Cornel Tăbăcaru: «Nici cu avion privat nu pot pleca din Costa Rica». Monica Tatoiu, 108 zile pe două continente

image
Cornel Tăbăcaru nu și-a mai văzut fiicele din ianuariefoto: arhivă personală

Nu doar Lora a stat blocată 135 de zile în Bali. Și alte vedete resimt din plin efectele pandemiei care a dat peste cap nu doar viețile oamenilor, ci și programul curselor aeriene. Milionarul Cornel Tăbăcaru ar da orice să poată ajunge în Canada, la Toronto, dar nu are cu ce să zboare.

Cornel Tăbăcaru (69 ani), părintele sucurilor la dozator, este blocat din luna martie a acestui an într-un resort de lux din Costa Rica, pe malul oceanului Pacific. În general, omul de afaceri își petrece iarna în Costa Rica, unde e cald și bine, și restul anului în Canada. În Costa Rica este rezident, iar în Canada are cetățenie. Acum ar da orice să poată ajunge în Canada, la Toronto, dar nu are cu ce să zboare. Nici fiicele nu le-a mai văzut din ianuarie. Una a fost prinsă de pandemie în Los Angeles, iar cealaltă în România. A încercat să plece din Costa Rica în Canada prin ambasada canadiană, dar, deși el și soția lui, Alina, își luaseră biletele de avion, cursa s-a anulat. "Am putea plăti un avion privat, care costă 39.000 dolari, dar nici ele nu pot zbura în acest moment", ne spune Tăbăcaru.

image
Monica Tatoiu și soțul ei

Monica Tatoiu (64 de ani) a stat trei luni departe de casă, mai întâi în vacanță pe Insula Reunion din Oceanul Indian, apoi în Franța, de unde a tot încercat să revină în țară. De puțin timp, ea a reușit să se întoarcă pe pământ natal și a lansat acuzații acide în legătură cu închiderea aeroporturilor din cauza pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume.„După 108 zile petrecute pe două continente, din care 71 zile fugind de perspectiva de a fi ilegal băgată în detenție într-un lagăr de carantinare sau mai apoi în detenție la domiciliu, la întoarcere, ca om, încă liber, mi-am adus aminte cum bietul Brâncuși a spus, acum vreo 80 ani, când s-a mai întors prin România: «V-am lăsat săraci și proști, v-am găsit și mai săraci, și mai proști»”, a scris Tatoiu pe Facebook. 

Citește și:

Lora vine, în sfârșit, acasă, după 135 de zile de vacanță forțată în Bali

Blocați în țări exotice. Concurenții de la "Survivor România", Monica Tatoiu și Lora nu pot ajunge acasă

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
Adelina Pestriţu
image png
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
FotoJet jpg
Mihai Șora Sursă: Profimedia
viceprimar istvan zsolt pap FB jpg
Nord Stream 2 FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Adelina Pestriţu
image png
Tora Vasilescu
Monica Barladeanu si Rolando Matsangos jpeg
cub adrian nartea animat gif
Ada Condeescu motor jpeg