Cornel Ilie, din cântăreț a devenit povestitor: «Cât de departe mergi pentru a ajunge la tine?»

Ultima actualizare:

    Cornel Ilie (39 de ani), liderul trupei Vunkfoto: Arhiva Personală
Cornel Ilie (39 de ani), liderul trupei Vunkfoto: Arhiva Personală

Pe Cornel Ilie (39 de ani), liderul trupei Vunk, se pare că nu îl mai mulțumește muzica. Artistul a început să scrie povești cu subtrat și semnificații profunde. Inspirat de basmele copilăriei, Cornel așterne pe hârtie întâmplările fantastice ale unui băiețel pe nume UNU.

Cornel Ilie a lăsat deoparte proiectele muzicale și a început să scrie o poveste inițatică. Persoanjul principal este un băiețel pe nume UNU, pe care artistul l-a însărcinat cu responsabilitatea unui întreg univers. Numele UNU este, de fapt, o abreviere pentru sintagma „Un Nou Univers”.

„UNU este suma celor care cred că mereu o poți lua de la început cu tine însuți, că te poți adapta la o versiune proprie mai bună, mai împăcată sufletește. Este un personaj oglindă, care te pune față în față cu tine și te ajută să îți vezi mai ușor potențialul. UNU nu are același chip niciodată, nici măcar nu are vârstă. UNU este un univers nou, accesibil în orice clipă, în orice centimentru din lumea asta, un univers paralel care abia așteaptă să fie descoperit sau reinventat. UNU vrea să scoată la lumină sufletul fiecăruia dintre noi. Întrebarea lui UNU este una scurtă, dar cu răspunsuri lungi – Cât de departe mergi pentru a ajunge la tine?”, a explicat Cornel.

Cornel a avut de mult inspirația de a scrie această poveste, dar și multe altele. Totuși, artistul s-a simțit limitat de versurile melodiilor și s-a reorientat spre proză, sperând că scrierile sale se vor strânge, la un moment dat, într-o carte: „Mi-am dat seama că textele, versurile unor melodii sunt foarte limitate ca desfășurare, ca durată de exprimare. Fără să-mi propun am ajuns să scriu niște povestiri de ficțiune, mai întâi în engleză și apoi în română, ca să mă antrenez, să văd dacă-mi pot dezvolta imaginația și ideile și sub forma prozei. Ca și în muzică, prefer drumurile lungi făcute cu pași mici. Nu vreau să scriu pentru a mă afirma, ci pentru a mă exprima, așa că în mod sigur voi scrie mereu”, a mai spus artistul.

Mai mult, Cornel Ilie s-a lăsat inspirat de poveștile preferate ale copilăriei lui, „Vrăjitorul din Oz”, „Alice în Țara Minunilor”, „Micul Prinț”, „Fetița cu chibrituri” și „Harap Alb”. Cu toate acestea, Cornel nu se consideră un scriitor în adevăratul sens al cuvântului: „Nu sunt scriitor, dar sunt un povestitor și atunci singurul ritual de care am nevoie este să-mi permit să visez mereu cu ochii deschiși la fel de mult”, a mai mărturisit acesta.

Ascultă noul single Vunk

image
image
image
image
image
image
andreea mantea jpg
Oana  Zăvoranu  cu soțul  ei, Alex jpeg
Oana Roman jpg
image png
antonia instagram jpg
image png
cluj florin salam
gabriela cristea