Cristina Bălan, mama a doi copii cu sindrom Down: «Sunt niște lucruri dureroase»

simeon stalpnicul png
Cristina Bălan și Gabriel, alături de gemenii Toma David și Matei NikolasFoto: Arhiva personală

Încă de când era gravidă, Cristina Bălan, câștigătoarea sezonului cinci “Vocea României”, a aflat că poartă în pântec doi copii cu sindromul Down. Nu a dat înapoi și nu s-a speriat, a mers înainte și a adus pe lume doi băieței, Toma și Matei, care acum au trei ani și opt luni.

Pe când sarcina ajunsese la 24 de săptămâni, i s-a spus că are opțiunea avortului medicinal, ceea ce însemna să-i nască pe copii, dar să-i lasă să moară. Nici nu a vrut să audă despre așa ceva și și-a spus că poate trăi cu doi copii cu această anomalie. Cristina și soțul ei, Gabriel, au decis să vorbească deschis despre acest subiect în urmă cu un an, iar de atunci militează pentru integrarea în societate a copiilor speciali: "Mi-aș dori să se știe despre copiii cu sindrom Down că sunt extrem de amuzanți, afectuoși, înțelegători. Oamenii au tendința de a respinge ce nu înțeleg și ce e străin pentru ei", a spus solista.

Cristina și Gabriel le oferă micuților lor multă răbdare, dragoste și grijă. Chiar dacă au avut și momente în care au fost pe punctul de a claca, soții Bălan nu s-au lăsat: “Recunosc că am avut și noi derapaje. Este normal când vezi părinți cu copii tipici, care încep să se ridice în picioare de la 7-8-9 luni, iar ai tăi de abia se ridică în fund. Sunt niște lucuri care pot fi dureroase dacă ai așteptările ca în cazul unui copil tipic. Când am înțeles anumite lucruri, mi-a fost mult mai simplu. Oricum, copiii mei mi-au întrecut cu mult așteptările”, a dezvăluit Cristina Bălan pentru emisiunea “La Măruță”, în care au arătat și o modalitate de a-i ajuta pe cei mici, hipoterapia (terapie cu cai n.r.).

meghan markle harry regina jpeg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
iulia albu
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
Consulatul Onorific al Belgiei la Timișoara FOTO Ștefan Both
SUA iau în considerare mai multe scenarii privind escaladarea războiului FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
BeFunky collage (12) jpg
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf