CTP îl laudă pe Mungiu: „Este un foarte bun competitor de festival”

Cunoscutul gazetar i-a luat "la puricat" poeziile politicianului
Cunoscutul gazetar i-a luat "la puricat" poeziile politicianului

Cinematografia românească a fost premiată la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Cel mai important premiu l-a luat Cristian Mungiu (48 de ani), distins cu premiul pentru regia lungmetrajului „Bacalaureat”, duminică (22 mai). Nu este la primul premiu de acest gen. Mungiu este „răsfățatul” de la Cannes.

În 2007, Cristian Mungiu câștiga trofeul Palme d’Or cu filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, primind trofeul chiar din mâinile lui Jade Fonda. A revenit la Cannes cu producțiile „Amintiri din Epoca de Aur” (2009), „După dealuri” (2012) și „Bacalaureat” (2016). A fost la Cannes și în postura de membru al juriului, în 2013, anul în care juriul a fost prezidat de regizorul Steven Spielberg.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a lăudat pe regizorul Cristian Mungiu, potrivit ziarulring.rom, precizând că românul este un foarte bun competitor de festival.


    Cunoscutul gazetar a avut numai cuvinte frumoase de spus despre MungiuFoto: Mediafax
Cunoscutul gazetar a avut numai cuvinte frumoase de spus despre MungiuFoto: Mediafax

„Nu am văzut «Câini» al lui Mirică, nu am văzut scurtmetrajul «Sfârşitul lumii» şi nici pe cel al lui Cristi Puiu. Singurul pe care l-am văzut este al lui Mungiu. E o situaţie ciudată, de fiecare dată când ai noştri iau premii, noi trebuie să ne bucurăm patriotic, în orb, pentru că filmele nu le-am văzut. Este bună iniţiativa lui Mungiu, e de salutat faptul că şi-a dat filmul în paralel, însă celelalte le vom vedea la toamnă, nici măcar acum”, a spus jurnalistul pentru sursa citată.

CTP a vorbit și despre filmul lui Mungiu: „Nu se compară ce a fost înainte de 1989 cu ce este acum. Înainte de 1989, practic, cinematografia românească nu a contat în exterior. Dacă vă uitaţi prin dicţionare ale cinematografului din Statele Unite, din Anglia, din Franţa, dicţionare mari, acreditate internaţional, îi veţi găsi doar pe Liviu Ciulei şi pe Lucian Pintilie. Pintilie nu apare întotdeauna (Ciulei este de obicei), însă ambii sunt menţionaţi destul de pe scurt. În rest, nu există, de pildă, Daneliuc, Alexandru Tatos sau Dan Piţa. Deci e o diferenţă mare. Acum, cinematografia românească înseamnă o şcoală, cinematografia românească spune ceva. Nu mai este vorba de unul sau de altul, este vorba de o entitate care s-a conturat foarte puternic”.

326165787 904848454297882 5448615368117640899 n jpg
couple 7353748 1920 jpg
america express vedete concurenti 2022 jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
cub kamara png
madalina manole facebook jpg
horoscop jpg
sex jpg
image
image
image
image
image
image
Pepe la alergare  jpg
Pamela Anderson jpg
oana roman si marius elisei
cub paula iorga 1 png
cub daniel onoriu png
Victor Pițurcă Vica Blochina