Cristina Bălan, mama a doi copii cu sindrom Down: «Sunt niște lucruri dureroase»

Ultima actualizare:

    Cristina Bălan și Gabriel, alături de gemenii Toma David și Matei NikolasFoto: Arhiva personală
Cristina Bălan și Gabriel, alături de gemenii Toma David și Matei NikolasFoto: Arhiva personală

Încă de când era gravidă, Cristina Bălan, câștigătoarea sezonului cinci “Vocea României”, a aflat că poartă în pântec doi copii cu sindromul Down. Nu a dat înapoi și nu s-a speriat, a mers înainte și a adus pe lume doi băieței, Toma și Matei, care acum au trei ani și opt luni.

Pe când sarcina ajunsese la 24 de săptămâni, i s-a spus că are opțiunea avortului medicinal, ceea ce însemna să-i nască pe copii, dar să-i lasă să moară. Nici nu a vrut să audă despre așa ceva și și-a spus că poate trăi cu doi copii cu această anomalie. Cristina și soțul ei, Gabriel, au decis să vorbească deschis despre acest subiect în urmă cu un an, iar de atunci militează pentru integrarea în societate a copiilor speciali: "Mi-aș dori să se știe despre copiii cu sindrom Down că sunt extrem de amuzanți, afectuoși, înțelegători. Oamenii au tendința de a respinge ce nu înțeleg și ce e străin pentru ei", a spus solista.

Cristina și Gabriel le oferă micuților lor multă răbdare, dragoste și grijă. Chiar dacă au avut și momente în care au fost pe punctul de a claca, soții Bălan nu s-au lăsat: “Recunosc că am avut și noi derapaje. Este normal când vezi părinți cu copii tipici, care încep să se ridice în picioare de la 7-8-9 luni, iar ai tăi de abia se ridică în fund. Sunt niște lucuri care pot fi dureroase dacă ai așteptările ca în cazul unui copil tipic. Când am înțeles anumite lucruri, mi-a fost mult mai simplu. Oricum, copiii mei mi-au întrecut cu mult așteptările”, a dezvăluit Cristina Bălan pentru emisiunea “La Măruță”, în care au arătat și o modalitate de a-i ajuta pe cei mici, hipoterapia (terapie cu cai n.r.).

image
image
image
image
image
image
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net