Cum a vrut să scape de închisoare Victor Micula. A fost dat în fapt de martori sub acoperire

Milionarul Victor Micula, condamnat de prima instanţă zilele trecute la doi ani de închisoare după ce a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea, a fost dovedit ca vinovat cu ajutorul unui martor sub acoperire, dar şi cu imagini video, informează adevarul.ro. În plus, judecătorul i-a reproşat comportamentul „anormal şi imposibil de acceptat într-o societate sănătoasă”.

Victor Micula a depus apel la senţinţa de doi ani de închisoare
Victor Micula a depus apel la senţinţa de doi ani de închisoare

Hotărârea judecătorească de condamnare a fiului magnatului Viorel Micula a fost pronunţată pe 12 februarie într-un proces declanşat încă din luna aprilie 2021! El era acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată. A fost adus în discuţie un incident provocat de Micula din noaptea de 3 spre 4 martie 2019, când acesta a fost filmat trăgând cu o armă de asalt pe un pod din Oradea, în timpul unei curse de maşini pe străzile oraşului. Imaginile au fost postate atunci pe Facebook de vloggerul orădean Virgil Halacu, alias GajuKyd, proprietar al unui atelier de tunning şi au ajuns şi în atenţia poliţiştilor. Aceştia au intrat pe fir şi l-au contactat pe Victor Micula, care le-a şi predat o armă de tip airsoft, ce poate fi deţinută fără autorizaţie, susţinând că a fost cea cu care a tras. Numai că cercetările au descoperit că el minţea şi că de fapt arma cu care a tras în oraş a fost o puşcă letală semiautomată, marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62x39 mm, pe care Micula ar fi luat-o de la un amic, Cristian Matei, trimis şi el în judecată.

A fost dat în fapt de martori sub acoperire

Ceea ce i-a frapat pe anchetatori a fost că faptele lui Micula jr. au continuat şi după ce a dus arma falsă la poliţie, pentru că el a cumpărat în decurs de trei săptămâni, arme şi muniţie de peste 40.000 euro, pe numele şoferului său, Sergiu Hava, şi el inculpat pentru complicitate în acelaşi dosar.

În urma acestor acuzaţii, toţi au fost trimişi în judecată, alături de unul dintre martorii audiaţi, Vasile Manea, care a încercat să-l protejeze pe Micula prin declaraţii false. Iar pe 12 februarie, în acest an, Judecătoria Oradea i-a condamnat pe toţi la închisoare. Însă în timp ce Micula a primit pedeapsă cu executare, cele ale complicilor au fost cu suspendare.

În mai multe filmări, milionarul apare cu arma în mână
În mai multe filmări, milionarul apare cu arma în mână

Interesant este cum au demonstrat anchetatorii că Micula jr. e implicat în toate acestea: cu depoziţii de martori, inclusiv unul sub acoperire, dar şi cu înregistrările făcute de camerele video de pe domeniul milionarului, ridicate de către procurori. „Din tota­lul de 21 de zile analizate, în 20 de zile inculpatul este observat deţinând şi transportând arme în şi din curtea imobilului”, scrie în documentul care dezvăluie că tânărul a mers până acolo încât într-o noapte a ieşit în faţa casei să-şi întâmpine tatăl cu o puşcă în mână.

Sentinţa arată şi cum au încercat Victor Micula şi amicii săi să încurce ancheta pornită în cazul aventurii din martie 2019: arma cu care a tras atunci a fost vopsită, curăţată şi i s-au scos accesoriile, pentru ca la o verificare de specialitate să nu se poată dovedi că este cea din filmare, iar Micula a cumpărat o replică airsoft pe care Manea a dus-o la Poliţie, pretinzând că este a lui.

„Caracterul mincinos al declaraţiei este dovedit”, se arată în sentinţă, căci anchetatorii au găsit spray-ul cu care a fost vopsită mitraliera lui Matei, au identificat magazinul de unde Micula a cumpărat replica, au luat înregistrări cu el intrând şi ieşind din magazin, ba chiar şi o copie după bonul fiscal pe care l-a primit.

Expertiza de specialitate dispusă în caz a adus şi alte dovezi: arma airsoft nu avea cum să producă efectele din înregistrare, unde se văd flăcări mari emanate în momentul tragerii, dar şi reculul puternic, arma schimbându-şi efectiv direcţia de tragere pentru că Micula nu putea să o controleze.

După cum informează „Adevărul”, judecătorul a criticat şi uşurinţa cu care Micula a încălcat legea: „Inculpatul a dat dovadă de o îndrăzneală ieşită din comun, sfidând normele legale menite să menţină ordinea publică într-o societate sănătoasă”, se arată în hotărâre, care precizează că este „cu totul anormal şi inacceptabil ca într-o societate democratică o persoană neautorizată să poarte şi să mânuiască în public o armă letală”.

Procesul milionarului continuă la Curtea de Apel Oradea, după ce decizia Judecătoriei Oradea a fost atacată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
cub ilie nastase png
 Francisca (30 de ani) a recuperat câteva dintre zilele pierdute departe de TJ Miles
cub oana lis png
banner banner ionmormântare naomi png
monica tatoiu
christian sabbagh familie jpg
oana roman jpg
banner mihai traistariu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net