se operează, dar există şi situaţii în care se retrag, cu exerciţii de recuperare şi cu tratament”, ne-a explicat prof. dr. Călăraşu.

Şi ele sunt la fel de neobosite pe scenă

image
Marina Voica

Şi MIRABELA DAUER (69  de ani) ţine pasul cu colegele ei. Nu a renunţat la scenă, dimpotrivă, a lansat numeroase albume din ‘90 încoace şi a susţinut concerte în ţară şi peste hotare.

După o colaborare fructuoasă cu Raoul, la care a renunţat în urmă cu doi ani, artista a revenit în atenţia publicului cu piese noi, dar a reorchestrat şi câteva din şlagărele sale din Epoca de Aur. Aşa că, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, admiratorii au putut să o asculte din nou cu melodii precum: ”Mulţumesc, iubită mamă” şi ”Dormeau pe-o frunză două stele”.

MARINA VOICA (80 de ani) e neobosită. Chiar dacă s-a mutat la Breaza (Prahova) de 15 ani, interpreta nu a lăsat scena deoparte. În ultima perioadă, a cântat în spectacole la Braşov, de două ori la Sibiu şi a susţinut două recitaluri la Târgovişte, la Festivalul ”Crizantema de Aur”, dar a avut şi un turneu în Israel. Pe 3 septembrie a făcut 80 de ani, însă nu se predă.

simeon stalpnicul png
Marina Voica

Poartă tocuri înalte şi se îmbracă elegant, la fel ca în anii tinereţii. În plus, interpreta hit-ului ”Şi afară plouă, plouă” lucrează la un nou album.

4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
olivia newton john jpeg
Catalin Botezatu png
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
10 utile salvamar steag rosu plaja 16 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
IMG 3985 JPG
Aura B      Que bueno esta esto jpg
olivia newton john jpeg
anca serea fiica jpg
Alexia Eram (3) jpg
nicole cherry instagram 2 jpeg