Criticul de film Tudor Caranfil povestește despre drama familie sale


    Todor și Constantina Caranfil sunt căsătoriți de 58 de anifoto: Revista Tango - Marea Dragoste
Todor și Constantina Caranfil sunt căsătoriți de 58 de anifoto: Revista Tango - Marea Dragoste

Veteran al micilor ecrane, realizatorul emisiunilor de film din perioada comunismului Tudor Caranfil (95 de ani) a trecut acum trei ani prin clipe de coșmar. Fiica sa, Ligia, s-a înecat, deşi era o foarte bună înotătoare.

Cunoscuţii jurnaliști, scriitori și cinefili Tudor și Constantina Caranfil sunt căsătoriţi de 58 de ani. În tot acest timp, relația lor s-a întârit mai ales din cauza greutăților prin care au trecut împreună. Dar toate presiunile vechiului regim comunist și alte încercări ale vieții nu se compară cu drama pe care au trăit-o acum trei ani, când fiica lor, Ligia, a pierit.

„Era o foarte bună înotătoare... A plecat în mijlocul săptămânii, mai avea doar două zile de stat la mare. Păstrez o însemnare a ei într-un jurnal în care scris, în ziua dinainte, că a ajuns până la geamandură și apoi s-a întors satisfăcută de performanță. Zicea: «O să văd mâine ce fac». A doua zi au fost niște valuri îngrozitoare și salvamarul a avut o groază de «clienți». Iar ea s-a dus până după geamandură”, a povestit Tudor Caranfil, pentru Revista Tango - Marea Dragoste.

„Eu aveam o treabă și ea mi-a zis doar în treacăt că pleacă iar la mare. Mai fusese în vara aceea. Se ducea des, pentru că acolo aveam niște rude la care îi plăcea să se ducă. Avea tendința să înoate și nu se mai uita, tot se ducea și nu își dădea seama cât s-a depărtat. Cred că voia să verifice adâncimea apei. Ea probabil s-a băgat sub apă, să vadă cât de adâncă e, și nu a mai putut reveni”, a adăugat, pentru aceeași publicație, şi Constantina Caranfil.

Întrebaţi cum se poate depăși o întâmplare ca asta în viață, Tudor Caranfil a răspuns că „se poate trece spunându-ți: «Trebuie să supraviețuiesc»”. „Într-un fel, noi nu eram siguri de ce s-a întâmplat. Am zis că poate nu s-a întâmplat așa. Eu am zis că poate vine. Nu-mi pierd orice speranță. Mă tot gândesc la ea și mă întreb dacă n-o fi pe undeva”, a mai spus și soția lui Caranfil.

Tudor Caranfil, într-un interviu din 2013

ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
FotoJet jpg
imelda staunton netflix jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
ruxi bas  crop 1635169168 jpg
foto1 parada GettyImages jpg
dana rogoz sot radu dragomir jpg
diana sucu si dan sucu jpg