Cosmin Cernat critică dur televiziunile din România:«Sunt mulţi care nu au ce să caute acolo»

1 iulie 2018
article img
Cosmin Cernat este gazda "Exatlon"Foto: Arhivă personală

Cosmin Cernat, prezentatorul concursului sportiv „Exatlon” a vorbit, în cadrul unui interviu, despre modul în care percepe el ideea de televiziune, măturisind că din punctul lui de vedere, la ora actuală, în televiziunile din România sunt angajate persoane nepricepute, care „nu au ce să caute acolo”.

Cosmin Cernat a atacat jurnaliştii din România, declarând că din perspectiva lui de om de televiziune cu experiență, această meserie presupune mult mai mult decât simpla citire de pe un prompter, sau vorbitul la microfon. Jurnalistul a susținut că există în televiziunile românești multe persoane care nu ar fi trebuit angajate, din simplul motiv că nu au pregătirea necesară, pentru a se ridica la așteptările pe care el le are de la un prezentator, un redactor ș.a.m.d.

În cadrul unui interviu pentru revista Viva, Cosmin Cernat a vorbit despre experiența trăită la Exatlon, despre viața personală, dar a și reacționat în ceea ce privește sistemul mass-media din România. Probabil că acesta este și unul dintre motivele pentru care jurnalistul a decis să se stabilească în Canada, alături de familia sa.

„Pot să spun că nu mă simţeam confortabil. Ideea mea despre televiziune este un pic diferită. Dai drumul la televizor, fără supărare, n-am nimic cu ei, dar sunt mulţi care nu au ce să caute acolo. Nu au ce să caute. Televiziunea înseamnă altceva, nu e numai să iei un microfon, să începi să vorbeşti sau să citeşti un prompter. Fie că vorbesc de reporteri..fie că vorbesc de redactori, fie că vorbesc de prezentatori, fie că vorbesc de producători. N-au, n-au ce să caute acolo, Nu e neapărat dezamăgire, lumea se schimbă. Există două variante, ori te adaptezi, ori te retragi. N-ai ce să faci. Eu sunt un ziarist bătrân”, a explicat Cosmin Cernat.