Cristian Tudor Popescu: „Are Stela o replică în Nea Mărin Miliardar la care am căzut cu scaunul!”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhiva Click!
Foto: Arhiva Click!

Cristian Tudor Popescu a cunoscut-o personal pe Stela Popescu în urmă cu doi ani, acasă la profesorul Laurențiu Damian. Jurnalistul a avut ocazia să constate că actriţa era efervescentă şi în viaţa de zi cu zi. „Cât a stat Stela, nu mai avea nimeni nicio treabă decât să o asculte pe Stela. Acapara instantaneu orice auditoriu în 2-3 minute“.

„Poate că un criteriu pentru a defini un actor adevărat este capacitatea de a juca în roluri proaste. Acolo se vede cât de bun este actorul. Stela Popescu a avut «noroc» de zeci de filme proaste în care a jucat. Eu, în calitate de critic de cinema, îi cunosc în special cariera din cinematografie. Toate proaste! Toate! De la «Alo? Aţi greşit numărul!» până la «Sexy Harem Ada-Kaleh» şi «Despre o anume fericire», «Ultima noapte a singurătăţii», ceva...Mă rog... Un singur film bun în toată filmografia ei: «Toată lumea din familia noastră» a lui Radu Jude din 2012, unde Stela Popescu nu joacă un rol comic. Nu! Joacă un rol să-i spunem serios şi îl joacă foarte bine. Foarte bine. Ea a fost utilizată în special ca actriţă cu geniu comic, dar putea să joace orice“, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24, conform adevarul.ro.

Cristian Tudor Popescu mărturiseşte, de asemenea, că filmul „Nea Mărin Miliardar“, pe care îl consideră „o prostie“, a fost salvat de o replică savuroasă a actriţei Stela Popescu: „Mie mi-a rămas în minte - din filmul care pentru mine este între primele cinci filme româneşti ale tuturor timpurilor ca prostie, «Nea Mărin miliardar». Este o prostie monumentală de top, trebuie să recunosc. Deci în filmul ăla la care se presupune că trebuie să râzi - şi au râs, se pare, nişte milioane de spectatori - eu rămân sobru ca un bolovan, nu reuşesc să râd de la cap la coadă.  În schimb, are Stela o replică în filmul ăsta la care m-am cocoşat, am căzut cu scaunul, am intrat în convulsii. Ea joacă o vampă acolo şi îl seduce pe Amza Pellea, pe nea Mărin. Şi ce zice vampa, văzându-l pe nea Mărin în costumul lui de la Băileşti: trebuie să-i aplice un erotism sătesc, se gândeşte ea aşa. Şi în timp ce îi deschide cămaşa îi spune: «Miroşi a pământ!», la care nea Mărin, săracu', zice: Îu! Adică ea a vrut să dea specific local - miroşi a pământ, eşti un bărbat cu picioarele bine înfipte în pământ - şi ăsta, săracu', se şi vedea mort!“, a povestit CTP.

image
image
image
image
image
image
banner Raluca Blejușcă png
banner anamaria socaciu png
Ana Morodan soseste la sediul Parchetului Judecatoria Sector 1 pe 29 martie 2023 FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
banner florin constantin png
Tiberiu Ceia Drag de Romania Mea jpeg
Tiberiu Ceia banner click bun jpg