Cum să faci cea mai bună îngheţată fără zahăr
Încet, încet, prezentatoarea Antena 3, Ela Crăciun, a devenit expertă în reţete sănătoase, pe care le face copiilor ei. În această vară, spre bucuria tuturor, nu le-a lipsit din casă îngheţata. Una sănătoasă, fără pic de zahăr, doar cu fructe proaspete şi iaurturi.
„Încerc să îi feresc pe cei mici de dulciurile procesate din comerț, care au zahăr și tot felul de îndulcitori. Vara caut alternative pentru a le prepara deserturi reci, delicioase și sănătoase. Alessia și Alex cer oricum înghețată non-stop”, povesteşte vedeta tv pe blogul ei, unde ne dă mai multe idei.
Spre exemplu, o excelentă îngheţată se face doar din căpşune şi mango. Se mixează fructele separat, iar piureul obţinut se pune alternativ în forme (un strat de mango, unul de căpşune), fără nimic altceva, şi se dă la congelator. Dacă vrei îngheţată în mai multe culori, poţi adăuga piure de kiwi şi de afine. ŞI ele se pun în straturi în respectivele forme. Mai poţi face un fel de îngheţată din iaurt grecesc gras, frişcă lichidă, puţină miere sau sirop de arţar şi extract de vanilie. O poţi combina cu unul dintre piureurile de fructe.