Dan Helciug și-a schimbat total stilul de viață după «Ferma vedetelor». A slăbit 14 kilograme și se menține într-un mod cel puțin ciudat EXCLUSIV
„Am fost plătit ca să ţin o super dietă, în urma căreia am slăbit 14 kg. E senzaţional! Alţii scot bani grei din buzunar pentru asta”, îşi începe Dan Halciug povestea despre stilul său alimentar. Mândru de silueta lui, artistul încearcă de acum să se menţină printr-un stil alimentar despre care trebuie neapărat să citeşti.
Avea aproape 110 kg când a intrat în «Ferma Vedetelor» de la Pro Tv, iar după 3 luni de filmări, muncă în natură şi mâncare „din bătătură”, Dan Helciug (40 de ani) a ieşit cu 14 kg în minus.
„Sursa noastră de hrană a fost o vacă şi nişte legume. În plus, am muncit, căram şi câte 100 de găleţi de apă pe zi. După această experienţă, am mai pus pe mine doar 4 kg, pesemne că eram slăbit tare. Acum, la două luni distanţă, am 99 kg la 1,99 metri înălţime şi vreau să mă menţin”, râde solistul de la „Spitalul de Urgenţă”.
Pentru asta, are soluţiile lui. S-a dezobişnuit să mănânce carne şi să-şi pună în farfurie porţii generoase. Mărturiseşte că nu mai e la fel de gurmand ca înainte, ci a rămas doar cu plăcerea de a gusta. De multe ori, se satură din miros.
„Am ajuns să degust mâncarea. Nu mai e aceeaşi poftă. Acum am trecut pe un regim foarte sănătos, cu salate, fructe şi brânzeturi. Carne foarte rar, pe când înainte mâncam fripturi cât cuprinde! Îmi plac salatele de tot felul, cu ţelină şi creveţi, cu somon şi fructe de mare... Am zis că, dacă tot sunt gurmand, să aleg mâncăruri sănătoase, care nu îngraşă”. Le-a învăţat pe parcurs, a citit numeroase cărţi de nutriţie şi a adaptat la ce i se potriveşte.Ne dă şi câteva exemple de mâncăruri pe care le-a inventat singur, după gustul său, sau le-a „furat” de la soţie. Aflăm, astfel, că dimineaţa mănâncă lapte de cocos cu cereale şi puţină dulceaţă sau ceai de fructe de pădure cu caşcaval de capră, la prânz îşi face o salată din boabe de porumb cu sos de smântână şi usturoi, sau un bol uriaş cu salată de ceapă verde amestecată cu smântână. Mai rade puţin parmezan deasupra şi... acolo „moare”.
„Ştiţi cum e? Crimă! Nu mă suportă nimeni din casă când îmi fac aşa ceva. Soţia mea, Elena, găteşte foarte bine şi de la ea mai ştiu o reţetă de mâncare cu mărar. Se toacă mărunt şi se pune la fiert cu puţin sos de roşii şi ceapă verde. Gustos şi sănătos. Tot soţia ne face o mâncare din orez la cuptor cu cartofi şi ouă deasupra, sau piure cu ouă fierte şi brânză. Şi mai are ea o reţetă pe care am numit-o «ciulimuli» - e un fel de cappuccino de ciuperci. Îmi place să gătesc, dar soţia mea chiar face nişte mâncăruri extraordinare, aşa că mai mult o las pe ea, iar eu sunt în continuare ucenicul”, spune Dan Helciug.
«Arăt mai tânăr cu 10 ani»
Dan Helciug a realizat că imaginea e foarte importantă. Iar lui nu-i stă bine gras. „Grăsimea te deformează şi te îmbătrâneşte. Aveam 125 kg într-o perioadă. Mă uit la imagini cu mine de acum 15 ani, unde par mai bătrân cu 30 de ani, în timp ce acum par cu 10 ani mai tânăr. Am tot oscilat de-a lungul timpului. Aş vrea ca anul acesta să nu mai patinez şi să-mi menţin greutatea. Mi-am propus să am grijă ce mănânc de acum încolo, nu doar ca să arăt bine, dar şi pentru sănătate”, mai spune cântăreţul.
Cappuccino cu ciuperci
Reţeta aceasta, “botezată“ “ciulimuli“, a învăţat-o de la soţia sa. Foloseşte 4 cepe, 4-5 linguri de ulei, 4 de smântână lichidă, un pahar cu lapte, 1 kg de ciuperci. Ceapa tăiată julien se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate, apoi se lasă la înăbuşit 15 minute. Se adaugă paharul cu lapte şi după două minute smântâna. Se pune sare după gust, apoi se toarnă compoziţia într-un mixer. Se decorează cu mărar şi se serveşte cu focaccia sau pâine prăjită.
Salată cu somon şi calamar
Cântăreţului îi plac salatele şi combină ingredientele după imaginaţie şi pofta inimii. Prezent la restaurantul Cervo din Bucureşti (str. Fabrica de Glucoză, nr. 9B), a intrat în bucătărie să ne arate cum face el la iuţeală o salată genială. A avut nevoie de ruccola, baby spanac, salată roşie şi verde, somon fume, creveţi, calamar, roşii cherry, brânză gorgonzola, smântână, lămâie şi ulei de măsline. A mărunţit toate legumele, a tăiat somonul şi le-a pus pe toate pe un platou. Calamarul l-a tras în tigaie cu uleiul de măsline, apoi l-a umplut cu bucăţi de creveţi. A decorat cu sosul de brânză, pe care l-a făcut topind în tigaie brânza cu smântână.