Cum a fost salvat Cristi Minculescu de soţie

Ultima actualizare:

    Cristi Minculescu şi soţia lui, Rodica, sunt împreună de 38 de aniFoto: Click!
Cristi Minculescu şi soţia lui, Rodica, sunt împreună de 38 de aniFoto: Click!

Cristi Minculescu, solistul al trupei Iris, a fost surprins recent de fotoreporterii Click! într-o ipostază neaştepatată: în compania altei femei. Asta în condiţiile în care soţia lui, Rodica Minculescu, a făcut un gest incredibil pentru el în urmă cu şase ani: i-a donat o bucată de ficat pentru a-i salva viaţa.

Cristi Minculescu a primit o lovitură dură în 2009: el a fost diagnosticat cu o boală hepatorenală ereditară, moştenită de la tatăl lui. Pentru boala caracterizată prin apariţia unor chisturi pe ficat şi rinichi nu există tratament medicamentos, iar singura salvare pentru Cristi Minculescu era transpalantul de ficat. 

Femeia cu care era de 32 de ani, pe atunci, a dorit să facă tot posibilul pentru soţul ei. Aşa că Rodica a făcut o serie de analize şi a descoperit că ficatul ei şi al lui Cristi Minculescu erau compatibili. Atunci, soţia muzicianului a decis să îi doneze o bucată din organul ei. 

"Rodi a crezut foarte mult că mă poate salva, neştiind că e compatibilă. A insistat să facă analize şi s-a constatat că se poate! Noi eram pregătiţi pentru orice, în Germania ni s-a explicat ca la copiii de trei ani ce implică. Ni s-a făcut chiar desen! Ne-au spus că sunt trei variante: scăpăm amândoi, unul sau nici unul. Suntem destinaţi să fim împreună”, a povestit Cristi Minculescu pentru revista VIVA, în 2012. Operaţia a durat în jur de zece ore, iar Rodicăi i-a fost prelevată o bucată din locul drept al ficatului. Cum bucata trebuie să reprezinte 0,8% din greutatea corporală a primitorului, medicii au trebuit iniţial să se asigure că soţia lui Cristi Minculescu va trece cu bine de operaţie şi că transplantul se poate face fără nici un risc.

Dovadă a iubirii pe care i-o poartă soţului stau şi primele cuvinte pe care le-a spus Rodica atunci când s-a trezit din anestezie. Conform unui bun prieten al cuplului, doctorul Dorel Sandesc, care a mers în Germania pentru a fi alături de cei doi, femeia l-a pus să îi transmită soţului: "Cristi, te iubesc".

Ficatul lui Cristi Minculescu cântărea 20 kg

Medicii din Germania au scos un ficat de 20 de kilograme, pe care l-au înlocuit cu unul de 700 de grame. Din acest motiv, ei au fost nevoiţi să caute soluţii pentru ca noul ficat al lui Cristi Minculescu să se menţină într-o poziţie corectă: organul a fost susţinut, o vreme, de comprese. În plus, exista pericolul să se formeze cheaguri de sânge, pentru că ficatul nou primea acelaşi debit de sânge ca cel vechi.

Soţia lui Cristi Minculescu i-a fost alături şi la a doua operaţie

La un an de la prima intervenţie, Cristi Minculescu s-a întors la clinica din Germania, unde medicii l-au operat din nou şi s-au asigurat că ficatul e într-o poziţie corectă.  Atunci, ca şi în 2009, soţia şi cei doi copii, gemenii Mădălina şi Bogdan, i-au fost alături. 

"Lui Cristi i-a fost deschisă prima operaţie, pentru a vedea dacă totul este în ordine, aşezat aşa cum trebuie. Acum, trebuie să meargă la control din trei în trei luni în Germania. Nu are restricţii alimentare, însă are interzis să pună gura pe alcool şi pe ţigări. De asemenea, trebuie să nu facă un efort fizic deosebit şi să doarmă suficient", spunea, la aceea vreme, Cosmin Nicoară, impresarul trupei Iris, pentru Click!.

Cristi Minculescu a fost surprins de fotoreporterii Click! în compania unei doamne blonde, vineri (12 iunie). Cei doi au plecat împreună de la Berăria H, unde Cristi a susţinut un concert cu Iris şi s-au dus la un complex rezidenţial, de unde solistul a plecat de abia dimineaţa. 

Colegii din muzică ai lui Cristi Minculescu au recunoscut-o imediat pe doamna blondă, trecută puţin de 40 de ani: este vorba despre Raluca Mihail, manager în cadrul Fundaţiei Culturale Phoenix, care s-a ocupat ani buni de promovarea şi impresarierea trupei Iris.

Artistul nu a putut fi contactat, iar soţia acestuia, Rodica Minculescu, a declarat, pentru Click!:„Nu cred nimic. Sunt prostii, nu m-am despărţit de Cristi. Doamna Raluca Mihail este manager la Fundaţia Phoenix”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
ela craciun 11 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net