Cum se simte băieţelul Magdei Vasiliu, bolnav de cancer, după curele de tratament din Italia

simeon stalpnicul png
Magda Vasiliu se află cu soţul şi băieţelul ei de 7 ani, bolnav, în Italia, la tratamentfoto: arhiva personală

Tratamentul urmat de Vlad, băieţelul de 8 ani al Magdei Vasiliu, diagnostiocat în urmă cu patru luni cu cancer începe să dea roade. Prezentatoarea Prima Tv a anunţat că starea de sănătatea a fiul ei s-a ameliorat, dar este dezamăgită de cazurile pe care le vede zilnic venite din România, unde micuţilor nu li se acordă tot atât de multă atenţie ca şi la clinica unde se află copilul ei.

Forţată de împrejurări, din cauza unei legislaţii, care nu o lăsa să stea cu copilul în concediu medical, prezentatoarea Magda Vasiliu a făcut în urmă cu o lună o dezvăluire şocantă. Vedeta a anunţat pe pagina ei de Facebook că băieţelul ei este bolnav de cancer şi urmează tratament cu citostatice la o clinică din Italia, lucru care nu se ştia despre el. Realizatoarea tv a explicat tot pe contul de socializare că acum fiul ei se simte mai bine, dar nu acelaşi noroc îi au şi ceilalţi copii care ajung în stare gravă la clinica la care este internat băieţelul ei. 

"Azi am început reevaluarea, după patru cure de chimioterapie. Situaţia lui Vlad e mult mai bună, pentru că e tratat civilizat, cu dedicare şi responsabilitate, în condiţii mai mult decât civilizate. Dar, văd copii veniţi din România, făcuţi praf, trataţi aiurea, cu complicaţii grave...au fost teoretic trataţi conform protocoalor oncologice europene...mă întreb atunci, de ce protocoalele dau rezultate aici, iar în România, nu...Îi rog pe toţi părinţii care au copii cu cancer să vorbească, să-mi scrie, iar eu le voi face publice poveştile...Mulţi tac de frică, le e teamă să vorbească, că şi cum mai ai ceva de pierdut, când ai un copil bolnav de cancer(...) E vorba de copii...asta trebuie să priceapă guvernanţii, medicii şi părinţii...Ştiu că sunt medici care refuză să accepte transferuri în străinătate, sunt medici care au target la numărul de transplanturi, altfel nu primesc fonduri....de ce tac părinţii? Poate îmi spune cineva, că eu nu am reuşit să găsesc răspunsul....Sau, cum spune Cosmin Stoian (n.r. soţul prezentaoarei), probabil copiii sunt numere, cnp-uri, care contabilizate, aduc fonduri unităţilor medicale", a scris vedeta pe Facebook.

Magda Vasiliu a făcut cunoscut cazul ei după ce s-a lovit de birocraţia din România."Nu am vrut să-l expun pe Vlad, nu vreau compătimire şi nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie să schimbe nişte legi restrictive, făcute parcă la mişto, interpretabile şi care nu-l ajută pe cetăţeanul idiot ca mine, care cotizează zeci de ani degeaba!“, explica Magda pe pagina ei în încercarea de a obţine un act fără a transporta copilul bolnav înapoi în ţară.  

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirină frumusețe pixabay
gigi becali jpg
image png
ana barnoschi4 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gheorghe turda
Mihai Radu jpg
gigi becali jpg
copii andra catalin maruta1 png
bianca dragusanu sofia jpeg