Dacă Dan Negru este «Regele Revelioanelor», ea este «Regina». Cine este Raluca Diaconu

Ultima actualizare:
Raluca Diaconu, solistă de muzică populară, este gazda petrecerii de Revelion de la postul Favorit TV
Raluca Diaconu, solistă de muzică populară, este gazda petrecerii de Revelion de la postul Favorit TV

Vă facem cunoştinţă cu Raluca Diaconu (34 de ani), prezentatoarea emisiunii „Ceasuri de folclor” de la Favorit TV. Raluca lucrează de şase ani în televiziune, dar este, întâi de toate, din punct de vedere profesional, cântăreaţă de muzică populară. Iubeşte muzica de când se ştie. Raluca ne-a spus mai multe despre ea, în această ediţie specială, de Revelion, dar şi despre ce i-a adus anul 2020 şi speranţele pentru anul ce vine.

Dacă Dan Negru a fost supranumit „Regele Revelioanelor”, având în vedere recordurile de audiențe înregistrate pentru Antena 1în ultimele două decenii, atunci Raluca Diaconu poate fi numită „Regina Revelioanelor”, dar pentru postul tv Favorit. Raluca este și ea de ani buni gazda petrecerii televizate în noaptea dintre ani. O puteți admina pe coperta celui mai citit și îndrăgit ghid tv din România. Ediția de Revelion apare săptămâna aceasta cu două zile mai devreme, adică miercuri (30 decembrie), și este distribuită gratis, împreună cu ziarul Click! Ghidul cu Raluca Diaconu pe copertă conține programele și recomandările speciale pentru noaptea dintre ani, oferind detalii despre pregătirile făcute de posturile tv românești. În timp ce unele televiziuni autohtone mizează pe ediții speciale ale emisiunilor de divertisment și pe vedetele lor cele mai îndrăgite, pe care le-au făcut gazde de petreceri, alte canale au în programul de Revelion doar filme. Vedeți oferta completă în Click! TV, ediția specială din 30 decembrie.

  • De când pasiunea pentru muzică?

Știu că sună comun, dar dintotdeauna. Cu pasiunea asta cred că ești de la început sau nu ești deloc. Mama a notat în jurnalul pe care îl ținea când eram eu mică despre faptul că rețineam ușor fragmente muzicale și le reproduceam apoi cu fidelitate. Am fost muzicală de atunci, din fragedă copilarie cum se spune, și era firesc, ținând seamă că și părinții mei au ureche muzicală bună și glasuri frumoase. Însă bunica din partea tatălui mi-a insuflat dorința de a urca pe scenă, pe scene mari. Cred că a fost un vis al ei neîmplinit pe care mi l-a încredințat.

  • Şi de ce ai ales muzica populară?

De fapt muzica muzica populară m-a ales pe mine. Pur și simplu așa a fost! Nu știam nimic despre ea și nici nu cred că îmi plăcea în adolescență. Dar auzisem că mai toți artiștii mari pe care îi admiram la acea vreme au început așa. Acum înțeleg că de aici era și normal să pornesc, de la a cunoaște muzica neamului nostru, tradițiile, portul. Cert este că îmi doream să cânt muzică ușoară, cred că pop sau dance, tot ce era la modă când aveam 14 ani. Însă am optat pentru canto popular, chiar dacă nu știam niciun cântec de muzică populară la acea vreme. M-a învățat mama unul cu care m-am prezentat la preselecțiile pentru Școala de Arte și de aici a început o mare dragoste, intensă, chinuitoare uneori, dar autentică. Și pentru totdeauna!

Raluca Diaconu: «Am descoperit că mă pot adapta în orice situaţie»


    Raluca Diaconu, solistă de muzică populară, este gazda petrecerii de Revelion de la postul Favorit TVfoto: Zoltan Lorencz / Click!
Raluca Diaconu, solistă de muzică populară, este gazda petrecerii de Revelion de la postul Favorit TVfoto: Zoltan Lorencz / Click!
  • Şi în televiziune când ai debutat?

În 2014. Am aflat de castingul de la Favorit TV şi m-am prezentat fără nici un fel de aşteptări şi fără prea multă încredere. Era vorba despre o emisiune cu muzică de petrecere. Am fost degajată şi sinceră. M-am bucurat de experienţa castingului în sine şi am fost remarcată şi cooptată pentru un alt proiect pe care îl cunoşteam şi pe care, cred că fără intenţie vădită, mi l-am dorit de când a apărut – “Ceasuri de folclor”, emisiune de muzică populară pe care o prezint şi acum, în fiecare miercuri, de la ora 19.00, pe lângă toate ediţiile speciale ale postului. 

  • Să înţeleg că de Revelion tu te ocupi de petrecere?

Da. Şi anul acesta am reuşit să realizăm ediţiile speciale pentru Sărbători. Iar de Revelion, cei mai importanţi artişti ai muzicii populare sunt la Favorit TV şi sunt mândră de asta.

  • Că tot se apropie Revelionul. Cum petreceai de obicei trecerea în noul an? 

În ultimii zece ani, Anul Nou m-a prins de fiecare dată cântând, bucurând românii. Anul acesta e diferit, dar am sentimentul că o să fie special chiar și așa. Dacă de Crăciun am fost acasă alături de familie, de Anul Nou îmi propun să petrec alături de câțiva prieteni, am foarte puțini, dar buni.

Raluca Diaconu a lansat o nouă melodie de Crăciun: «Inimă»

  • Ce-a însemnat pentru tine 2020?

2020 a fost un an interesant, ignorând pandemia. S-au produs schimbări în viața mea. Și culmea, dacă fac abstracție de faptul că, din cauza pandemiei, nu am putut cânta la evenimentele care erau programate pentru acest an, n-a fost rău deloc! Am lansat câteva piese noi, probabil cele mai bune de până acum; am început emisiunea de la radio, de la Național Fm. Am descoperit că mă pot adapta în orice situație. M-am eliberat de toate fricile. Au ieșit oameni din viața mea, au intrat alții. Am învățat multe lecții, despre iertare, despre bucurie, despre dragoste. Mi-am întărit credința și încrederea de sine. M-am distrat parcă mai mult și am trăit prezentul cu mai multă intensitate. Și abia aștept să văd ce vine!

  • Ce aşteptări ai de la 2021?

Vreau ca ai mei toți să fie sănătoși. Să fiu sănătoasă și eu. Vreau să mă bucur mai mult, să muncesc mai cu spor, să îmi împlinesc niște visuri și să țin aproape de Prietenul fără de care m-aș împotmoli la fiecare pas, Dumnezeu. Atât!

Ce să faci în noaptea de Revelion ca să ai un an îmbelușugat. Cele mai cunoscute tradiții și superstiții

Ce pregătesc televiziunile în 2021

Sărutul sub vâsc de Anul Nou. Ce reprezintă tradiția și de unde vine

Dan Negru se pregătește pentru cel de-al 21-lea Revelion la Antena 1! Ce surprize îi așteaptă pe telespectatori

Vremea de Revelion. Prognoza meteo până pe 10 ianuarie

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net