Cornel Constantiniu a plâns la lansarea albumului său


  Cornel Constantiniu se mândrește cu albumul pe care sunt incluse mai multe șlagăreFotografii: Sever Gheorghe
Cornel Constantiniu se mândrește cu albumul pe care sunt incluse mai multe șlagăreFotografii: Sever Gheorghe

Cornel Constantiniu (73 de ani) a avut mari emoţii la lansarea albumului său, eveniment care a avut loc la Magazinul “Muzica” din Capitală. Toţi prietenii lui de suflet, din lumea artistică, au depănat amintiri din turneele pe care le făceau cu toţii în anii comunismului.

Cornel Constantiniu (73 ani), răsfăţatul “Epocii de Aur”, suferă de 25 de ani de Parkinson, şi nu mai poate urca pe scenă. Casa de discuri “Eurostar” i-a făcut însă o mare surpriză şi a lansat un dublu-album “N-aţi văzut o fată?” şi “Nu e prea târziu”, cu piesele celebre ale artistului. “Asta-i situaţia, l-au cam iubit femeile, nu? Şi Domniţa, soţia lui, ştie lucrul ăsta, e foarte bine şi glumim, glumesc ei între ei de fiecare dată, asta-i viaţa artiştilor”, a spus prezentatorul evenimentului, Octavian Ursulescu (71 de ani).

N-a lipsit nici Paul Surugiu-Fuego (42 de ani), care l-a ajutat financiar  pe Cornel în nenumărate rânduri, prin proiectul său, “Art by Fuego”. Interpretul a cântat melodia sa celebră, “Eu sunt un trubadur” şi l-a încurajat pe artist să lupte cu boala: “Te iubim, Cornel. Dragul meu, eu sunt extrem de fericit că sunt azi, aici. Te rog să nu plângi, că nu e cazul, eşti un om extrem de puternic. Eu fac parte din tânăra generaţie şi am crescut cu muzica ta şi a lui Dan Spătaru, îţi ştiu toate refrenele. Şi mai ştiu că eşti cel mai frumos caracter pe care l-am întâlnit.

A primit “Discul de Aur”

Vreau să te felicit pentru toate realizările tale şi să îţi spun că aceste două albume ale tale pe care le-a scos domnul Paul Stângă sunt o frumoasă încununare a carierei tale artistice pe care am preţuit-o mereu şi eu, şi colegii mei care sunt aici prezenţi. Vreau să ştii că trebuie să mergi înainte să lupţi, iar în anul acesta, în care serbăm 100 de ani de la Marea Unire, m-am bucurat să văd atâţia oameni care au răspuns şi care te iubesc. Trebuie să zâmbeşti, că viaţa este frumoasă. Vei rămâne veşnic în inimile noastre pentru opera ta, pentru nestematele pe care tu le laşi poporului român”, a spus Fuego. Producătorul Casei de discuri i-a oferit lui Cornel Constantiniu şi “Discul de Aur”. Dani Constantin, compozitorul piesei “Nu e prea târziu”,  a trimis un mesaj plin de recunoştinţă la adresa lui Cornel, dar şi a soţiei sale, Domniţa.

“Vreau să-ţi mulţumesc pentru jertfa ta şi sacrificiul de a ni-l păstra în continuare pe Cornel. Semnează un compozitor recunoscător”. Horia Moculescu (81 de ani) a făcut deliciul serii cu amintirile sale: “Mă uit la tine şi mă gândesc ce frumos eram! Cântam la Resturantul Modern, la mare, şi într-o seară vine un băiat frumos, îmbrăcat în costum alb, era prin anii 67, 68 şi zice: Am un frate care cântă foarte frumos, dacă puteţi să-l acompaniaţi. Eu mai păţisem asta cu Dan Spătaru. Domne, sigur, cu plăcere, trec 10 minute şi vine înapoi: “Bună seara, am venit să cânt”.  Păi, nu ai spus că vine fratele dumitale? “Eu sunt fratele”(Cornel a avut un frate geamăn,  Mircea, care a murit de cancer în 2009). Mama lor îi deosebea numai când dormeau, după pata de pe spate”.

A fost idolul româncelor, în «Epoca de Aur»

Cornel Constantiniu a avut succes atât ca actor, cât și ca solist. În 1970 a obținut  locul I, la ”Festivalul Mamaia”, cu piesa  ”N-aţi văzut o fată?”, compusă de Alexandru Mandy. Dar a mai primit distincții și la concursurile importante de peste graniță: «Orfeul de aur», în Bulgaria și «Lira de aur», în Bratislava. În 1982, devine solist al secţiei de estradă din Ansamblul «Rapsodia Română». A jucat în filmele ”Mușatinii” și ”Cucoana Chirița”.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
culita sterp daniela iliescu jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
cub brigitte pastramă png
george burcea in rolul lui lurch jpg
Potrivit declaraţiei de avere, Niculae Bădălău are aur şi diamante evaluate la 25 de mii de euro jpeg
Gabriela Firea FOTO gov.ro
Nicolae Badalau FOTO Inquam / Octav Ganea
image
image
image
image
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub brigitte pastramă png
culita sterp daniela iliescu jpg
Mara G si Mario Mutu jpg
Oana Ionita profa de balet jpg
FotoJet jpg