Damian Drăghici, despre trauma care i-a marcat viața: "Am fost abandonat undeva pe la vârsta de un an". Cine este mama lui


    Damian Drăghici a fost invitatul lui Denise Rifaifoto: Kanal  D
Damian Drăghici a fost invitatul lui Denise Rifaifoto: Kanal D

Damian Drăghici, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști români, a făcut dezvăluiri inedite în cea mai recentă emisiune “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. „Mulți ani m-am simțit un cerșetor, și după ce n-am mai fost unul”, spune artistul.

Damian Drăghici (51 de ani), artistul supranumit <omul-orchestră>, a fost invitatul de martți seară al emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. Cu o povestea de viață demnă de film, Damian Drăghici a dat curs tirului de întrebări pe care Denise Rifai i le-a adresat.

Damian Drăghici, despre cele mai umilitoare momente

Cum artistul a părăsit România, înainte de Revoluția din 1989, dorindu-și să ajungă în Statele Unite ale Americii, acesta a avut de înfruntat foarte multe probleme, în special în Grecia, una dintre țările în care a trebuit să <poposească> pentru a ajunge în țara tuturor posibilităților, așa cum visa încă din copilărie.Artistul a trebuit să cerșească, nu avea unde locui, și a trecut prin momente umilitoare, pentru a ajunge acolo unde și-a dorit.

„Mulți ani m-am simțit un cerșetor, și după ce n-am mai fost unul! (...). În ceea ce privește umilința, cele mai cumplite momente erau când ospătarul dădea cu apă pe mine sau primeam câte un șut, ca să plec de acolo, din restaurantul unde cântăm. (...) Alții mă ajutau și îmi dădeau mâncare, au fost și lucruri foarte bune, dar au fost momente care mi-au creat o imagine foarte urâtă a capitalismului, în concordanță cu ceea ce mă așteptăm eu (...) Cerșetor m-am simțit mulți ani, și după ce am terminat perioada aceea”, a povestit Damian Drăghici.

Familia îl numea "muzicant de cârciumă în străinătate"

Tot în Grecia, îndrăgitul artist a cunoscut-o și pe prima soție, alături de care are o fată, pe Nicolina, însă cu toată bucuria personală, artistul era nefericit și considera că muzica pe care o oferea nu era apreciată la adevărata valoare. În lupta să continuă de a-și depăși condiția și de a deveni cel mai bun în domeniul său, până să ajungă să cânte pe cele mai prestigioase scene ale lumii, Damian Drăghici s-a temut că va rămâne doar un muzicant de cârciumă în străinătate, așa cum auzea că i se spune mereu de către familia sa. 

„De-asta fug de 40 de ani, și în ziua de azi fug de asta. Fug să-mi depășesc condiția, și de primele cuvinte pe care le-am auzit în casă. (...) Nu am avut un sfătuitor, în alegerile mele, dar am avut o <voce> care îmi spunea întotdeauna <poți!>, chiar și în cele mai cumplite momente, și am avut parte de unele extrem, extrem de grele, din punct de vedere emoțional. (...). Încă de la 15 – 16 ani, le spuneam prietenilor mei că vreau să ajung mare în America!”.

"Mama este femeia aceea care vinde flori, pe colț, la Universitate"

Artistul Damian Drăghici a rememorat o perioada grea din viața sa, încă din fragedă pruncie, atunci când mama <l-a abandonat>. Crescut de bunicii materni, Damian Drăghici a simțit mereu lipsa mamei, dar și a tatălui.

„Am iertat-o în anul 2019, cu 20 de zile înainte de a se naște fiul meu, Andrei. (...) Pentru cei care nu știu, mama este femeia aceea care vinde flori, pe colț, la Universitate, vis-a-vis de librăria Mihai Eminescu... M-am dus să o cunosc, deși înainte evitam asta (...) M-am dus până la urmă să-mi cunosc mama, pentru că am fost crescut de bunici și nu vreau să-i supăr pe ei, deși acum nu mai sunt în viață, era respectul meu față de ei. (...) Vorbind, mi-am dat seama că a fost o despărțire între părinții mei, a fost o neînțelegere...și au trebuit să se despartă. (...) Acum ținem legătura, suntem foarte ok, am iertat-o și mi-am dat seama de ce a făcut ceea ce a făcut sau de ce s-au întâmplat așa lucrurile. (...) Mi-am dat seama că toată viața abandonul a avut un impact major și, dacă nu m-aș fi simțit abandonat, poate că nu aș fi avut problemele pe care le-am avut de-a lungul timpului cu femeile din viața mea. Am fost abandonat undeva pe la vârsta de un an. Din frică de abandon, eu am fost cel care le-am abandonat pe ele, femeile. Dar, într-un final, îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să depășesc acest moment”, a mai spus Damian Drăghici, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D.

Citește și:

Damian Drăghici: ”Am avut foarte multe dependențe, de la băutură, țigări, dulciuri, iarbă"

Damian Drăghici: «Pe mama am cunoscut-o acum un an. Nimeni în familie nu e mândru de mine»

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
fata diavol jpg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
business 816491 1920 jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
dog 1168663 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
Pompeii family feast painting Naples jpg
proteste china png
image
image
image
image
ruxi bas  crop 1635169168 jpg
foto1 parada GettyImages jpg
dana rogoz sot radu dragomir jpg
diana sucu si dan sucu jpg
mihai morar il critica dur pe culita sterp jpg
mihaela borcea si sorin jpg