Cristiana Bota, cunoscută ca vocea de la «Teleenciclopedia», şi-a păstrat nu numai şarmul, dar şi frumuseţea

Ultima actualizare:
Cristiana Bota, la  debutul în televiziune
Cristiana Bota, la debutul în televiziune

Cristiana Bota, fostă crainică TVR din anii comunismului, a împlinit 72 de ani, pe 26 martie, dar nici că-i dai, căci şi-a păstrat nu numai şarmul, ci şi frumuseţea. Are doi băieţi frumoşi-foc, dar şi nepoate. În plus, ea va relua colaborarea cu TVR, pentru emisiunea “Teleenciclopedia”. Din păcate, momentan, ea trebuie să-şi protejează glasul afectat serios de gripă.

Cristiana nu s-a putut bucura nici măcar de ziua ei de naştere: „Nu mi-am sărbătorit cei 72 de ani încă, dar prietenii şi copiii vor găsi o cale să ne întâlnim săptămâna viitoare şi să spunem că a mai trecut un an cu bine. Apropo de ziua de naştere tot pe 26 este născută şi Irina Margareta Nistor, mai tânăra mea prietenă şi cu care de câţiva ani sărbătorim împreună acest eveniment. Nu uită să ne pună la punct cu ultimele noutăţi din lumea filmului. Pot spune că m-a iubit Doamne Doamne, am din toate câte puţin, dar foarte mult din punctul meu de vedere”, ne-a dezvăluit, nu telefonic, ci în scris, Cristiana Bota, care a rămas fără grai, din cauza răcelii.

Rareş, fiul ei, şi cele  două nepoate
Rareş, fiul ei, şi cele două nepoate

Şi-ar fi dorit să fie actriţă

Nimeni nu ştie, dar ea a avut un mare vis: ”Voiam să fiu actriţă, dar nu a fost să fie. Iar acum văd filme, urmăresc Premiile Oscar şi pe cele de la Cannes şi alerg să le văd cât mai «proaspete». Cristiana Bota este o pensionară activă: “Sunt chemată şi mă duc cu plăcere să citesc diverse materiale şi duc dorul Teleenciclopediei. Am fost propusă din nou şi aştept să reîncep colaborarea”. Teleenciclopedia este una dintre cele mai longevive emisiuni din programele posturilor de televiziune din România, prima difuzare înregistrându-se la 22 mai 1965. Emisiunea se difuzează sâmbăta, de la orele 19.00. Cristiana are doi băieţi, Tudor şi Rareş, dar e şi bunică. „Cel mai minunat cadou primit de la viaţă sunt fetele celor doi băieţi ai mei, Sofia-Maria şi Antonia-Cristiana, care au personalitate. Sunt foarte apropiate ca vârstă, cum sunt şi băieţii mei. Este bine, căci se joacă împreună. Băieţii cred că au moştenit de la mine dorinţa de a face televiziune şi le-a plăcut foarte mult”.


    Rareş, fiul ei, şi cele  două nepoate
Rareş, fiul ei, şi cele două nepoate

Ea a legat şi prietenii în TVR: ”Am bucuria de a fi rămas prietenă cu Carmen Movileanu - telefoane, bârfe, comentarii, zile de naştere sărbătorite împreună, mergem la spectacole”, a mai adăugat vedeta tv.  Iuliana Marciuc a lăudat-o pe Cristiana, în-tr-un interviu: ”La debut nu aveam deloc emoţii, poate şi din puţină inconştienţă, iar Cristiana, deşi cu state vechi, tremura toată. Pentru mine. Am plecat apoi spre casă cu autobuzul 331 şi mă tot uitam în stânga şi-n dreapta, să văd dacă mă recunosc cei din maşină, că doar fusesem la televizor.A doua zi, cineva m-a recunoscut şi mi-a oferit o floare şi un zâmbet. Nici nu vă puteţi imagina ce mare bucurie mi-a făcut!”, spunea Iuliana Marciuc despre primul ei live, din 1990. 

Sanda Ţăranu şi Carmen Movileanu s-au retras din televiziune

Fosta mare prezentatoare tv Sanda Ţăranu (80 de ani) continuă să aibă o energie de invidiat. Dacă iarna locuieşte în Bucureşti, iată că, în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, aceasta îşi mută reşedinţa la Breaza, unde deţine o căsuţă de vis, ca în poveşti.”Sunt aici de prin aprilie şi o să mă întorc în Bucureşti la finalul verii. Îmi place aerul curat, liniştea, mâncarea sănătoasă”, a declarat Sanda Ţăranu, pentru Click! Apropiaţii ei o laudă, căci este foarte harnică, Sanda ocupându-se, în general, să prepare zacuscă şi dulceţuri de vişine şi cireşe. Gospodăria arată impecabil, fosta vedetă tv având curtea plină de legume şi de fructe, dar şi un loc de odihnă, cu măsuţă şi fotolii, unde îi place să se odihnească sau să stea de vorbă cu musafirii, la o cafeluţă.

Cât o priveşte pe fosta colegă, Carmen Movileanu (61 de ani),  ea a ieşit anul trecut la pensie, după cei 41 de ani munciţi în TVR: „De aproximativ doi ani mă pregătesc să înfrunt acest moment (al pensionării, n.r). Chiar mă bucur că închei frumos, că nu am strâns prea multe regrete şi nici atâtea frustări de care m-am temut în ultimii ani. Mă retrag demn, cum spune un personaj din «Piatra din casă»”. 

image
image
image
image
image
image
dorian si zanni jpg
ilinca stan jpg
angela similea
adela si radu valcan jpg
kate 3 jpg
p 098yt jpg