Costel Băloiu a împlinit 60 de ani: «Eram protejat ca un ou de aur la filmările pentru Pistruiatul»

Ultima actualizare:
E pasionat  de pescuit
E pasionat de pescuit

Eroul copilăriei multora dintre noi a împlinit vineri, 17 mai, 60 de ani. O cifră rotundă pe care fostul interpret al lui Pistruiatul, Costel Băloiu, a sărbătorit-o cu familia şi prietenii. La ceas aniversar, actorul s-a uitat puţin în spate, la viaţa sa de până acum. Şi-a adus aminte cum a câştigat primii bani ca actor de film, cum a devenit celebru, dar şi cât de mult a suferit când lumea l-a uitat, fiind nevoit, ani buni, să-şi câştige existenţa ca şofer.

Click! La mulţi ani, domnule Costel Băloiu! Cum petreceţi (n.r. interviul a fost făcut chiar de ziua lui)?

Costel Băloiu: Nu petrec momentan. Sunt acasă, pentru că am o şefă drăguţă şi mi-a dat liber, aveam şi programul scurt... Fac pregătiri împreună cu soţia pentru sâmbătă, când vin prietenii!

Am vrea să ne povestiţi despre perioada când aţi jucat în „Pistruiatul”. Eraţi invidiat de colegi, de prieteni?

În momentul ăla nu ştiam dacă era invidie, copii pe care îi cunoşteam la vremea aceea erau încântaţi de ceea ce făceam. Atunci erau alte probleme, nu se gândea nimeni să fie invidios. 

Aţi fost norocos să jucaţi în acest proiect…

A fost o simplă întâmplare, nu am avut pe nimeni în familie care să fi făcut actorie, mama a fost electronistă, tata maistru. Toţi au zis, după acest proiect, că a fost o şansă căreia i-am dat cu piciorul. Nimeni nu s-a mai gândit la mine după aceea. Iar eu nu am avut inclinaţii pentru a face teatru. 

Ce a însemnat pentru dumneavoastră acest rol?

Consider că mi-am jucat copilăria. Pentru mine a fost o joacă în acest proiect. Pot să spun că încă sunt întrebat pe stradă dacă eu sunt Pistruiatul, oamenii se uită insistent. Le spun că da, mai fac o poză şi merg mai departe.  

Cum era pe platourile de filmare de la “Pistruiatul”? 

Pot să spun că eram purtat ca un ou de aur. Le era frică să nu mă lovesc, să nu mă îmbolnăvesc, să nu păţesc ceva. Dacă nu filmam, era dezastru, pentru că atunci, o zi de filmare costa 45.000 de lei, cam aşa...

Aţi filmat alături de un câine, Calu. Cum a fost să lucraţi cu el?

Nu a fost niciodată o prietenie între mine şi el, din contră, chiar îmi era frică de el. Şi când mergeam alături de el o făceam foarte încordat pentru că îmi era teamă. Reţineam repede replicile şi filmam oricum mult, de dimineaţă până seara. 

Unde s-a filmat?

Doar unele cadre s-au filmat la Buftea. Am filmat în Cluj şi Oradea timp de aproape 10 luni. 

Şi ce aţi făcut cu şcoala?

Am făcut-o prin corespondenţă, dădeam tezele prin scrisori şi mai trişam din când în când.

Vă mai amintiţi cum şi cu cât aţi fost plătit?

Am avut un contract prin care am primit 65.000 de lei, cât era o maşină Dacia pe vremea aceea. Eu aveam de făcut între 1 şi 4 duble, iar cu câinele între 1 şi 9. Şi, pentru că făceam mai puţine duble şi am făcut economie, am mai primit 20.000 de lei, în total 85.000. Dar nu i-am luat pe toţi o dată, i-a primi mama câte o sumă pe lună, se mai filma, mai primea o sumă...

Ce aţi făcut mai departe în viaţă?

În acest moment supravieţuiesc decent, lucrez la Ministerul Educaţiei, şi sunt la a treia nevastă. Am un băiat din prima casătorie, plecat în Canada, pe care nu l-am mai văzut din 1999, când ne-a reunit Andreea Marin la „Surprize, surprize”. Nu a mai ţinut legătura, nu a mai vrut el.


    E pasionat  de pescuit
E pasionat de pescuit

Acum aţi revenit la marea dragoste, actoria.

Da, în serialul ”Doi şoferi”, sponsorizat de o firmă auto. Iniţial nu am vrut să mă duc, însă este vorba despre o comedie, o parodie despre viaţa asta de la volan. E o echipă tânără, am înţeles că va începe să fie difuzat în luna august, la început pe Internet, iar apoi vor mai vedea. Eu până în 1992 am făcut taximetrie, apoi am fost şofer de TIR până în 2005, după care am lucrat la Ministerul Educaţiei. Sunt coleg, într-unul dintre episoade, cu actorul Cristian Simion de la Teatrul de Revistă «Constantin Tănase». 

Click! spune

Pistruiatul este un serial din anul 1973, compus din 10 episoade, care povesteşte aventurile unui simpatic băieţandru de 14 ani, Mihai Pleşa (rol jucat de Costel Băloiu), pe măsură ce acesta devine implicat în sprijinirea mişcării ilegaliste.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
banner Antonela Pătruț png
oreste permis jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net