Cum ├«┼či aminte┼čte Oana Roman despre Revolu┼úia din '89: "M-a marcat acea cruzime"

21 decembrie 2017
simeon stalpnicul png
Amintirile Oanei Roman de la revoluţia din 1989Foto Instagram

Oana Roman a rememorat momentele ├«n care Revolu┼úia din 1989 a luat amploare, vedeta locuia aproape de Pia┼úa Revolu┼úiei, ┼či a fost martor─â a violen┼úei din acele zile.

Oana Roman, fiica lui Petre Roman, inculpat ├«n dosarul revolu┼úiei, considerat m├óna dreapt─â a lui Ion Iliescu, a povestit despre teroarea pe care a sim┼úit-o atunci c├ónd a ├«nceput revolu┼úia. Aceasta avea doar 13 ani, ├«ns─â ┼či acum ├«┼či poate aminti cu u┼čurin┼ú─â despre acele clipe.

ÔÇťAveam 13 ani ╚Öi jum─âtate ╚Öi ├«nt├ómpl─âtor locuiam foarte aproape de Pia╚Ťa Revolu╚Ťiei, pe Calea Victoriei. Eram la maxim 150 de m de Pia╚Ťa Revolu╚Ťiei. ├Ämi aduc aminte cu foarte mare acurate╚Ťe c─â diminea╚Ťa c├ónd am plecat la ╚Öcoal─â, oamenii ie╚Öiser─â deja cu acele pancarde. C├ónd m-am ├«ntors ├«ncepuser─â deja vocifer─ârile acelea. Era ├«nceputul acestei organiza╚Ťii. M-am dus acas─â, am ie╚Öit cu mama pe balcon ╚Öi am v─âzut cum lumea ├«ncepe s─â se disperseze. Strigau jos Ceau╚Öescu Au venit foarte mult studen╚Ťi de la Arte Plastice. Se formase un cordon care blocase accesul c─âtre Pia╚Ťa Revolu╚Ťiei. A ap─ârut o ma╚Öin─â neagr─â, din care a ie╚Öit un domn,  Postelnicu ├«l chema, ╚Öi au ├«nceput s─â ├«i ia pe acei tineri, ├«i loveau cu capul de dub─â ╚Öi apoi ├«i b─âgau ├«n─âuntru. Erau lovi╚Ťi ├«ngrozitor. M-a marcat acea cruzime. Erau plini de s├óngeÔÇŁ, a m─ârturisit Oana Roman ├«n cadrul emisiunii pe care o modereaz─â.

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
Irinel Columbeanu Monica Gabor si fiica lor Irina
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
ileana badiu copil (5) jpg
Irinel Columbeanu Monica Gabor si fiica lor Irina
roxana nemes png
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica